$type=ticker$cols=4

$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές$type=carousel$count=9$cols=3$cate=0$show=home

Γ. Μανιάτης: "Από κάθε δυνατή πηγή να αποζημιωθούν οι ζημιές των πλημμυρών"

Τις αναγκαίες και άμεσες ενέργειες τις οποίες ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να εξετάσει και ενεργοποιήσει για την αντιμετώπιση των κατασ...


Τις αναγκαίες και άμεσες ενέργειες τις οποίες ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να εξετάσει και ενεργοποιήσει για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες σε Αργολίδα, Μεσσηνία και Λακωνία, κατέθεσε με ερώτησή του ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο, Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Π. Κουρουμπλή, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Π. Σκουρλέτη, ύστερα από τις συζητήσεις με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές και τους φορείς των πληγέντων περιοχών.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης επισημάνει:
«Κύριοι Υπουργοί,
κατά την επίσκεψη κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις πληγείσες από τις πρόσφατες θεομηνίες περιοχές και δήμους της ΠΕ Λακωνίας και ΠΕ Μεσσηνίας, ενημερωθήκαμε για τις καταστροφές σε όλο το οδικό δίκτυο, το ζωικό κεφάλαιο, τη φυτική παραγωγή και τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις των πολιτών, από τις τοπικές αρχές και φορείς.

Τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως Ζάκυνθος, Κοζάνη, Τρίκαλα, όπως επίσης, και το Άργος, όπου το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου παρατηρήθηκε ακραία και έντονη βροχόπτωση για μικρό, ευτυχώς, χρονικό διάστημα, η οποία επέφερε, όμως, απώλειες στις περιουσίες των πολιτών.
Σε συνέχεια των ανωτέρω, σημειώσαμε μαζί με τους ανθρώπους των τοπικών και περιφερειακών αρχών, τις αναγκαίες και άμεσες ενέργειες τις οποίες ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να εξετάσει και να ενεργοποιήσει:

1. Να εξαντληθούν όλες οι δυνατές πηγές χρηματοδότησης, εθνικές και κοινοτικές. Κοινοτικές, υποβάλλοντας αίτημα με το επιχείρημα των ακραίων φαινομένων λόγω κλιματικής αλλαγής, κι εθνικές, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και το Πράσινο Ταμείο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει, όπως το έχουμε αξιοποιήσει αναλόγως στο παρελθόν, το 2014, για να συμβάλλει ανακουφιστικά στο 1ο στάδιο, αυτό δηλαδή της άμεσης επούλωσης των πληγών από τις καταστροφές.

2. Να εξεταστούν πιθανές ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, όπου απαιτείται, για τους πληγέντες που ασφαλώς θα διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, καθώς θα πρέπει να αρθεί οποιαδήποτε αιτία κωλυσιεργίας και γραφειοκρατίας στον κρατικό μηχανισμό και τη δημόσια διοίκηση, ώστε να εξυπηρετηθούν με ταχύτητα και διαφάνεια οι δηλώσεις που θα σταλούν από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

3. Να αξιοποιηθούν με ευρηματικότητα πηγές ενίσχυσης με προσωπικό, όπως κοινωφελής εργασία και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, που μπορούν να στελεχώσουν πολύ γρήγορα τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τους φορείς, όπως τον ΕΛΓΑ, όπου υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό.

4. Να εξεταστεί σε ποιο βαθμό, και στο πλαίσιο των αρχών και κανόνων διαφάνειας, μπορεί να δοθεί ευελιξία στις διαδικασίες του Δημοσιονομικού Ελέγχου, ώστε να εγκρίνει με ταχύτητα και ευρύτητα πνεύματος τα αιτήματα των φορέων. Ουσιαστικά να απλοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η λειτουργία των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και να μην κληροδοτηθούν οι αδυναμίες τους στις Περιφέρειες, όπου περνάει η αρμοδιότητα για τον προληπτικό έλεγχο και την εκκαθάριση από 01.01.2017, όπως προβλέπεται.

5. Να εξεταστεί η δυνατότητα να δοθεί αναστολή στις υποχρεώσεις των πολιτών, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, σε Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία, ΔΕΗ, Τράπεζες.

6. Οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής είναι μεγάλες, γιατί εκκρεμεί η αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές από τις ανεμοθύελλες που έπληξαν την ίδια περιοχή της Λακωνίας στις 21.9.2015 και καμία χρηματοδότηση δεν έχει λάβει ακόμη η Περιφέρεια για την αποκατάσταση των ζημιών.

7. Να πραγματοποιηθούν επαρκή έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ώστε να προληφθούν οι αρνητικές επιπτώσεις σε μελλοντικά παρόμοια καιρικά φαινόμενα, τα οποία αναμένεται δυστυχώς να ενταθούν εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες έχετε προβεί ή σε ποιες θα προβείτε, προκειμένου να εκτιμηθούν, να αποζημιωθούν και να αποκατασταθούν οι απώλειες στους πληγέντες πολίτες από τη θεομηνία στις πληγείσες περιοχές, αλλά και να προληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον;»


COMMENTS

Όνομα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ,79,ΑΘΛΗΤΙΚΑ,71,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,3,ΑΡΓΟ,1,ΑΡΓΟΛΙΔΑ,2944,ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΝΑΥΠΛΙΟ,1,ΑΡΓΟΣ,831,ΑΡΓΟΣ.ΑΡΓΟΛΙΔΑ,1,ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ,155,ΑΡΚΑΔΙΑ,748,ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑ,9,ΑΧΑΙΑ,63,ΑΧΑΪΑ,124,ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ,4,ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣ,8,Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές,17,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ,1,ΕΘΝΙΚΑ,4,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,56,ΕΙΚΟΝΕΣ,1,ΕΛΛΑΔΑ,452,ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ,119,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,7,ΕΡΜΙΟΝΗ,22,ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ,248,ΕΥΡΩΠΗ,11,ΗΛΕΙΑ,56,ΚΑΙΡΟΣ,4,ΚΑΛΑΜΑΤΑ,4,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,350,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ-ΘΑΛ. ΣΠΟΡ,1,ΚΟΡΙΝΘΙΑ,246,ΚΟΡΙΝΘΟΣ,289,ΚΟΡΙΝΘΟΣ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,3,ΚΟΣΜΟΣ,56,ΚΥΠΡΟΣ,2,ΛΑΚΩΝΙΑ,532,ΛΑΚΩΝΙΑ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,4,ΜΕΘΑΝΑ,2,ΜΕΣΣΗΝΙΑ,658,ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,8,ΜΕΣΣΗΝΝΙΑ,4,ΜΠΑΣΚΕΤ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,3,ΝΑΥΠΛΙΟ,1188,ΝΑΥΠΛΙΟ.ΑΡΓΟΛΙΔΑ,1,ΝΑΥΠΛΙΟ<ΑΡΓΟΛΙΔΑ,1,ΝΑΥΠΛΛΙΟ,1,ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,529,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,87,ΠΑΙΔΕΙΑ,1,ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ,171,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,28,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,66,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,217,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,11,ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,1,ΠΟΛΙΤΙΗ,2,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,555,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,590,Πόλο,1,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,110,ΣΠΕΤΣΕΣ,7,ΣΠΟΡ,8,Στίβος,6,ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,3,ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΑ ΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,9,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,21,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,3979,ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,7,ΤΕΛΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,12,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,62,ΤΡΙΠΟΛΗ,8,ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ,7,ΥΓΕΙΑ,36,ΥΔΡΑ,57,ΧΑΝΤΜΠΟΛ,1,AUTO-MOTO,15,AXAIA,5,Superleague,1,VIDEO,37,
ltr
item
Arena News: Γ. Μανιάτης: "Από κάθε δυνατή πηγή να αποζημιωθούν οι ζημιές των πλημμυρών"
Γ. Μανιάτης: "Από κάθε δυνατή πηγή να αποζημιωθούν οι ζημιές των πλημμυρών"
https://3.bp.blogspot.com/-9tSYL6QK0MY/V9kjK_nk2NI/AAAAAAAARQw/IQJS1B3epqg8MaIVWjtnr4U5aQ_2vNH4QCLcB/s640/KALAMATANEWS.jpe
https://3.bp.blogspot.com/-9tSYL6QK0MY/V9kjK_nk2NI/AAAAAAAARQw/IQJS1B3epqg8MaIVWjtnr4U5aQ_2vNH4QCLcB/s72-c/KALAMATANEWS.jpe
Arena News
http://www.arenanews.gr/2016/09/blog-post_82.html
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/2016/09/blog-post_82.html
true
4269035019219870889
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα. ... Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy