ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

Τιμητική εκδήλωση για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ και του 1ου Ε.Κ ΑΡΓΟΥΣΤο Φουγάρο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Δήμο Ναυπλιέων, το Δήμο Άργους – Μυκηνών υποδέχθηκε τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ και του 1ου Ε.Κ Άργους. Ήταν μια τιμητική μέρα για τους μαθητές και για το ντοκιμαντέρ. Μια μέρα χαράς, γιατί απολαύσαμε όλοι, μαζί τους μαθητές τα ντοκιμαντέρ τους που βραβεύθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.
Μια εκδήλωση αφιερωμένη στη δημιουργικότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών καθώς και στο νέο ρόλο του σχολείου. ΤΟ ΧΡΕΟΣ Λέξη "βαριά" που προφέρεται σπάνια και δύσκολα γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενό της. Παρ' ότι από τις απαρχές του νέου ελληνικού κράτους το (οικονομικό) χρέος αποτελεί το μόνιμο χαρακτηριστικό που συνοδεύει στη ζωή τον Έλληνα πολίτη, υπάρχουν και άλλα περισσότερο συμβολικά και βαθύτερα ηθικά που σημάδεψαν τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας μας, αλλά και τις όμορφες προσπάθειες που αλλάζουν και δίνουν νόημα ύπαρξης στην καθημερινότητά μας. Μας το θύμισαν σήμερα το πρωί στα πλαίσια του "1ου Εφηβικού Δημιουργικού Τρίστρατου Αργολίδας 2017" που φιλοξενήθηκε στον πολυχώρο Τέχνης "ΦΟΥΓΑΡΟ", οι μαθητές και οι καθηγητές τους με τις συνεχιζόμενες βραβεύσεις τους για τα ντοκιμαντέρ της κινηματογραφικής τους ομάδας. 
"Το Χρέος", το νεοβραβευμένο ντοκιμαντέρ των μαθητών αποτελεί μια από τις καλύτερες προβολές του παρελθόντος στο παρόν για ένα λαό που έζησε το δράμα της προσφυγιάς και που η ιστορία τον κάλεσε να το ξαναζήσει στο δράμα κάποιων άλλων προσφύγων. Οι Νίκος Θεοδοσίου και Νίκος Καβουκίδης γνωστοί για τη συμβολή τους στην εξέλιξη του ελληνικού κινηματογράφου και του ντοκιμαντέρ, παρόντες στην εκδήλωση παρουσίασαν το έργο των παιδιών και μίλησαν για τη σημασία του ντοκιμαντέρ. Έκπληξη και τύχη μαζί για τους παρευρισκόμενους η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του Νίκου Καβουκίδη "Μνήμες φυλακών Ακροναυπλίας" με έγχρωμα κινηματογραφικά πλάνα από τις φυλακές το 1968. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γ. Λεοντάρης και καθηγητής στο Παν. Πελοποννήσου, η Άλκηστις Κοντογιάννη Ομότιμη καθηγήτρια ΤΘΣ, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (ΠΜΣ), οι βουλευτές του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Μητροπολίτης Αργολίδας, ο Δήμαρχος Ναυπλίου και ένα πολύ μεγάλο κοινό, έδωσαν σ' αυτή τη συνάντηση ξεχωριστό χρώμα και επιτυχία.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID