ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

Ο Δήμος Τρίπολης τίμησε την Εθνική Αντίσταση και τους απαγχονισθέντες της οδού Ταξιαρχών


Ο Δήμος Τρίπολης, οι Αντιστασιακές Οργανώσεις και η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου (ΕΔΙΑΠ), την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησαν εκδήλωση για να τιμήσουν την Εθνική Αντίσταση και τους 10 Απαγχονισθέντες πατριώτες της οδού Ταξιαρχών.

Μετά το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και την εκφώνηση του πανηγυρικού, διοργανωτές και παρευρισκόμενοι μετέβησαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου, κατατέθηκαν στεφάνια από το Δήμαρχο της Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, καθώς και σωματείων και φορέων, από επιζώντες αντιστασιακούς και από την οικογένεια Παπαχρόνη (συγγενείς απαγχονισθέντος).

Κατόπιν ανεγνώσθη το προσκλητήριο νεκρών και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και την αντιπροσωπεία του στρατού. Ο Δήμος τέλος παρέθεσε καφέ στο Μεγάλο Καφενείο. Στα μπαλκόνια της οδού Ταξιαρχών το 1944 (μεταξύ χιλιάδων ακόμα που εκτελέσθηκαν σε άλλες περιοχές της Αρκαδίας αλλά και της χώρας από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής τα προηγούμενα χρόνια ή την ίδια χρονιά) ήταν οι: Στέφανος Δεληγιάννης, Αντώνης Εξαρχέας, Γιώργος Ζυγούρης, Φώτης Μαυροειδής, Κώστας Μαρούς, Γιάννης Πανούσης, Θανάσης Σούμπλης, Νικόλαος Σταυρόπουλος, Κώστας Τσεμπέρης και Μάριος Φωκάς.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID