$type=ticker$cols=4

$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Επίτιμος δημότης Ξυλοκάστρου ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στον ρόλο και στην αποστολή της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή ...Στον ρόλο και στην αποστολή της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλο, στην διάρκεια τελετής αναγόρευσής του, ως επίτιμο δημότη, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο, «Αγγελος Σικελιανός».

Όπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «παίρνοντας σήμερα στις θεσμικές και πολιτικές μου "αποσκευές" τον τιμητικό τίτλο του επίτιμου δημότη Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, επιτρέψατέ μου να σας διαβεβαιώσω ότι θα συγκρατήσω, στο διηνεκές, όλα εκείνα τα διδάγματα αλλά και τα συνακόλουθα συμπεράσματα, τα οποία αναδεικνύει ευγλώττως η μακρά ιστορική και πολιτισμική παράδοση του δήμου σας».

Επίσης, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο τόνισε ότι «σ' αυτούς του δύσκολους καιρούς -ιδίως δε σ' αυτούς- συνεχίστε να θωρακίζετε την ιστορία και το μέλλον του δήμου σας».
Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αυτή, είναι η πιο σπουδαία αποστολή εκείνων που διαχειρίζονται τις τύχες της τοπικής αυτοδιοίκησης» και πρόσθεσε:
«Σ' αυτήν την αποστολή θα είμαι στο πλευρό σας. Κι αυτό όχι μόνον για λόγους συναισθηματικούς, οι οποίοι ούτως ή άλλως εμπνέουν όποιον επισκέπτεται τον δήμο σας, αλλά και για τους λόγους που, όπως διευκρίνισα ευθύς εξ αρχής, απορρέουν από την ανακήρυξή μου σ' επίτιμο δημότη του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης».
Επίσης, ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία του Ξυλοκάστρου, τονίζοντας ότι «αναδίδει μία έντονη, κυριολεκτικώς ιστορική, θρησκευτική πνευματικότητα, με κυρίαρχο το "άρωμα" της Ορθοδοξίας».
Ακόμη, ανέφερε ότι «το ανθρωπογενές περιβάλλον του Ξυλοκάστρου θεμελιώνει και συντηρεί αδιακόπως την εμβληματική συμβολή του στην σύγχρονη πολιτισμική μας παράδοση, όπως το παραθαλάσσιο αρχοντικό των Νοταράδων, η οικογένεια των οποίων, μας κληροδότησε το εκκλησιαστικό ανάστημα του Αγίου Γερασίμου».
Επίσης πρόσθεσε «την εξοχική κατοικία, με ψήγματα ετεροχρονισμένης, οπωσδήποτε βεβαίως, αναγέννησης, του 'Αγγελου Σικελιανού και της συζύγου του, της Εύας Πάλμερ, η οποία ως σήμερα, ελπίζω δε και στο μέλλον, λειτουργεί ως πολιτιστικός «θυρεός» του Ξυλοκάστρου».
Ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και το σπίτι της οικογένειας Καρυωτάκη, λέγοντας πως, «οφείλω να τονίσω ότι θα ήταν πραγματικά κρίμα, η πολεοδομική γραφειοκρατία να σβήσει στο Ξυλόκαστρο τις οικιστικές ρίζες του ποιητή των "Ελεγείων και Σατίρων»", και όχι μόνον».
Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέληξε τονίζοντας: «Από την πλευρά μου θα είμαι ένθερμος συμπαραστάτης και αρωγός στο εγχείρημα οριστικής διάσωσής τους. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τούτο: Τα σπίτια, μεγάλα ή μικρά, πολυτελή ή ταπεινά, στεγάζουν και συντηρούν με τον καλύτερο τρόπο τις μνήμες».

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την σημερινή του επίσκεψη στο Ξυλόκαστρο, στην συνέχεια απευθυνόμενος προς τον Προκόπη Παυλόπουλο είπε ότι «είστε ο πρώτος επίτιμος δημότης του Καλλικρατικού δήμου» και του παρέδωσε το συμβολικό κλειδί τη πόλης.

Μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «η Ελλάδα δεν οραματίζεται το μέλλον της έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον και προοπτική, υπό όρους πολιτισμού και Δημοκρατίας, δίχως να έχει στους κόλπους της, και μάλιστα ως πυρήνα της, την Ελλάδα, την ιστορία της, τον πολιτισμό της και την Δημοκρατία της.

Ακόμη ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβουν, όμως, και οι εταίροι μας, ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη την αλληλεγγύη τους. Αυτά τα στοιχεία, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Την Ελλάδα που συμβολίζει διαχρονικώς πως στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος, φορέας δικαιωμάτων για την υπεράσπιση της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του υπό όρους αξιοκρατίας και αριστείας»

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ,79,ΑΘΛΗΤΙΚΑ,81,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,7,ΑΡΓΟΛΙΔΑ,3514,ΑΡΓΟΣ,949,ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ,176,ΑΡΚΑΔΙΑ,768,ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑ,9,ΑΧΑΙΑ,68,ΑΧΑΪΑ,127,ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ,4,ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣ,8,Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές,22,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ,1,ΕΘΝΙΚΑ,4,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,56,ΕΙΚΟΝΕΣ,1,ΕΛΛΑΔΑ,452,ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ,129,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,7,ΕΡΜΙΟΝΗ,43,ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ,262,ΕΥΡΩΠΗ,11,ΗΛΕΙΑ,57,ΚΑΙΡΟΣ,4,ΚΑΛΑΜΑΤΑ,4,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,376,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ-ΘΑΛ. ΣΠΟΡ,1,ΚΟΡΙΝΘΙΑ,250,ΚΟΡΙΝΘΟΣ,308,ΚΟΡΙΝΘΟΣ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,3,ΚΟΣΜΟΣ,56,ΚΥΠΡΟΣ,2,ΛΑΚΩΝΙΑ,555,ΛΑΚΩΝΙΑ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,6,ΜΕΘΑΝΑ,2,ΜΕΣΣΗΝΙΑ,679,ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,8,ΜΕΣΣΗΝΝΙΑ,4,ΜΠΑΣΚΕΤ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,3,ΝΑΥΠΛΙΟ,1476,ΝΑΥΠΛΙΟ<ΑΡΓΟΛΙΔΑ,1,ΝΑΥΠΛΛΙΟ,1,ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,529,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,87,ΠΑΙΔΕΙΑ,1,ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ,191,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,29,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,66,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,233,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,11,ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,562,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,602,Πόλο,1,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,110,ΣΠΕΤΣΕΣ,7,ΣΠΟΡ,8,Στίβος,6,ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,3,ΤΕΛΕΤΑΙΑ ΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΑ ΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,11,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,27,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,4723,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,7,ΤΕΛΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,12,ΤΕΥΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,1,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,64,ΤΡΙΠΟΛΗ,8,ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ,7,ΥΓΕΙΑ,36,ΥΔΡΑ,57,ΧΑΝΤΜΠΟΛ,1,AUTO-MOTO,15,AXAIA,5,Superleague,1,VIDEO,38,
ltr
item
Arena News: Επίτιμος δημότης Ξυλοκάστρου ο Προκόπης Παυλόπουλος
Επίτιμος δημότης Ξυλοκάστρου ο Προκόπης Παυλόπουλος
https://1.bp.blogspot.com/-huXt1mCZ4BE/WJ9BfWhA7lI/AAAAAAAAUAE/yK8h5wTnc6Q9HE4tl6d1OVi9NKv9HQPuACLcB/s640/4043880-708.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-huXt1mCZ4BE/WJ9BfWhA7lI/AAAAAAAAUAE/yK8h5wTnc6Q9HE4tl6d1OVi9NKv9HQPuACLcB/s72-c/4043880-708.jpg
Arena News
http://www.arenanews.gr/2017/02/blog-post_95.html
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/2017/02/blog-post_95.html
true
4269035019219870889
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα. ... Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy