$type=ticker$cols=4

$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Απάντηση Δήμου Άργους Μυκηνών για τα Απορρίμματα

Ανακοίνωση «Το ζήσαμε και αυτό» Ο δήμαρχος Καλαμάτας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στους πολίτες του στο θέμ...


Ανακοίνωση

«Το ζήσαμε και αυτό»

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στους πολίτες του στο θέμα των απορριμμάτων, εξέδωσε ανακοίνωση μνημειώδους ψεύδους και σουρεαλισμού.
Επειδή οι πολίτες έχουν κουραστεί από την μικροπολιτική και τις θολές μεθοδεύσεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, απαντάμε τα εξής:

1ον  
Ο κ. Νικάς δεν είδε το διαγωνισμό στη διαύγεια, μάλλον γιατί δεν ήθελε να τον δει. Για το λόγο αυτό, του παραθέτουμε τη διακήρυξη του διαγωνισμού με αριθμό ΑΔΑ: Ω71ΖΩΨΔ-Ε6Μ. Επίσης, τον ενημερώνουμε, ότι τον διεθνή διαγωνισμό τον είδαν όλες οι εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου, αποδέχτηκαν τους όρους, ενώ συμμετείχαν οι οκτώ μεγαλύτερες του χώρου στη διαχείριση αποβλήτων . Μπορεί να μας ενημερώσει, πόσες εταιρείες συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Καλαμάτας; Είναι αλήθεια, ότι μόνο μια εταιρεία κατέθεσε πλήρη φάκελο στο διαγωνισμό της Καλαμάτας; Τι είδους διαγωνισμός είναι αυτός, με μία μόνο εταιρεία; Σας ενημερώνουμε ότι ο ανταγωνισμός επιφέρει την πιο συμφέρουσα τιμή.

2ον  Είναι γνωστό πως μοιράστηκαν 11 εκ. ευρώ, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την διαχείριση των απορριμμάτων . Ο Δήμος Άργους Μυκηνών πήρε από αυτά, μόνο 600.000 ευρώ παρ ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Πελοποννήσου. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ό τι, τα χρήματα αυτά τα αξιοποιούμε καθώς μέχρι στιγμής, μελετήσαμε, σχεδιάσαμε, δημοπρατήσαμε και πλέον ξεκινάμε να κατασκευάσουμε μια πρότυπη μονάδα διαχείρισης που δεν υπάρχει πουθενά στη Πελοπόννησο. Το κόστος της μονάδας ανέρχεται στα 550.000 ευρώ, με τους πλέον σύγχρονους και απαιτητικούς περιβαλλοντολογικούς όρους, που προκύπτουν από την ΑΕΠΟ( Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων).
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών προχωρά στην δημιουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, για τουλάχιστον 20 χρόνια και όχι για ένα με δύο. Η μονάδα αυτή, όπως και να καταλήξει η συνολική διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου, έχει την δυνατότητα και την υποδομή να λειτουργεί και με ρεύματα καφέ κάδου(κομποστοποίησης) και μπλε κάδου(ανακύκλωσης), άρα ο δημότης Άργους –Μυκηνών έχει μονάδα για πολλά χρόνια, πλήρως εναρμονισμένη με τον ΕΣΔΑ(Εθνικός Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων)
Εσείς κ. Νίκα, ποιους περιβαλλοντικούς όρους και ποιες υποδομές έχετε; Ή καλείστε στη μέση του πουθενά, να κάνετε διαχείριση, όταν εμείς τις επόμενες ώρες θα δημοσιεύσουμε τα σχέδια της μονάδας στον τύπο; Μια μονάδας που δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στον λαό του Δήμου Άργους Μυκηνών. Αναμένουμε να γνωστοποιήσετε την μονάδα που διατείνεστε πως έχετε, καθώς και την ΑΕΠΟ( Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) την οποία έχει! Περιμένει ο λαός και των δύο πόλεων να συγκρίνει.

3ον  
κ. Νικά κι εμείς θέλουμε οριστική λύση για τα αστικά απόβλητα, όμως υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα μας. Εμείς εργαζόμαστε αποκλειστικά για το συμφέρον των πολιτών μας. Καλούμε και εσάς να έρθετε από την πλευρά αυτή και μαζί μας θα ανακαλύψετε ότι σκοπός ενός αυτοδιοικητικού παράγοντα δεν είναι να παραχωρεί δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχει από το νόμο, αλλά να διεκδικεί το καλύτερο για τους πολίτες του.

4ον  Σας επισημαίνουμε, πως η βιασύνη δεν είναι προσόν . Το εάν είναι νόμιμη η διαχείριση της ΤΕΡΝΑ και που οδηγεί αυτή, θα την κρίνουμε όλοι μαζί στο ΦΟΔΣΑ.

5ον  Πράγματι δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια στο θέμα των απόβλητων. Σταματήστε τα λοιπόν και πείτε την αλήθεια στο λαό της Καλαμάτας, γιατί πληρώνει κάτι τόσο ακριβά που δεν είναι μόνιμο;Τέλος είδαμε με ενδιαφέρον, την ανακοίνωση του προσωρινού αναδόχου σας, του Ομίλου ΜΠΟΜΠΟΛΑ, να προσπαθεί να αιτιολογήσει την τιμή της διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλαμάτα. Δεν είναι σκοπός μας να έρθουμε σε διάλογο με καμία εταιρεία, όπως και δεν ήρθαμε ποτέ. Απλώς ενημερώνουμε, ότι οι υπολογισμοί που κάνει ως προς το τίμημα, είναι ανακριβείς. Για τις εγκαταστάσεις αναφερθήκαμε εκτενώς. Όσο για τα μηχανήματα, στοχεύουμε ώστε να προσέλθουν χρηματοδοτήσεις του ΕΠΕΡΑ(Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον–Αειφόρος Ανάπτυξη) και σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσει τα κόστη που αναφέρει. Την ευχαριστούμε που προσήλθε στον διαγωνισμό του Δήμου Άργους Μυκηνών και έδωσε μια καλή τιμή για την διαχείριση των απορριμμάτων, αν και θεωρούμε, ότι στο κ. Νίκα και στον λαό της Καλαμάτας, ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ εταιρεία που κατέθεσε πλήρη φάκελο, έχει το χρόνο να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και επιχειρήματα για την τιμή που έδωσε.

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ,79,ΑΘΛΗΤΙΚΑ,72,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,6,ΑΡΓΟΛΙΔΑ,3231,ΑΡΓΟΣ,891,ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ,156,ΑΡΚΑΔΙΑ,754,ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑ,9,ΑΧΑΙΑ,64,ΑΧΑΪΑ,124,ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ,4,ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣ,8,Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές,22,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ,1,ΕΘΝΙΚΑ,4,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,56,ΕΙΚΟΝΕΣ,1,ΕΛΛΑΔΑ,452,ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ,122,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,7,ΕΡΜΙΟΝΗ,38,ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ,251,ΕΥΡΩΠΗ,11,ΗΛΕΙΑ,56,ΚΑΙΡΟΣ,4,ΚΑΛΑΜΑΤΑ,4,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,364,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ-ΘΑΛ. ΣΠΟΡ,1,ΚΟΡΙΝΘΙΑ,246,ΚΟΡΙΝΘΟΣ,293,ΚΟΡΙΝΘΟΣ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,3,ΚΟΣΜΟΣ,56,ΚΥΠΡΟΣ,2,ΛΑΚΩΝΙΑ,539,ΛΑΚΩΝΙΑ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,6,ΜΕΘΑΝΑ,2,ΜΕΣΣΗΝΙΑ,665,ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,8,ΜΕΣΣΗΝΝΙΑ,4,ΜΠΑΣΚΕΤ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,3,ΝΑΥΠΛΙΟ,1382,ΝΑΥΠΛΙΟ<ΑΡΓΟΛΙΔΑ,1,ΝΑΥΠΛΛΙΟ,1,ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,529,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,87,ΠΑΙΔΕΙΑ,1,ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ,178,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,28,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,66,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,218,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,11,ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,1,ΠΟΛΙΤΙΗ,2,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,556,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,593,Πόλο,1,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,110,ΣΠΕΤΣΕΣ,7,ΣΠΟΡ,8,Στίβος,6,ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,3,ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΑ ΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,11,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,23,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,4306,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,7,ΤΕΛΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,12,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,62,ΤΡΙΠΟΛΗ,8,ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ,7,ΥΓΕΙΑ,36,ΥΔΡΑ,57,ΧΑΝΤΜΠΟΛ,1,AUTO-MOTO,15,AXAIA,5,Superleague,1,VIDEO,38,
ltr
item
Arena News: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Απάντηση Δήμου Άργους Μυκηνών για τα Απορρίμματα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Απάντηση Δήμου Άργους Μυκηνών για τα Απορρίμματα
https://3.bp.blogspot.com/-zz8E8GKbKxY/WXjyAqIvaCI/AAAAAAAAYAA/dozv0Bped-Ytd9iBGAYbf4uLxCLzBS9SgCLcBGAs/s640/DimosArgousMikinon_logo.png
https://3.bp.blogspot.com/-zz8E8GKbKxY/WXjyAqIvaCI/AAAAAAAAYAA/dozv0Bped-Ytd9iBGAYbf4uLxCLzBS9SgCLcBGAs/s72-c/DimosArgousMikinon_logo.png
Arena News
http://www.arenanews.gr/2017/07/blog-post_504.html
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/2017/07/blog-post_504.html
true
4269035019219870889
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα. ... Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy