ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

Μαλλιά κουβάρια στην λαϊκή αγορά του ΠόρουΜε αφορμή ορισμένα σχόλια που ακούστηκαν σήμερα στον Πόρο, μετά από έλεγχο του Αστυνομικού Τμήματος στη Λαϊκή Αγορά, ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου διευκρινίζει τα εξής:
1. ΚΑΘΕ άτομο που πουλάει προϊόντα σε Λαική Αγορά πρέπει να έχει ανάλογη άδεια σε ισχύ (παραγωγού ή εμπόρου) και να το αναγράφει δημοσίως.
2. Κάθε παραγωγός μπορεί να πουλά ΜΟΝΟ όσα είδη παράγει ο ίδιος και τα οποία οφείλει να δηλώνει (είδη-ποσότητες), αλλιώς πρέπει να γίνει έμπορος.
3. Από το 2016 είχαμε ειδοποιήσει εγγράφως τις Αρχές για το ζήτημα με τις Λαϊκές Αγορές και μέσω του Α.Τ Πόρου είχαν ενημερωθεί ΟΛΟΙ πως έπρεπε να βγάλουν τις σχετικές άδειες. Όμως ΜΟΝΟ 2 (δύο) ανταποκρίθηκαν και έβγαλαν τη νόμιμη άδεια (παραγωγού ή εμπόρου).
4. Ο Ε.Ε.Σ.Π. και τα μέλη του επιθυμούν σαφώς την ύπαρξη των Λαϊκών Αγορών, μιας και προσφέρουν τη δυνατότητα σε παραγωγούς να διαθέτουν στους καταναλωτές τα προϊόντα που αυτοί παράγουν ευνοώντας τον υγιή ανταγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το Νόμο, όπως ισχύει και για τα εμπορικά μαγαζιά.
Αυτά για να σταματήσουν οι δήθεν "αδικημένοι" και οι "προστάτες" τους να παραπληροφορούν. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με στοιχεία και μετά να δούμε ποιοί θα τρέχουν να κρυφτούν για την επι χρόνια ανικανότητα και αδιαφορία τους...
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID