ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Κάτι βρωμάει με το σκουπιδοεργοστάσιο...Η “Ε”, πέρα από τις αναδημοσιεύσεις των αναρτήσεων του κ. Μπέζου στο Facebook, απευθύνθηκε στον ίδιο και παραθέτει αναλυτικά σε συνέντευξή του στον Γιάννη Σινάπη τα όσα καταγγέλλει:
- Κύριε Μπέζο, ξαφνιάσατε πολλούς με τις τελευταίες δημόσιες καταγγελίες σας σχετικά το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Δεν μας έχετε συνηθίσει έτσι. Τι ακριβώς συμβαίνει;
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που υλοποιείται στη Πελοπόννησο τα τελευταία 30 χρόνια και αποκαλύφθηκε πριν 1,5 μήνα. Μια συμμορία απατεώνων πάνε να στήσουν το εργοστάσιο της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δ.Δ. Παλαιόχουνης Αρκαδίας στηριζόμενοι από την πλευρά τους πάνω σε άκυρα συμβόλαια. Δηλαδή, με άλλα λόγια, έχοντας συνάψει μεταξύ τους οριστικά συμβόλαια εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών γης. Μιλάμε για μια καραμπινάτη απάτη, για ένα πραγματικό έγκλημα.
- Σε ποιους αναφέρεστε;
Αναφέρομαι στη ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ, ανάδοχο του μεγάλου έργου ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού 170.000.000€, και σε έναν ντόπιο κάτοικο ονόματι Αδαμάντιος Σιαμπής, που προχωρούσαν από κοινού σε αγοραπωλησίες γης στη χωροθετημένη έκταση των 300 στρεμμάτων περίπου όπου θα γίνει το σκουπιδοεργοστάσιο, εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών. Με άλλα λόγια, οι τύποι "κλέβανε" με άκυρες συμβολαιογραφικές πράξεις ξένες ιδιοκτησίες.
- Αυτό το διαπιστώσατε μόνο στην περίπτωση της δικής σας πατρικής οικογενειακής περιουσίας ή και σε άλλους ιδιοκτήτες;
 Σαφέστατα και όχι μόνο στη δική μας. Διαπιστώνω τώρα πια και άλλες περιπτώσεις ιδιοκτητών που έχουν πέσει θύματα αυτής της καλοστημένης απάτης, και θα αποκαλυφθούν τα πάντα στις επόμενες ημέρες. Και εδώ προκύπτει το μείζον πολιτικό ζήτημα.
- Αυτά που μας λέτε είναι πολύ σοβαρά. Τινάζουν όλο το σχεδιασμό ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στον αέρα. Με εσάς τι ακριβώς συνέβη;
Η οικογένειά μου διαθέτει, με συμβόλαια από τον παππού μου εν έτει 1938, μια έκταση 65 στρεμμάτων στην εν λόγω χωροθετημένη περιοχή. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι στις 27-9-2013 είχε συναφθεί ένα προσύμφωνο παρουσία της συμβολαιογράφου κ. Ε. Θωμοπούλου στην Αθήνα, μεταξύ των: κάποιου κου Γεωργίου Αγραφιώτη, συμβούλου ενέργειας, για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ και των αδελφών Αδαμαντίου και Ηρακλή Σιαμπή - καταγόμενοι από το ΔΔ Κερασταρίου. Και τι λέγανε οι κύριοι σε αυτό το προσύμφωνο;
Ελεγαν, αναγνώριζαν και ανέφεραν, ότι η συγκεκριμένη έκταση των 65 στρεμμάτων ανήκει στον Ηρακλή Μπέζο (πατέρα μου δηλαδή) και δεσμεύεται ο κ. Α. Σιαμπής ότι το επόμενο διάστημα θα την αγοράσει (από τον Ηρακλή Μπέζο) και θα την πουλήσει με οριστικό συμβόλαιο στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ή σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία του υποδείξει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Και πότε θα υπέγραφαν αυτό το περιβόητο οριστικό συμβόλαιο; Είχανε ορίσει στο προσύμφωνο για τις 27-5-2014 δηλαδή σε 8 μήνες από εκείνη την ημέρα. Μάλιστα για αυτό το προσύμφωνο και με την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ θα έδινε το ποσό 119.000€ στον Α. Σιαμπή, εκ των οποίων τα 15.000€ του τα έδωσε προκαταβολή με συγκεκριμένο αρ. επιταγής της Εθνικής Τράπεζας.
Η πώληση όμως αυτών των στρεμμάτων από την οικογένειά μου δεν έγινε ποτέ. Και διαπιστώνουμε πριν 1,5 μήνα ότι οι άθλιοι αυτοί τύποι έχουν υπογράψει οριστικό συμβόλαιο εν αγνοία μας τον 12ο του 2015 σε συμβολαιογράφο της Τρίπολης, την κα Α. Σταθοπούλου, όχι τώρα για τα 65 στρέμματα αλλά για τα 40 με το ίδιο πάντα τίμημα των 119.000€.
Τι έλεγαν σ’ αυτό το συμβόλαιο; Λέγανε λοιπόν ότι η εν λόγω έκταση ανήκει στον Α. Σιαμπή λόγω έκτακτης χρησικτησίας. Αν είναι δυνατόν. Οι άνθρωποι είναι για γέλια και για κλάματα. Είναι για να μπουν φυλακή. 
- Το οριστικό συμβόλαιο ποιος το υπογράφει αυτή τη φορά;
Ο ένας συμβαλλόμενος πωλητής είναι ο ίδιος ο Αδαμάντιος Σιαμπής και ο άλλος συμβαλλόμενος αγοραστής αυτή τη φορά είναι κάποιος Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, σύμβουλος επιχειρήσεων και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Περιβαλλοντική Πελοποννήσου ΜΑΕ. Θυμίζω ότι η εν λόγω εταιρεία είναι η εταιρεία ειδικού σκοπού που συστάθηκε (όπως ορίζει ο νόμος) για να υλοποιήσει το έργο ΣΔΙΤ και που φέρει μοναδικό μέτοχο την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με πρόεδρο πάντα το Γεώργιο Αγραφιώτη. Είναι λοιπόν για να πάνε στη φυλακή;
- Την οικογένειά σας, το μεσοδιάστημα μεταξύ προσυμφώνου και οριστικού συμβολαίου, την προσέγγισε ποτέ η ΤΕΡΝΑ ΑΕ για να αγοράσουν την έκταση;
 Σαφέστατα. Από την αποκάλυψη του προσυμφώνου το 2013 ξεκίνησαν να μας προσεγγίζουν αρκετοί απεσταλμένοι από την ΤΕΡΝΑ ΑΕ και προσπαθούσαν κάθε φορά να μας πείσουν για την σημαντικότητα του έργου, και πως θα πρέπει να τα δώσουμε μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές.
- Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιους;
Πρώτος και καλύτερος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, παρουσία του στενού του φίλου μηχανικού Γιάννη Λυμπεράκη. Δεύτερος και καλύτερος Αγγελος Μπένοπουλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΤΕΡΝΑ ΑΕ, παρουσία του τέως αντιδήμαρχου Δήμου Τρίπολης Κων. Κατσαφάνα. Αλλά και άλλοι…
- Και δεν μπόρεσαν με αυτόν το νόμιμο τρόπο κι είπαν οι άνθρωποι να τα κάνουν δικά τους με το έτσι θέλω;
Ακριβώς! Γι' αυτό και τους λέω απατεώνες και αδίστακτους.
- Εγκλήματα λοιπόν. Για τον κ. Τατούλη τι έχετε να πείτε; Μιλήσατε μαζί του; Λέει ότι δεν είναι πολιτικό το ζήτημα.
Μάλιστα. Αυτό ακριβώς λέει. Δεν είναι πολιτικό το ζήτημα, είναι θέμα διαφορών μεταξύ ιδιωτών. Λες και υπάρχει καμιά διαφορά για 1 ή 2 στρέμματα... Λέει όμως αυτό, διότι έτσι τον έχει συμβουλέψει το νομικό γραφείο της ΤΕΡΝΑ ΑΕ να λέει.
Μάθετε λοιπόν τώρα γιατί το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό. Καθημερινά εμφανίζονται διαμαρτυρίες ιδιοκτητών της εκεί περιοχής -πέρα από τις δικές μου καταγγελίες- ότι έχουν πωληθεί οι ιδιοκτησίες τους εν αγνοία τους. Μιλάμε περίπου για το μισό της εν λόγω χωροθετημένης έκτασης.
Και από την άλλη ο κ. Τατούλης, που όπως ισχυρίζεται αποτελεί δικιά του προσωπική πολιτική επιλογή το συγκεκριμένο έργο ΣΔΙΤ, άγεται και φέρεται ότι όλα έχουν γίνει απολύτως νόμιμα.
Λοιπόν, μάθετε σήμερα ότι την αμέσως επόμενη ημέρα της πρώτης δημοσιοποίησης του θέματος από την πλευρά μου, δηλαδή στις 7-12-2017 το πρωί, ο κ. Τατούλης με κάλεσε στο τηλέφωνο διαμαρτυρόμενος γιατί τον εμπλέκω σε αυτό το θέμα. Και όταν του λέω ότι διαπίστωσα με μη αμφισβητήσιμα στοιχεία, ότι για τα 65 στρέμματα που αφορά την έκταση της οικογένειάς μου, δηλαδή για το 1/4 της συνολικής χωροθετημένης έκτασης υπάρχει απάτη-οριστικό συμβόλαιο, αλλά και διαμαρτυρίες άλλων ιδιοκτητών γης, "εσύ κύριε περιφερειάρχα, τι έχεις ελέγξει που ενέταξες το έργο στο ΕΣΠΑ με το ποσό των 80.000.000€, που έδωσες τόσες εγκρίσεις και τόσες θετικές γνωμοδοτήσεις, που όλα έχουν γίνει νόμιμα όπως λες κλπ. Τι προτίθεσαι να κάνεις τώρα;" Μου απαντά με μια απάθεια: "Α, δεν ξέρω τι έχει κάνει η εταιρία, η ΤΕΡΝΑ ΑΕ".
Αυτή είναι υπεύθυνη στάση πολιτικού ανδρός; Αυτός είναι ο περιφερειάρχης που αξίζει να έχει η Πελοπόννησος, Μπράβο του, λεβέντης, να τον χαιρόμαστε.
Επιμένω στη συνέχεια, πέρα από την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη, να καταγγέλλω αυτή την απάτη δημόσια, και δεν έχει το πολιτικό θάρρος να βγει και να απαντήσει, αλλά υπαγορεύει βάζοντας τον πρώην οδηγό του μπροστά να απαντά κι αυτός να κρύβεται πίσω από τα παντελόνια του. Τραγικό. Τεράστιες πολιτικές ευθύνες.
Αντί να "αγκαλιάσει" αυτή την καταγγελία και να πει αμέσως τώρα παγώνουν τα πάντα, καλώ άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο να δούμε τι έχει γίνει, να διαλευκάνουμε ακριβώς την υπόθεση, σου λέει δεν ξέρω τι έκανε η εταιρεία. Και το παίζει τρελίτσα. Και θα πάει "μεθαύριο" αυτός ο κύριος, εκπροσωπώντας όλους τους Πελοποννήσιους, να υπογράψει μ’ αυτή την εταιρεία την σύμβαση ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 170.000.000€ και να ξανα-εντάξει φυσικά το έργο και στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020. Να χαιρόμαστε και να καμαρώνουμε όλοι μαζί τον περιφερειάρχη μας Τατούλη. Μην τον χάσουμε...
Και διαβάζω χθες ότι βγήκε και έκανε ένα τύπου διάγγελμα και λέει ότι θα κάνει ρήξη με όλο το πολιτικό σύστημα. Ποιος; Ο κ. Τατούλης που βρίσκεται στο πολιτικό κουρμπέτι τα τελευταία 35 χρόνια θα κάνει ρήξη με όλο το πολιτικό σύστημα! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; 
- Στείλατε και μια ανοιχτή επιστολή όμως στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β. Γιαννακούρα και τον καλείτε να παραιτηθεί προκειμένου να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του; Αλήθεια, γιατί;
Ο κ. Γιαννακούρας κατάγεται από το χωριό Αθήναιο, μόλις 3-4 χιλιόμετρα από την χωροθετημένη περιοχή που λένε ότι θα γίνει το σκουπιδοεργοστάσιο. Από το πρώτο καιρό ισχυριζόταν στην τοπική κοινωνία που είχε ξεσηκωθεί, ότι όλα θα γίνουν νόμιμα και πρώτος αυτός δεν θα αφήσει να προχωρήσει κανένα έργο εάν διαπιστωθεί έστω και η παραμικρή παρανομία-απάτη. Μάλιστα στο Περιφερειακό Συμβούλιο του 2014 είχε ο ίδιος βάλει το θέμα (υπάρχει και το σχετικό βίντεο) λέγοντας με μορφή ερωτήματος, εάν υπάρχουν φαινόμενα απάτης στις αγοραπωλησίες γης, γιατί ακούγεται κι αυτό στη περιοχή, θα πρέπει αμέσως να το ψάξουμε. Από τότε, το έψαξε να πάρει την απάντηση που αναζητούσε; Σήμερα λοιπόν που αποκαλύπτεται καραμπινάτη απάτη, πού βρίσκεται ο κ. Γιαννακούρας;
Δημοσίευσα την ανοιχτή επιστολή λέγοντάς του ότι το μόνο που του απομένει τώρα πια να κάνει είναι να παραιτηθεί, προκειμένου να διαφυλάξει πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπειά του. Αλλωστε ο ίδιος ενώπιον των συμπατριωτών του σε τοπική συνέλευση στην Ασέα, είχε προσυπογράψει υπεύθυνη δήλωση του Ηρακλή Μπέζου που αναφερόταν μέσα σ’ αυτή ότι δεν έχει πουλήσει (ο Ηρακλής Μπέζος) ούτε ένα στρέμμα γης, όταν ο ίδιος ο κ. Γιαννακούρας ισχυριζόταν ότι τα 65 στρέμματα έχουν πουληθεί. Θεωρείται το γνήσιο της υπογραφής από το ΚΕΠ του ΔΔ Ασέας και υποβάλλεται επίσημα με αρ. πρ. στην Περιφέρεια Πελoποννήσου. Αυτό γιατί; Πρώτον, για να ελέγξει ο κ. Γιαννακούρας αφού είχε πλήρη γνώση μην τυχόν υπάρχει κάποια απάτη, και δεύτερον, να αποστείλει ως προϊόν διαβούλευσης, επίσημα κατατεθειμένο, αυτό το έγγραφο στην ΕΥΠΕ (αρμόδια υπηρεσία του Υπ. Περιβάλλοντος που θα έλεγχε τους τίτλους ιδιοκτησίας και θα εισηγούταν στον υπουργό να υπογράψει την έγκριση της ΣΜΠΕ).
Ο κ. Γιαννακούρας δεν έκανε ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Κυρίως όμως δεν απέστειλε αυτό το έγγραφο στην ΕΥΠΕ. Εξαπάτησε αυτή την υπηρεσία του υπουργείου και κατ’ επέκταση τον υπουργό Τσιρώνη που έβαλε την υπογραφή του. Και τον ρωτάς τώρα τι προτίθεσαι να κάνεις; Και σου λέει "ότι εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι ιδιοκτησίες, εμένα με ενδιαφέρει μόνο να υπογραφεί η σύμβαση. Ακούστε λοιπόν κουβέντα υπεύθυνου πολιτικού προσώπου. Και το λέει και ξαναλέει. "Δεν με ενδιαφέρουν οι ιδιοκτησίες των συμπατριωτών μου. Ας πάτε στα δικαστήρια". Ε, δε θα την γλιτώσει την φυλακή...
Ας κυκλοφορήσει λοιπόν ο κ. Γιαννακούρας τις επόμενες ημέρες στην Τρίπολη, Μεγαλόπολη και Βαλτετσοχώρια και να ξαναπεί αυτό στους εκεί κατοίκους...
- Βγήκε όμως η κ. Ντίνα Νικολάκου και σας απάντησε...
Τι να μας πει η κ. Νικολάκου; Ή μάλλον, η κ. Νικολάκου λέει ό,τι της υπαγορεύει ο κ. Τατούλης. Μας είπε λοιπόν η κ. Νικολάκου -και αυτή στη γραμμή ΤΕΡΝΑ- ότι η διαφορά είναι μεταξύ ιδιωτών και δεν είναι ζήτημα πολιτικό.
Αλλά δεν μας είπε η αγαπητή κυρία -ως πρόεδρος και της Οικονομικής Επιτροπής που είναι, και με όποια ευθύνη μπορεί να έχει στην συνολική διαχείριση του θέματος των απορριμμάτων-, πήγε ποτέ κανένας εν αγνοία της να πουλήσει το σπίτι της ή οποιαδήποτε άλλη ιδιοκτησία της; Και εάν πήγε, αυτό πώς λέγεται; Αλλά αυτό το θέμα δεν την αγγίζει προφανώς, αυτή είναι η εντολή που της έχει δώσει το αφεντικό της, ο κ. Τατούλης, παρά το μόνο που θέλουν όλοι αυτοί είναι να υπογράψουν άρον-άρον την σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Αυτό μόνο τους απασχολεί. Αραγε γιατί; Τόση ξεφτίλα πια;
Διαβάζει τις καταγγελίες που δημοσιεύονται, και αντί να πετάγεται από την καρέκλα της και να φτάνει στο ταβάνι και να κάνει φύλλο και φτερό τα πάντα γύρω από αυτό το θέμα, σου λέει ότι ο Μπέζος χρησιμοποιεί τη θέση του για να αναδείξει ένα προσωπικό του θέμα. Μπορεί λοιπόν μετά κανένας να την πάρει στα σοβαρά;
- Και τι σκοπεύετε να κάνετε;
Καταρχήν το πρώτο που έπρεπε να κάνω και το έχω ήδη κάνει είναι να προσφύγω, αυτονόητα και επιβεβλημένα, στη Δικαιοσύνη. Κατά δεύτερον έχω μιλήσει προσωπικά με τους μισούς υπουργούς της κυβέρνησης και έχουν λάβει πλήρη γνώση.
Εχει επίσης ενημερωθεί και το Μαξίμου και όλοι σχεδόν οι βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι περιφερειακές παρατάξεις, ο ΦΟΣΔΑ, οι δήμαρχοι, οι ελεγκτικές αρχές, επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης κλπ, και από Δευτέρα αποστέλλεται σε όλους και επίσημα ο πλήρης φάκελος με όλα τα επίσημα στοιχεία
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID