$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0

$type=grid$count=4$tbg=rainbow$meta=0$snip=0$rm=0

Π. Τατουλης: «Ενισχύεται ακόμα περισσότερο η δυναμική της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο»

Την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Επαρχία του Schwabisch Hall συμφώνησαν ο Περιφερειάρχη...







Την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Επαρχία του Schwabisch Hall συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και ο Έπαρχος κ. Gerhard Bauer κατά τη συνάντησή τους στο Schwabisch Hall την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018.
Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα διαπεριφερειακής συνεργασίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής οικογένειας, που εξελίσσεται εδώ και αρκετά χρόνια και έχει αποδώσει εξαιρετικούς καρπούς, και αποφασίστηκαν νέες δράσεις οι οποίες θα χαρτογραφηθούν σε ειδικό πρωτόκολλο συνεργασίας.
Κυρίαρχο θέμα αποτελεί η Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου, τύπου Sparkassen, για την οποία η συνεργασία έχει ξεκινήσει από τα αρχικά στάδια και θα εξελιχτεί ακόμα περισσότερο με την έμπρακτη συμμετοχή της Επαρχίας του Schwabisch Hall στην πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης κοινών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων Ελλάδας – Γερμανίας, να ενισχύσουμε το επενδυτικό προφίλ της Πελοποννήσου και να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προσφέροντας παράλληλα ασφάλεια στις καταθέσεις των πολιτών της Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και σημείωσε ότι «η Περιφερειακή αυτή Τράπεζα θα αποτελέσει το κατάλληλο χρηματοπιστωτικό, αλλά και πολιτικό εργαλείο που θα εμπνεύσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη».
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τον κ. Bauer για την αποδοχή του σχεδίου αυτού από την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κατά το πρόσφατο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, καθώς επίσης για τις τεχνικές λεπτομέρειες που απαιτούνται ώστε άμεσα να αδειοδοτηθεί η Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου.
Ο κ. Bauer από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το γεγονός ότι έχει επιτυγχάνει ένα πολύ κρίσιμο πολιτικό εγχείρημα για την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας της Πελοποννήσου και της Ελλάδας γενικότερα, εφόσον είναι βέβαιο ότι μετά την επιτυχία της Πελοποννήσου το μοντέλο αυτό θα υιοθετηθεί στο σύνολο της χώρας.
Το ζήτημα της Περιφερειακής Τράπεζας συζητήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και του Ομοσπονδιακού Υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Εντεταλμένου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Χανς Γιοαχιμ Φούχτελ στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB Berlin την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018.
O κ. Φούχτελ έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Τατούλη γιατί πέτυχε κάτι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά και τόσο χρήσιμο για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ελλάδας. Σημείωσε επίσης την ικανοποίησή του για την αποδοχή του σχεδίου αυτού από την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, αλλά και για την εξαιρετική προετοιμασία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου όλων των αναγκαίων τεχνικών προϋποθέσεων. Δήλωσε τέλος τη δέσμευσή του να συνεχίσει έμπρακτα να υποστηρίζει την πρωτοβουλία αυτή σε όλα τα στάδιά της.

Το δεύτερο κυρίαρχο θέμα είναι ο τομέας της ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών, όπου μέσω της αξιοποίησης των Περιφερειακών Ενεργειακών Κοινοτήτων της Πελοποννήσου και της Βάδης Βυρτεμβέργης, όπου ανήκει το Schwabisch Hall, μπορούν να αναπτυχθούν σημαντικές κοινές επενδυτικές πρωτοβουλίες και συμπράξεις.
Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την ενίσχυση του τουρισμού, με έμφαση τις θεματικές εναλλακτικές μορφές του και τις επενδύσεις που μπορούν να αναπτυχθούν, τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης αλλά και διαχείρισης των δημόσιων αστικών χώρων.

Κατά τη διάρκεια της κοινής εκδήλωσης στην έδρα του Schwabisch Hall, στο πλαίσιο του προγράμματος Walter Halstein, με τίτλο Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019, τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, όσο και ο Έπαρχος κ. Bauer αναφέρθηκαν στην αξία της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών σε αυτή. Υπογράμμισαν επίσης τη βαθιά τους πίστη ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα μπορούν να λυθούν μόνο μέσα από τη δημοκρατική αντιπροσώπευση , «διαφορετικά απομακρυνόμαστε από τα οράματα και τα ιδεώδη που το διαμόρφωσαν».

Στόχος του προγράμματος είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και προσωπικού σε θέματα δημόσιας διοίκησης και η δικτύωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής οικογένειες. Η υπότροφος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου κα Άννα Μαντά αναφέρθηκε στις διαφορές στο επίπεδο σχεδιασμού, προγραμματισμού και υλοποίησης των δράσεων μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας, αλλά και λειτουργίας των υπηρεσιών. Τόνισε την αξία της διαπεριφερειακής αυτής συνεργασίας και σημείωσε την εγγύτητα που επιτυγχάνεται μέσω της πολιτισμικής προσέγγισης.





COMMENTS

Όνομα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ,79,ΑΘΛΗΤΙΚΑ,68,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,2,ΑΡΓΟΛΙΔΑ,2463,ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΝΑΥΠΛΙΟ,1,ΑΡΓΟΣ,678,ΑΡΓΟΣ.ΑΡΓΟΛΙΔΑ,1,ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ,139,ΑΡΚΑΔΙΑ,729,ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑ,9,ΑΧΑΙΑ,61,ΑΧΑΪΑ,122,ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ,4,ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣ,8,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ,1,ΕΘΝΙΚΑ,4,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,56,ΕΙΚΟΝΕΣ,1,ΕΛΛΑΔΑ,452,ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ,110,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,7,ΕΡΜΙΟΝΗ,3,ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ,233,ΕΥΡΩΠΗ,11,ΗΛΕΙΑ,53,ΚΑΙΡΟΣ,4,ΚΑΛΑΜΑΤΑ,4,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,326,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ-ΘΑΛ. ΣΠΟΡ,1,ΚΟΡΙΝΘΙΑ,245,ΚΟΡΙΝΘΟΣ,265,ΚΟΡΙΝΘΟΣ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,3,ΚΟΣΜΟΣ,56,ΚΥΠΡΟΣ,2,ΛΑΚΩΝΙΑ,502,ΛΑΚΩΝΙΑ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,4,ΜΕΘΑΝΑ,2,ΜΕΣΣΗΝΙΑ,639,ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,8,ΜΕΣΣΗΝΝΙΑ,4,ΜΠΑΣΚΕΤ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,3,ΝΑΥΠΛΙΟ,930,ΝΑΥΠΛΛΙΟ,1,ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,529,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,87,ΠΑΙΔΕΙΑ,1,ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ,149,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,27,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,66,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,215,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,11,ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,1,ΠΟΛΙΤΙΗ,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,540,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,570,Πόλο,1,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,110,ΣΠΕΤΣΕΣ,7,ΣΠΟΡ,8,Στίβος,6,ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,3,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,5,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,9,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,3335,ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,7,ΤΕΛΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,11,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,62,ΤΡΙΠΟΛΗ,8,ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ,7,ΥΓΕΙΑ,36,ΥΔΡΑ,57,ΧΑΝΤΜΠΟΛ,1,AUTO-MOTO,15,AXAIA,5,Superleague,1,VIDEO,31,
ltr
item
Arena News: Π. Τατουλης: «Ενισχύεται ακόμα περισσότερο η δυναμική της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο»
Π. Τατουλης: «Ενισχύεται ακόμα περισσότερο η δυναμική της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο»
https://4.bp.blogspot.com/-WZWyAd3QT8g/WqK-SHXD4yI/AAAAAAAAbqE/hNFuofovdPQG4Ci73gvZQiLC5K09LMXngCLcBGAs/s640/IMG_5594%2B%25281%2529.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-WZWyAd3QT8g/WqK-SHXD4yI/AAAAAAAAbqE/hNFuofovdPQG4Ci73gvZQiLC5K09LMXngCLcBGAs/s72-c/IMG_5594%2B%25281%2529.JPG
Arena News
http://www.arenanews.gr/2018/03/blog-post_26.html
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/2018/03/blog-post_26.html
true
4269035019219870889
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ περισσότερα... Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρί Τετά Πέμ Παρα Σάββ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μάρτ Απρί Μάιος Ιούν Ιούλ Αύγ Σεπ Οκτ Νοέ Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy