ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

Δ. Κωστούρος (Δήμαρχος Ναυπλιέων): Ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις- η συνεννόηση είναι απαραίτητηΈμφαση δίνεται στα σημερινά δεδομένα όπου οι αστικές αναπλάσεις αναφέρονται με τον όρο «αστική αναγέννηση» (urban regeneration) εμφανίζοντας έναν πιο σύνθετο και πο­λυδιάστατο χαρακτήρα, στα πλαίσια της επιδιωκόμενης βιώσιμης ανάπτυξης και της επανα­φοράς του ζητήματος της συμπαγούς πόλης.
Με βάση αυτή τη λογική, οι αναπλάσεις δεν στο­χεύουν μόνο στην αντιμετώπιση πολεοδομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, αλλά και προβλημάτων κοινωνικού και οικονομικού χαρακτήρα καθώς και την αξιοποίηση αναπτυξια­κών ευκαιριών.
Προϋποθέτει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική προσέγγιση και είναι μια συνεχής και παρεμβατική από τη φύση της διαδικασία......¨


Διαβάζοντας τα παραπάνω η εκκίνηση για την ηπιοποίηση και τον έλεγχο της κυκλοφορίας στην Αμαλίας είναι σημαντικό βήμα για την λειτουργία του ιστορικού κέντρου.
Άρχισε ήδη η διανομή της κάρτας διέλευσης για τους δικαιούχους.
Όπως μας ενημέρωσε ο προμηθευτής της μπάρας ο μηχανισμός θα είναι έτοιμος περίπου στις 25 του μηνός μιας και το εξάρτημα που υπέστη βλάβη από την πρόσκρουση αυτοκινήτου έπρεπε να παραγγελθεί στο εξωτερικό.
Η συννενόηση είναι απαραίτητη μιας και οι συνήθειές μας ,μπορεί να ¨θιγούν¨. Όμως ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις.
Ο στόχος για μια πιο ανθρώπινη πόλη κοινός.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID