ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

ΝΑΥΠΛΙΟ: Η νέα διαδρομή του 1ου Δρόμου Αρβανιτιάς- Καραθωνας"


Σύμφωνα με το έγγραφο του Τμήματος της Τουριστικής Αστυνομίας του Ναυπλίου η διαδρομή στο πεζόδρομο της Αρβανιτιάς κρίνεται μη ασφαλή με μεγάλη επικινδυνότητα διότι στις 22/6/2018 σημειώθηκε αποκόλληση και πτώση βράχου μεγάλου μεγέθους.
Ο πρωταρχικός στόχος των διοργανωτών του αγώνα είναι η απόλαυση της διαδρομής καθώς και η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη διοργάνωση τόσο των αθλητών όσο και των εθελοντών. Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούν στο πεζόδρομο της Αρβανιτιάς αλλά και την έλλειψη έγγραφης παροχής εγγύησης για ασφαλή διέλευση της διαδρομής από τη τεχνική υπηρεσία του δήμου , αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αλλαγή διαδρομής.
Η προηγούμενη διαδρομή όπως είχε χαραχτεί δεν περνούσε από το σημείο που πραγματοποιήθηκε η πτώση του βράχου, πάρα ταύτα οι διοργανωτές δημιούργησαν μια νέα διαδρομή με στόχο την εγγυημένη ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Το μήκος της διαδρομής θα είναι 6,5 χλμ. Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου της Καραθώνας και θα κινηθεί στην περιοχή της Καραθώνας.Ο τερματισμός των αθλητών θα πραγματοποιηθει μετά την ολοκλήρωση των δύο γύρων.
Αυτή είναι η νέα διαδρομή του "1ου δρομου Αρβανιτιάς-καραθώνας"
Πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα ότι είμαστε και εμείς δυσαρεστημένοι από αυτό το γεγονός, αλλά σαν αθλητές και εμείς γνωρίζουμε ότι προέχει η υγεία και η ασφάλεια των αθλητων-εθελοντών-διασωστών και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να την προσφέρουμε.
Η νέα διαδρομή του αγώνα ξεκινάει από το εκκλησάκι του Αγ. Κωνσταντίνου στην Καραθώνα με κατεύθυνση προς το Ναύπλιο. Μετά από τρία χιλιόμετρα με εναλλαγές ανηφόρας και κατηφόρας ξεκινάει μια απότομη κατηφόρα που καταλήγει στην παραλία. Ακολουθεί επίπεδος δρόμος παράλληλα με τη θάλασσα για περίπου 1.500 μέτρα όπου θα συναντήσουμε την τελευταία ανηφόρα που θα μας οδηγήσει στο δρόμο για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.. στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένας επιπλέον γύρος.
Όλη η διαδρομή θα κινηθεί σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, εκτός από δύο πολύ μικρά κομμάτια όπου θα είναι χωμάτινα.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID