ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

Εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας ένας μύθος και μια πραγματικότητα

Διαφημιστικά παραπλανητικά σποτ, "χαμηλές" χρεώσεις και αναρχία επικρατεί στον χώρο των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας. 
Από την μέχρι σήμερα εμπειρία μου στο χώρο (ως πάντα απλού καταναλωτή) έχω διαπιστώσει ότι η προχειρότητα που αντιμετωπίζει το θέμα η πολιτεία ως αναφορά το νομοθετικό και όχι μονο πλαίσιο είναι άξια θαυμασμού και εξηγούμαι:
Παρατηρούνται περιπτώσεις καταναλωτών οι οποίοι άλλα υπογράφουν και άλλα τελικώς ισχύουν όπως π.χ. (υπογράφουν χαμηλή χρέωση κιλοβατόρας και δεν τηρείται, υπογράφουν συγκεκριμένα προωθητικά πακέτα και δεν τηρούνται, υπογράφουν συμβάσεις με διακριτούς ορούς και δεν τηρούνται με αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με διακοπές ρεύματος ακόμη και από το ποσό των (119 ευρώ) ή να δέχονται εκβιασμούς εφ' άπαξ καταβολής υπέρογκων ποσών χωρις καμία διευκόλυνση αλλιώς(....)  διακοπή της σύμβασης.
Το παρωχημένο νομοθετικό πλαίσιο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας δεν καλύπτει τον καταναλωτή ο οποίος βρίσκεται έρμαιο στα χέρια του εκάστοτε "εκβιαστή" ενέργειας, παρά μονο τις εταιρείες με άρθρα αμφιλεγώμενα (κοινώς πιάσε το αυγό και κούρεφτο που λένε και στα χωριά μας). Καμμία κυβέρνηση δεν έχει σκύψει στο πρόβλημα αφήνοντας ανεξέλεγκτες όλες τις εταιρείες να λειτουργούν ως κοινοι εκβιαστές και νταβατζήδες.
Αν πραγματικά θέλουμε να απελευθερώσουμε την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας και να ανακόψουμε το μονωπωλιο της ΔΕΗ, πρέπει να βάλουμε κανόνες, αλλιώς καλύτερα να παραμείνει η ενέργεια σε κρατικά χέρια και ο καταναλωτής ήσυχος ότι το ενεργειακό μονωπώλιο μπορεί τελικά να τον προστατεύει καλύτερα, έστω και ακριβά πληρωμένο!!!
Α.Κ.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID