ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

ΝΑΥΠΛΙΟ: Από την ακμή στην παρακμή... ένα τσιγάρο δρόμοςΕίμαστε όλοι παιδιά αυτής της πανέμορφης πόλης του Ναυπλίου, μεγαλώσαμε κοιτώντας τον ήλιο από το Παλαμήδι, το ηλιοβασίλεμα από τον Φάρο και το απέραντο γαλάζιο από τον γύρο της Αρβανιτιάς. 'Ομως οι αναμνήσεις μας και μόνο αυτές δεν μπορούν να πάνε μπροστά μία πόλη που από την ακμή πέρασε στην απόλυτη παρακμή.
Το Ναύπλιο που αγαπήσαμε τα τελευταία αρκετά χρόνια βρίσκεται στο έλεος της αδιαφορίας όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής αλλά εντέλει όλων μας.
Το Ναύπλιο που αγαπήσαμε χάνεται στις κατολισθήσεις της Αρβανιτιάς, στο χάος των σκουπιδιών της Καραθώνας και βυθίζει την ιστορία του κάτω από "καλλιτεχνικά σκουπίδια", αποτυχημένες μουσικές βραδιές ημετέρων, γουρνοπούλες και πανηγύρια.
Μία πόλη, μία ιστορία λένε όλοι, όμως τις ιστορίες μικρές- μεγάλες τις φτιάχνουν άνθρωποι με πολιτισμό, κουλτούρα αλλά προπάντων με ήθος και αυτό τα τελευταία πολλά χρόνια η πόλη το έχει χάσει.
Αυτή η πρώτη πρωτεύουσα ενός κράτους που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ακολουθεί την μοίρα της και καταρρέει, δεν μπορεί πια να σηκώσει το βάρος της εγκατάλειψης, των απευθείας αναθέσεων και της μετρημένης σε ευρώ μιζέριας της.
Α.Κ

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID