ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

"να με συμπαθάτε" και με το "αζημίωτο"...
Ήταν μια ηλιόλουστη μέρα, κάποιου μήνα, κάποιας χρονιάς, όταν θέλησες να βοηθήσεις τον κόσμο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του. Έπιασες ένα ταπεινό γραφειάκι, εκεί στην γειτονιά που έπαιζες μπάλα με τους φίλους σου και προσπάθησες να πείσεις τον κόσμο,φίλους και συγγενείς να σε ψηφίσουν, να σου δώσουν αυτό που ποθούσες περισσότερο, την εξουσία...
Έφτιαξες έναν "στρατό υποστηρικτών" αποτελούμενο από ιδεολόγους, αλτρουιστές, υποχρεωμένους φίλους, αλλά και από αυτούς τους "να με συμπαθάτε" και με το "αζημίωτο" και ξεκίνησες την προεκλογική σου εκστρατεία. Εριξες στην μάχη τους "στρατιώτες σου" και ως άλλος "μέγας στρατηγός" κατατρόπωσες τους "εχθρούς" σου και κέρδισες. Δικαιώθηκες από τις κινήσεις τακτικής έναντι των αντιπάλων... και βρέθηκες στην ΕΞΟΥΣΙΑ.
Μία μέρα πριν ένας ασήμαντος μεταξύ όλων και μία μέρα μετά ο ΑΡΧΩΝ της πόλης. (Λένε ότι η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους και αυτό μάλλον είναι αλήθεια, δεν λένε όμως σε τι βαθμό μπορεί να τους διαφθείρει).
Εκεί λοιπόν, στο μεγαλοπρεπές γραφείο, που έμαθες να περιγράφεις με κάθε λεπτομέρεια την καρέκλα, τα φωτιστικά, το χρώμα στους τοίχους άρχισες εκ των πραγμάτων (...και λόγω υποχρέωσης) να δέχεσαι αυτούς, "τους στρατιώτες", τους να με συμπαθάτε και με το αζημίωτο που ήρθαν για να μοιραστούν τα "λάφυρα" της νίκης.
Βαρύ το τίμημα της εξουσίας για όποιον το κατέχει, βαρύτερο όμως το κόστος μίας εξουσίας που στηρίζεται σε ψεύτικα λόγια, στους "λαγούς με τα πετραχήλια" και αφήνει στο έλεος τους πολίτες να διαχειριστούν αυτοί μόνοι τα λάθη, τις παραλείψεις, τις ανακρίβειες, τα ψέμματα και τις υπερβολές του Άρχοντα...
Όταν είσαι ο Άρχων της πόλης η εξουσία δεν είναι "το μέλι στα χέρια" είναι η κινητήριος δύναμη για την πρόοδο, την ευημερία αλλά προπάντων την προστασία και του τελευταίου πολίτη που την χρειάζεται.
Α.Κ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID