ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

ΝΑΥΠΛΙΟ: 16.146 ευρώ σε σωματεία και τραπεζοκαθίσματα!!!!Νέες αποφάσεις από το ΔΟΠΠΑΤ για απευθείας αναθέσεις αυτή την φορά σε αθλητικά σωματεία και όχι μόνον.
Το Ναύπλιο που δεν έχει επαρκή προσωπικό καθαριότητας με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν εχει μεριμνήσει για τις κατολισθήσεις σε Αρβανιτιά και εν γένει σε όλη την Ακροναυπλία, δεν έχει επαρκή χώρους στάθμευσης, δεν καθαρίζει φρεάτια, δεν έχει ψεκάσει για τα κουνούπια, δεν εχει δημόσιες τουαλέτες, δεν έχει επαρκή φωτισμό, δεν έχει καθαρίσει χορτάρια και ξερόκλαδα διαθέτει 16.146 ευρώ σε εκδηλώσεις, τραπεζοκαθισματα και σωματεία.


Πανασιναϊκός 1.000, Α.Ο.Μιδέας 1.200, Μορφωτικός Αργολικού 930, ΜΟΝΗ ΤΑΛΑΝΤΙΟΥ 8.016, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ 5.000. Και το αποκορύφωμα, για "καθίσματα και τραπέζια" στην Πουλακίδα 3.273€!!!

Υ.Γ Επειδή πολύς λόγος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό περί του ΔΙΑΥΓΕΙΑ στον Δήμο μας καλό είναι ο πολίτης να γνωρίζει τι ακριβώς είναι το εν λόγω πρόγραμμα. Παραθέτουμε αναλυτικά τον ορισμό και την χρήση του ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Τι είναι το ΔΙΑΥΓΕΙΑ
To Πρόγραμμα Δι@ύγεια (νόμος 3861/2010) στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δραστηριότητας, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.
Από τον Οκτώβριο 2010 αναρτώνται σε ένα σημείο στο διαδίκτυο όλες οι αποφάσεις πράξεων των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων, λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για τις πράξεις που αφορούν στην εθνική άμυνα και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Σήμερα στο πρόγραμμα Διαύγεια είναι ενταγμένοι 3.660 φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, ενώ έχουν αναρτηθεί περισσότερες από 11.500.000 πράξεις


ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
Με την ψήφιση του Ν. 4210/2013 (άρθρο 23) οι αναρτημένες πράξεις ενισχύονται θεσμικά με τους εξής τρόπους:
Κάθε πράξη, εκτός από όσες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αποκτά ισχύ μόνο μέσω της ανάρτησής της στο Διαύγειας. Mε την ολοκλήρωση της ανάρτησης κάθε πράξη υπογράφεται ψηφιακά από το σύστημα Δι@ύγεια και αποκτά έναν μοναδικό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ). Ο ΑΔΑ είναι η ταυτότητα κάθε αναρτημένης πράξης, την πιστοποιεί και την ακολουθεί εφεξής.
Το αναρτημένο έγγραφο, εκτός όσων δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, υπερισχύει έναντι όλων των λοιπών εκδόσεων της πράξης
Ο πολίτης μπορεί να επικαλείται τα αναρτημένα έγγραφα στις συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να απαιτείται η επικύρωσή τους. Αρκεί η επίκληση του ΑΔΑ της πράξης για την αυτεπάγγελτη αναζήτησή τους από τους δημόσιους φορείς Οι δημόσιες υπηρεσίες διεκπεραιώνουν υποθέσεις χωρίς να διακινούν τα αναρτημένα έγγραφα. Αρκεί η επίκληση του ΑΔΑ των πράξεων για την επικοινωνία μεταξύ φορέων
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID