$type=ticker$cols=4

$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

ΝΑΥΠΛΙΟ: Σταυρόλεξο για γερούς λύτες η κατάρτιση συνδυασμού με τον Κλεισθένη!!!

Το σταυρόλεξο κατάρτισης των συνδυασμών, η εμπλοκή που δημιουργούν τα ψηφοδέλτια των Κοινοτήτων... Οι περισσότεροι, νυν...

Το σταυρόλεξο κατάρτισης των συνδυασμών, η εμπλοκή που δημιουργούν τα ψηφοδέλτια των Κοινοτήτων...

Οι περισσότεροι, νυν και μέλλοντες υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, από αυτά που με ρωτούν το συμπέρασμα, ούτε καν έχουν διαβάσει το νέο Νόμο του Κλεισθένη, με τον οποίο θα γίνουν οι προσεχείς Δημοτικές εκλογές, ούτε φυσικά έχουν ασχοληθεί με ποσοστά και ψήφους, ούτε με το σύνολο των υποψηφίων που θα πρέπει να έχει κάθε ψηφοδέλτιο για να είναι έγκυρο.

Για να προσγειωθούμε όλοι, να δούμε με παραδείγματα τι μας περιμένει και το πόσο δύσκολο, αλλά και εύκολο συγχρόνως είναι, κάποιος υποψήφιος Δήμαρχος να φτιάξει ψηφοδέλτιο...


Θα χρησιμοποιήσω σαν παράδειγμα το συνδυασμό του Δημάρχου Κωστούρου, όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί είχε πλήρη συνδυασμό στις εκλογές του 2014 και είναι ο μόνος που μέχρι στιγμής είναι σίγουρος και για τις επόμενες εκλογές του 2019.

Ο συνδυασμός λοιπόν ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ του Δημήτρη Κωστούρου, είχε στις προηγούμενες εκλογές τον εξής αριθμό υποψηφίων:

Στις τέσσερις Εκλογικές Περιφέρειες, Ασίνης, Μιδέας, Ναυπλιέων και Νέας Τίρυνθας είχε συνολικά 63 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, από τους οποίους οι 14 ήταν γυναίκες.

Στις επόμενες εκλογές στο ψηφοδέλτιο του, θα περιοριστούν οι υποψήφιοι στους 44 εκ των οποίων υποχρεωτικά οι 18 θα είναι γυναίκες!!!

Δηλαδή, θα υπάρχουν 19 λιγότεροι υποψήφιοι συνολικά, που σημαίνει ότι οι άνδρες υποψήφιοι θα είναι 23 λιγότεροι!!!

Πραγματική σφαγή, ευκαιρία βέβαια και για "ξεσκαρτάρισμα" αλλά και για αποχωρήσεις Συμβούλων, που δε βλέπουν πιθανότητα επιτυχίας ή έχουν άλλες βλέψεις.

Έτσι κι αλλιώς, είναι πολλοί αυτοί που πρέπει να φύγουν, λόγω του περιορισμού του αριθμού των υποψηφίων, είναι αρκετοί αυτοί που περιμένουν να είναι υποψήφιοι και σχεδόν δεμένα τα χέρια του επικεφαλής Δημάρχου, που πρέπει να λύσει το σταυρόλεξο.

Κινδυνεύει με τον περιορισμό των υποψηφίων, να στείλει δικούς του ανθρώπους που έχουν ψήφους, στους αντιπάλους του!!!

Γιατί ποιος "κομμένος", αναγκαστικά δε λέω, δε θα πάει σε άλλο συνδυασμό, με τις σχετικές υποσχέσεις όπως γίνεται προ των εκλογών, για να βρει την τύχη του, που του έκοψε ο Δήμαρχος;

Από τους 44 συνολικά υποψηφίους που θα περιέχει το κεντρικό ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2019 της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ, οι 20 είναι ήδη Δημοτικοί Σύμβουλοι!!! Έστω και αν αποχωρήσουν μερικοί, όσοι έχασαν για λίγες ψήφους στις προηγούμενες εκλογές είναι καμιά δεκαριά, θα είναι μάλλον και πάλι υποψήφιοι, οπότε ελάχιστοι νέοι μπορούν να προστεθούν στο ψηφοδέλτιο, όσο και αν έχει δείξει ότι το επιθυμεί ο Δημήτρης Κωστούρος.

Και αυτό είναι το ένα σκέλος του διλήμματος, το άλλο, οι συνδυασμοί των Κοινοτήτων είναι που μπορεί να διαλύσει την όποια εκλογική στρατηγική του Δημάρχου, αλλά και των άλλων υποψηφίων Δημάρχων, που θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

Γιατί είναι αμφίβολο αν πειστούν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι των προηγούμενων εκλογών, να μετακινηθούν ως υποψήφιοι στα (τοπικά) Κοινοτικά Συμβούλια του χωριού τους, όπου και εκεί υπάρχουν ήδη οι εκλεγέντες από τις προηγούμενες εκλογές και μάλιστα οι Πρόεδροι έχουν και τη θέση καπαρωμένη!!!

Δεν ξέρω αν μπορώ να αποδώσω ακριβώς το μπλέξιμο που θα δημιουργηθεί, στην προσπάθεια κάποιου υποψήφιου Δημάρχου να κινηθεί στη δημιουργία συνδυασμού με βάση το παλιό εκλογικό σύστημα και όχι σε συνθήκες απλής αναλογικής.

Αρκεί να σας πω, ότι όποιος επιχειρήσει να φτιάξει πλήρη συνδυασμό όπως στις προηγούμενες εκλογές, με τη λογική να καλύψει όλα τα κενά, θα χρειαστεί εκτός από τους 44 του κεντρικού ψηφοδελτίου για Δημοτικού Συμβούλους, άλλους τουλάχιστον 25 υποψήφιους από τους οποίους οι 10 γυναίκες για τις πρώην Δημοτικές Κοινότητες Άριας, Ναυπλίου, Τολού και, κρατηθείτε, άλλους 82 υποψήφιους εκ των οποίων οι 32 γυναίκες για όλες τις Κοινότητες, στα χωριά μας.

Προσωπικά θεωρώ την προσπάθεια του όποιου υποψήφιου Δημάρχου, να κατεβάσει πλήρες ψηφοδέλτιο με τους περιορισμούς που προβλέπει ο Νόμος για την απλή αναλογική και τις διπλές κάλπες, μόνο και μόνο για να δείξει ότι έχει δύναμη, με χωριά που υποψήφιοι θα είναι η μάνα, η αδελφή, η κόρη και ο μπατζανάκης, για να συμπληρωθεί σε ΟΛΕΣ τις Κοινότητες ο μαγικός αριθμός 5 υποψήφιοι και 40% γυναίκες, ότι είναι έξω και πέρα από κάθε πραγματικότητα και εντελώς μάταιη, απλά θα του φάει χρόνο και θα δημιουργήσει αντιπαλότητες, μεταξύ των δικών του υποψηφίων, που στο τέλος θα στραφούν εναντίον του.

Έχω πρόταση για το τι πρέπει να γίνει στις Κοινότητες, θα την καταθέσω στην επόμενη ανάρτηση...

Prefadoros

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ,79,ΑΘΛΗΤΙΚΑ,72,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,6,ΑΡΓΟΛΙΔΑ,3237,ΑΡΓΟΣ,892,ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ,156,ΑΡΚΑΔΙΑ,754,ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑ,9,ΑΧΑΙΑ,64,ΑΧΑΪΑ,124,ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ,4,ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣ,8,Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές,22,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ,1,ΕΘΝΙΚΑ,4,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,56,ΕΙΚΟΝΕΣ,1,ΕΛΛΑΔΑ,452,ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ,122,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,7,ΕΡΜΙΟΝΗ,38,ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ,251,ΕΥΡΩΠΗ,11,ΗΛΕΙΑ,56,ΚΑΙΡΟΣ,4,ΚΑΛΑΜΑΤΑ,4,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,364,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ-ΘΑΛ. ΣΠΟΡ,1,ΚΟΡΙΝΘΙΑ,246,ΚΟΡΙΝΘΟΣ,293,ΚΟΡΙΝΘΟΣ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,3,ΚΟΣΜΟΣ,56,ΚΥΠΡΟΣ,2,ΛΑΚΩΝΙΑ,539,ΛΑΚΩΝΙΑ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,6,ΜΕΘΑΝΑ,2,ΜΕΣΣΗΝΙΑ,665,ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,8,ΜΕΣΣΗΝΝΙΑ,4,ΜΠΑΣΚΕΤ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,3,ΝΑΥΠΛΙΟ,1387,ΝΑΥΠΛΙΟ<ΑΡΓΟΛΙΔΑ,1,ΝΑΥΠΛΛΙΟ,1,ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,529,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,87,ΠΑΙΔΕΙΑ,1,ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ,178,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,28,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,66,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,218,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,11,ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,1,ΠΟΛΙΤΙΗ,2,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,556,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,593,Πόλο,1,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,110,ΣΠΕΤΣΕΣ,7,ΣΠΟΡ,8,Στίβος,6,ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,3,ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΑ ΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,11,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,23,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,4312,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,7,ΤΕΛΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,12,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,62,ΤΡΙΠΟΛΗ,8,ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ,7,ΥΓΕΙΑ,36,ΥΔΡΑ,57,ΧΑΝΤΜΠΟΛ,1,AUTO-MOTO,15,AXAIA,5,Superleague,1,VIDEO,38,
ltr
item
Arena News: ΝΑΥΠΛΙΟ: Σταυρόλεξο για γερούς λύτες η κατάρτιση συνδυασμού με τον Κλεισθένη!!!
ΝΑΥΠΛΙΟ: Σταυρόλεξο για γερούς λύτες η κατάρτιση συνδυασμού με τον Κλεισθένη!!!
https://2.bp.blogspot.com/-SEdPBCic-_o/W6j8vZcfBcI/AAAAAAAAdpM/NYjluaHiZLcbJYp9_HhMAPHThRaApFAowCLcBGAs/s640/newspaper-412452_1280.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-SEdPBCic-_o/W6j8vZcfBcI/AAAAAAAAdpM/NYjluaHiZLcbJYp9_HhMAPHThRaApFAowCLcBGAs/s72-c/newspaper-412452_1280.jpg
Arena News
http://www.arenanews.gr/2018/09/blog-post_6.html
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/2018/09/blog-post_6.html
true
4269035019219870889
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα. ... Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy