$type=ticker$cols=4

$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Δεν δικαιούται ο κ. Στάινμαϊερ το χρυσό κλειδί της Καλαμάτας

Ο Ξένιος Ζευς είναι βασικό στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού, γιατί ο Ελληνικός λαός είναι φιλόξενος. Όμως οι ύψιστες τιμητικές διακρίσει...
Ο Ξένιος Ζευς είναι βασικό στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού, γιατί ο Ελληνικός λαός είναι φιλόξενος. Όμως οι ύψιστες τιμητικές διακρίσεις πρέπει να απονέμονται σε αυτούς που τιμούν με τη στάση τους την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας κ. Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, όμως, ως κορυφαίος εκπρόσωπος του Γερμανικού κράτους όχι μόνο δεν τιμά την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, αντίθετα μάλιστα προσβάλει βάναυσα τον Ελληνικό λαό. Συνεπώς δεν έχει κατά τη γνώμη μου δικαίωμα ουδείς να του απονέμει ύψιστες τιμητικές διακρίσεις, όπως είναι η αναγόρευση ως επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και σε επίτιμο δημότη της πόλης της Καλαμάτας και να του προσφέρεται το χρυσό κλειδί της πόλης.

Η Γερμανία και ο πρόεδρός της προσβάλουν βάναυσα την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, διότι:
1) Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης με την οποία η Γερμανία 74 χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου δεν έχει υπογράψει συμφωνία ειρήνης. Φυσικά γι’ αυτό το πρωτοφανές γεγονός, ευθύνες, εκτός από τη Γερμανία, έχουν και όλες οι μέχρι τώρα Ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες δεν έχουν αξιώσει την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης.
2) Η Γερμανία όχι μόνο αρνείται να παράσχει τις οφειλόμενες γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα, αλλά προέβη η Γερμανική κυβέρνηση μία μέρα πριν την επίσημη επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στην Ελλάδα σε μία άκρως προκλητική δήλωση, λέγοντας ότι: «Το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων έναντι της Ελλάδας είναι νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμισμένο»!!!

Εμείς κ. πρόεδρε της Γερμανίας, όπως και το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, αλλά και η ίδια η Βουλή των Ελλήνων σας απαντάμε ότι όχι μόνο δεν είναι ρυθμισμένο, αλλά η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα και χρωστάει πολλά. Η ίδια η Ελληνική Βουλή επίσημα στο πόρισμά της τονίζει ότι χρωστάει η Γερμανία, κ. Γερμανέ πρόεδρε, 263 δισ. πολεμικές αποζημιώσεις.
Χρωστάτε, κ. Γερμανέ πρόεδρε, για τις καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής.
Χρωστάτε, κ. Γερμανέ πρόεδρε, το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο με το οποίο δάνεισε η κατεχόμενη Ελλάδα τη Γερμανία.
Χρωστάτε, κ. Γερμανέ πρόεδρε, και τους κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς που ανήκουν στον Ελληνικό λαό και αποτελούν τμήμα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τους οποίους δεν νομιμοποιείστε να συνεχίζετε παρανόμως να κατέχετε.

Συνεπώς οφείλετε να αποδώσετε άμεσα τις οφειλές σας προς την Ελλάδα.
3) Η Γερμανία που εκπροσωπείτε κ. Σταϊνμάιερ, αρνείται τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, ακόμη και του χρέους των 240 δισ. που φορτώθηκε στην Ελλάδα από τις δύο πρώτες δανειακές συμβάσεις του 1ου και 2ουμνημονίου, σύμφωνα και με την απάντηση που έδωσε ο κ. Ντάισεμπλουμ στον Ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκο Χουντή για να σωθούν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες και ιδιαίτερα οι γαλλογερμανικές τράπεζες.

Η κατεστραμμένη όμως από τα Γερμανικά σας στρατεύματα Ελλάδα, κ. Σταϊνμάιερ συμφώνησε το 1953 να διαγραφεί το 65% του γερμανικού χρέους. Ωστόσο η Γερμανία αντί να συμφωνήσει στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού χρέους πρωτοστάτησε στο να επιβληθούν στην Ελλάδα 3 μνημόνια, δηλαδή να επιβληθούν πρωτοφανή προγράμματα λιτότητας και κοινωνικοοικονομικής καταστροφής και συμπεριφέρθηκε και συμπεριφέρεται απέναντι στην Ελλάδα ως νέοαποικιοκρατική δύναμη.

4) Τρεις μέρες πριν την επίσημη επίσκεψή σας στην Ελλάδα, κ. πρόεδρε της Γερμανίας, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών κ. Χορστ Ζεεχόφερ προέβη σε μια πρωτοφανή προκλητικότατη και προσβλητικότατη δήλωση, λέγοντας: «Η Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ίσως θα ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό». Και φυσικά εσείς κε Πρόεδρε της Γερμανίας ουδεμία δήλωση κάνατε με την οποία να διαφωνήσετε με την προσβλητικότατη δήλωση του κ. Ζεεχόφερ.

Για όλους αυτούς τους λόγους, κ. Σταϊνμάιερ δεν δικαιούσθε αυτές τις ύψιστες τιμητικές διακρίσεις.
Βέβαια τη μέγιστη ευθύνη το ότι σας απομένονται αυτές οι τιμητικές διακρίσεις έχει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Ελληνική κυβέρνηση, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήνας, ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή Καλαμάτας, οι οποίοι έχουν επιλέξει τη γονυκλισία απέναντι στη Γερμανία και αποδέχονται να προσβάλλει η χώρα σας βάναυσα την Ελλάδα, τον Ελληνικό λαό αλλά και τα θύματα και τους απόγονούς των θυμάτων από τη ναζιστική θηριωδία οι οποίοι ζητούν δικαίωση για το λαό τους και την πατρίδα τους.

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ,79,ΑΘΛΗΤΙΚΑ,72,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,6,ΑΡΓΟΛΙΔΑ,3237,ΑΡΓΟΣ,892,ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ,156,ΑΡΚΑΔΙΑ,754,ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑ,9,ΑΧΑΙΑ,64,ΑΧΑΪΑ,124,ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ,4,ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣ,8,Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές,22,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ,1,ΕΘΝΙΚΑ,4,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,56,ΕΙΚΟΝΕΣ,1,ΕΛΛΑΔΑ,452,ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ,122,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,7,ΕΡΜΙΟΝΗ,38,ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ,251,ΕΥΡΩΠΗ,11,ΗΛΕΙΑ,56,ΚΑΙΡΟΣ,4,ΚΑΛΑΜΑΤΑ,4,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,364,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ-ΘΑΛ. ΣΠΟΡ,1,ΚΟΡΙΝΘΙΑ,246,ΚΟΡΙΝΘΟΣ,293,ΚΟΡΙΝΘΟΣ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,3,ΚΟΣΜΟΣ,56,ΚΥΠΡΟΣ,2,ΛΑΚΩΝΙΑ,539,ΛΑΚΩΝΙΑ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,6,ΜΕΘΑΝΑ,2,ΜΕΣΣΗΝΙΑ,665,ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,8,ΜΕΣΣΗΝΝΙΑ,4,ΜΠΑΣΚΕΤ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,3,ΝΑΥΠΛΙΟ,1387,ΝΑΥΠΛΙΟ<ΑΡΓΟΛΙΔΑ,1,ΝΑΥΠΛΛΙΟ,1,ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,529,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,87,ΠΑΙΔΕΙΑ,1,ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ,178,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,28,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,66,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,218,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,11,ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,1,ΠΟΛΙΤΙΗ,2,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,556,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,593,Πόλο,1,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,110,ΣΠΕΤΣΕΣ,7,ΣΠΟΡ,8,Στίβος,6,ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,3,ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΑ ΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,11,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,23,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,4312,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,7,ΤΕΛΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,12,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,62,ΤΡΙΠΟΛΗ,8,ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ,7,ΥΓΕΙΑ,36,ΥΔΡΑ,57,ΧΑΝΤΜΠΟΛ,1,AUTO-MOTO,15,AXAIA,5,Superleague,1,VIDEO,38,
ltr
item
Arena News: ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Δεν δικαιούται ο κ. Στάινμαϊερ το χρυσό κλειδί της Καλαμάτας
ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Δεν δικαιούται ο κ. Στάινμαϊερ το χρυσό κλειδί της Καλαμάτας
https://1.bp.blogspot.com/-mt-Cive5Eio/W79mfBGYfpI/AAAAAAAAd1c/yVOivemw_94ILOFtmiCavOX3C2HhZZggACLcBGAs/s640/thanasis-petrakos.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-mt-Cive5Eio/W79mfBGYfpI/AAAAAAAAd1c/yVOivemw_94ILOFtmiCavOX3C2HhZZggACLcBGAs/s72-c/thanasis-petrakos.jpg
Arena News
http://www.arenanews.gr/2018/10/blog-post_87.html
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/2018/10/blog-post_87.html
true
4269035019219870889
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα. ... Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy