$type=ticker$cols=4

$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

ΝΑΥΠΛΙΟ: Της κάλπης το... κάγκελο

Προβλήματα στην διεξαγωγή των εκλογών του Μαΐου προβλέπουν δήμαρχοι της χώρας επισημαίνοντας ότι οι πολλές κάλπες που έχει αποφασίσει ...
Προβλήματα στην διεξαγωγή των εκλογών του Μαΐου προβλέπουν δήμαρχοι της χώρας επισημαίνοντας ότι οι πολλές κάλπες που έχει αποφασίσει να στήσει η κυβέρνηση μέσα σε δύο Κυριακές θα προκαλέσουν χάος στην όλη την διαδικασία αφού τα αποτελέσματα θα αργήσουν να βγουν, λόγω του φόρτου εργασίας. Επίσης πολύς κόσμος δεν θα μπορέσει να ψηφίσει λόγω της αργοπορίας και το σημαντικότερο «οι πολλές κάλπες μπερδεύουν τον ψηφοφόρο».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έκανε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, μέσα στα εκλογικά τμήματα που θα στηθούν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι θα έρθουν «αντιμέτωποι» την 1η Κυριακή με τρεις κάλπες Δήμοι, Περιφέρειες και Τοπικά Συμβούλια και την 2η Κυριακή με τέσσερις κάλπες καθώς θα προστεθούν οι Ευρωεκλογές. «Στο ενδεχόμενο που μέσα σε αυτές τις δύο Κυριακές ενσωματωθούν και οι εθνικές εκλογές είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει πρόβλημα.Θα πρέπει βρεθεί λύση στο όλο πρόβλημα που φαίνεται ότι πρόκειται να δημιουργηθεί. Και εδώ να σημειωθεί ότι λόγω της απλής αναλογικής ελάχιστοι θα είναι οι δήμαρχοι που θα εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή σε όλη τη χώρα καθώς ο νέος εκλογικός νόμος ευνοεί τα αντάρτικα ψηφοδέλτια σε δήμους και περιφέρειες.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, πρόβλημα ενδέχεται να υπάρξει και στην μετάδοση των αποτελεσμάτων. Οι εταιρίες που στο παρελθόν έχουν αναλάβει το δύσκολο και υπεύθυνο αυτό έργο δηλώνουν, προς το παρόν, αδυναμία της έγκυρης μετάδοσης των αποτελεσμάτων καθώς δεν διαθέτουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα – λογισμικό που θα μπορέσει να σταθεί σε ένα τέτοιο όγκο πληροφοριών αφού τέσσερις κάλπες δεν έχουν στηθεί ποτέ, στα ελληνικά πολιτικά χρονικά. Μάλιστα οι εταιρίες επισημαίνουν ότι το πρόβλημα στις επικείμενες εκλογές θα είναι πολύ μεγάλο αφού θα πρέπει να προσμετρηθούν και οι σταυροί που προβλέπονται πλέον και στις ευρωεκλογές.
Το εκλογικό σκηνικό που ετοιμάζεται να στήσει η κυβέρνηση το 2019 ελλοχεύει κινδύνους αφού θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην εκλογική διαδικασία με τους ψηφοφόρους να χρειάζονται τουλάχιστον 15 λεπτά προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε όλες τις κάλπες. Σε μεγάλα εκλογικά τμήματα 400 εγγεγραμμένων θα σημειωθούν τεράστιες ουρές ψηφοφόρων πολλοί εκ των οποίων θα βαρεθούν να περιμένουν. Επίσης οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα αναγκαστούν να παρατείνουν κατά πολύ την ώρα της ψηφοφορίας αφού θα υπάρχει κόσμος που θα περιμένει να ψηφίσει έξω από την σχολική αίθουσα.

Η εμπειρία
Σε ότι αφορά την εκλογική διαδικασία η εμπειρία έχει δείξει ότι στα μεγάλα εκλογικά τμήματα των 400 εγγεγραμμένων ψηφίζουν περίπου 250 άτομα. Αν κάθε άτομο χρειαστεί 15 λεπτά για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα δεν φτάνουν οι 12 ώρες της ψηφοφορίας αφού σε κάθε παραβάν θα ψηφίσουν 48 πολίτες, ενώ αν υπάρχουν δύο παραβάν, που είναι το σύνηθες, θα ψηφίσουν 96. Οι υπόλοιποι 154 από τους 250 θα έχουν πρόβλημα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία αν υπολογιστούν τα δεδομένα ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι πηγαίνουν πρωί, μεσημέρι και στο κλείσιμο της κάλπης, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι ο συνωστισμός είναι αναπόφευκτος.

Επιπλέον είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει πρόβλημα και στο ζήτημα της έκδοσης των αποτελεσμάτων. Κάθε εκλογικός αντιπρόσωπος θα πρέπει να μοιράσει την δουλειά στην εφορευτική επιτροπή ώστε να καταμέτρηση των ψηφοδελτίων να γίνεται γρήγορα, σωστά και ταυτόχρονα να εποπτεύεται από τον ίδιο. Σε ότι αφορά δε την καταμέτρηση των σταυρών αυτή θα είναι τεράστιος κόπος καθώς η εμπειρία κάνει λόγο για τελικά αποτελέσματα μετά έναν μήνα, και αυτό κάτω υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Το όλο θέμα απασχόλησε την ΚΕΔΕ η οποία θα το θέσει στο υπουργείο Εσωτερικών προτείνοντας και λύσεις ώστε να μην δημιουργηθεί χάος την ημέρα των εκλογών αφού όπως επισημάνθηκε η μέρα που γιορτάζει η Δημοκρατία σε κάθε χώρα είναι αυτή που στήνονται κάλπες. Επιπλέον το θέμα θα τεθεί και στα κόμματα αφού η όλη αυτή διαδικασία ευνοεί κυρίως τους πολιτικούς σχηματισμούς με «στρατευμένους» ψηφοφόρους.

Οι εκλογικές ημερομηνίες
Σε ότι αφορά δε τις πιθανές ημερομηνίες σύμφωνα με την τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει ότι ο α΄ γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου 2019 και ο β΄ στις 26 Μαΐου μαζί με τις ευρωεκλογές. Πάντως υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι πιθανόν να υπάρξει αλλαγή στην ημερομηνία που προτείνουν οι βουλευτές και, τελικώς, να διεξαχθεί ο α΄και όχι ο β΄γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 25 Μαΐου 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, με τον β, γύρο δημοτικών και περιφερειακών εκλογών να μετακινείται στις 2 Ιουνίου. Μακρύτερα, πάντως, ειδικά οι ευρωεκλογές δεν μπορούν να μετατεθούν.

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ,79,ΑΘΛΗΤΙΚΑ,72,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,6,ΑΡΓΟΛΙΔΑ,3108,ΑΡΓΟΣ,866,ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ,155,ΑΡΚΑΔΙΑ,753,ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑ,9,ΑΧΑΙΑ,64,ΑΧΑΪΑ,124,ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ,4,ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣ,8,Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές,22,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ,1,ΕΘΝΙΚΑ,4,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,56,ΕΙΚΟΝΕΣ,1,ΕΛΛΑΔΑ,452,ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ,121,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,7,ΕΡΜΙΟΝΗ,32,ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ,250,ΕΥΡΩΠΗ,11,ΗΛΕΙΑ,56,ΚΑΙΡΟΣ,4,ΚΑΛΑΜΑΤΑ,4,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,360,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ-ΘΑΛ. ΣΠΟΡ,1,ΚΟΡΙΝΘΙΑ,246,ΚΟΡΙΝΘΟΣ,293,ΚΟΡΙΝΘΟΣ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,3,ΚΟΣΜΟΣ,56,ΚΥΠΡΟΣ,2,ΛΑΚΩΝΙΑ,537,ΛΑΚΩΝΙΑ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,6,ΜΕΘΑΝΑ,2,ΜΕΣΣΗΝΙΑ,662,ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,8,ΜΕΣΣΗΝΝΙΑ,4,ΜΠΑΣΚΕΤ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,3,ΝΑΥΠΛΙΟ,1293,ΝΑΥΠΛΙΟ<ΑΡΓΟΛΙΔΑ,1,ΝΑΥΠΛΛΙΟ,1,ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,529,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,87,ΠΑΙΔΕΙΑ,1,ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ,176,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,28,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,66,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,218,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,11,ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,1,ΠΟΛΙΤΙΗ,2,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,555,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,592,Πόλο,1,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,110,ΣΠΕΤΣΕΣ,7,ΣΠΟΡ,8,Στίβος,6,ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,3,ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΑ ΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,11,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,22,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,4171,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,7,ΤΕΛΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,12,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,62,ΤΡΙΠΟΛΗ,8,ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ,7,ΥΓΕΙΑ,36,ΥΔΡΑ,57,ΧΑΝΤΜΠΟΛ,1,AUTO-MOTO,15,AXAIA,5,Superleague,1,VIDEO,38,
ltr
item
Arena News: ΝΑΥΠΛΙΟ: Της κάλπης το... κάγκελο
ΝΑΥΠΛΙΟ: Της κάλπης το... κάγκελο
https://3.bp.blogspot.com/-oKnfekvM944/W-GOX17pzNI/AAAAAAAAeHU/MNzF4vewXe0rEWVxfRZfhH22PMF2FZ0cwCEwYBhgL/s640/exit_poll1_fi.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-oKnfekvM944/W-GOX17pzNI/AAAAAAAAeHU/MNzF4vewXe0rEWVxfRZfhH22PMF2FZ0cwCEwYBhgL/s72-c/exit_poll1_fi.jpg
Arena News
http://www.arenanews.gr/2018/11/blog-post_9.html
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/2018/11/blog-post_9.html
true
4269035019219870889
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα. ... Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy