ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

Πωλητήριο έβαλαν 24 ξενοδοχεία στην Αργολίδα


Αγοραστές για ένα στα δέκα ξενοδοχεία της χώρας αναζήτησαν επιχειρηματίες του κλάδου μέσα στο 2018, καθώς παρουσίασαν κακές ή μη ικανοποιητικές οικονομικές επιδόσεις, παρά τη μεγάλη αύξηση των αφίξεων ξένων επισκεπτών τα τελευταία χρόνια.
Σε έρευνα που πραγματοποίησε το economistas.gr με πηγή εξειδικευμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες πώλησης επαγγελματικών ακίνητων κατέγραψε την ανάρτηση αγγελιών μέσα στο 2018 για την πώληση περισσότερων από 1.000 ξενοδοχείων σε όλη την χώρα.
Στην Αργολίδα, ως επί το πλείστον στο Ναύπλιο και στην Ερμιόνη, μέσα στο 2018 σημειώθηκαν 24 αγγελίες πώλησης ξενοδοχείων, με εύρος τιμών από 290.000 ευρώ έως 40.000.000 ευρώ. Η υψηλότερη τιμή αφορά σε ξενοδοχείο 7.000 τ.μ., κατασκευής 1982. Συνολικά στην Πελοπόννησο ο αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων φθάνει τα 108.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η αύξηση των αφίξεων τα τελευταία χρόνια δεν έφερε τα αναμενόμενα οικονομικά οφέλη για ένα σημαντικό μερίδιο των ξενοδόχων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.
Ο αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων ίσως να είναι ακόμη μεγαλύτερος καθώς αρκετοί ξενοδόχοι δεν δημοσιοποιούν μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών τις προθέσεις τους και κινούν τις διαδικασίες μέσω άλλων καναλιών για την παραχώρηση των μονάδων τους.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID