ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

Ανεπιτυχής κρίθηκε ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ στο συλλαλητήριο όπως καταγγέλουν οι αστυνομικοίΣτους 26 οι τραυματίες της ΕΛ.ΑΣ-17 από ΥΜΕΤ και 9 από ΔΙΑΤ- στο 401ΓΣΝ

Όπως καταγγέλλουν οι Αστυνομικοί της ΔΑΕΑ, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός από την ΕΛ.ΑΣ κρίθηκε ανεπιτυχής από τους υπηρετούντες, ενώ παραθέτουν πραγματικά γεγονότα.
Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, τέθηκαν σε διάταξη 5Αστυνομικοί μπροστά από τις Διμοιρίες, χωρίς εξοπλισμό -μάσκες κράνη, ασπίδες- οι οποίοι δέχθηκαν αρχικά τις επιθέσεις των ταραξιών ενώ βρέθηκαν μπροστά από τους συναδέλφους τους της διμοιρίας κατά την επιχειρησιακή τους ανταπόκριση με χρήση χημικών.
Ενώ σε άλλη περίπτωση τραυματία Αστυνομικού της ΥΑΤ με κάταγμα, συνάδελφοι του τον μετέφεραν πεζη - 750m- απο την πίσω πόρτας της Βουλής, μέσα από τον Εθνικό κήπο και υπερπηδηση του υψους 3m φράχτη, καθώς δεν ειχαν ενημέρωση για την ανοιχτή πύλη στα 200 μέτρα ώστε να μεταβούν στο Α.Τ. Συντάγματος, όπου παρέλαβε το τραυματία Αστυνομικο περιπολικό για το 401ΓΣΝ. Τραυματίες μεταφέρθηκαν και οι Αστυνομικοί μιας ολόκληρης διμοιρίας της ΔΑΕΑ.
Ενώ κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων Ταξίαρχος διαβιβαζε κατ' επανάληψη στο Κέντρο ότι δέχονται σφοδρή επίθεση και έγινε αποδέκτης της απάντησης, "ευχαριστούμε για την ενημέρωση"!..
Οι φωτογραφίες από τον εξοπλισμό της ΔΑΕΑ στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος όταν δέχθηκαν επίθεση από ταραξίες στο παλλαϊκό Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ονοματοδοσία των Σκοπίων ως Μακεδονία.
ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID