$type=ticker$cols=4

$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

ΝΑΥΠΛΙΟ: Σου αρέσουν οι κούκλες; Έλα στο Τριανόν

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00 στο θέατρο «Τριανόν», ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το «Εικαστικό Θέατρο Κούκλας ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» σ...


Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00 στο θέατρο «Τριανόν», ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το «Εικαστικό Θέατρο Κούκλας ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» συνεχίζοντας την πετυχημένη συνεργασία τους προσφέρουν ένα Ειδικευμένο δωρεάν εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για εκπαιδευτικούς, φοιτητές θεατρολόγους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς,με θέμα «Κατασκευή κούκλας, εμψύχωση και δραματοποίηση, ένα χρήσιμο εργαλείο δουλειάς».
Γρήγορη κατασκευή κούκλας με απλά υλικά

Κάθε εκπαιδευόμενος θα δημιουργήσει το δικό του πλάσμα, τον δικό του θεατρικό χαρακτήρα για να μπορέσει να εκφραστεί μέσα από αυτό.
Μία εύκολη και γρήγορη στην κατασκευή κούκλα 30 cm από οικονομικά υλικά. Ένα σκαρίφημα αρθρωτής κούκλας με μεγάλη εκφραστικότητα κατάλληλη για πρακτική στις αρχές εμψύχωσης. Ένα καλό εργαλείο για τεχνο-θεραπεία. Μπορεί εύκολα να φτιαχτεί ακόμη και από παιδιά. (1 ώρα).
Αυτοσχεδιασμοί και δημιουργία μικρής παράστασης

Aπό τους εκπαιδευτικούς θα δωθεί βάρος στην δραματοποίηση διδακτικών αντικειμένων ώστε να μπορέσουν να εμπλουτίσουν την διδασκαλία τους μέσα από την κούκλα για να γίνει το μάθημα πιό διαδραστικό. Οι θεραπευτές και κοινωνικοί λειτουργοί θα δραματοποιήσουν μνήμες από την ζωή τους, ώστε να κατανοήσουν πώς μπορεί η κούκλα να αναδείξει τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου.
Μέσα από ατομικούς και ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς θα διερευνηθούν οι βασικές αρχές εμψύχωσης και οι τρόποι δραματοποίησης μίας ιστορίας. (2 ώρες).
Προεργασία

Ο κάθε εκπαιδευόμενος θα πρέπει πρίν το εργαστήρι να έχει επιλέξει και σκεφτεί την ιστορία που θα δραματοποιήσει (για εκπαιδευτικούς και θεατρολόγους διδακτέα ύλη, για τους θεραπευτές και κοινωνικούς λειτουργούς μία προσωπική ιστορία).
Υλικά

Ο κάθε εκπαιδευόμενος θα έχει μαζί του την ημέρα του εργαστηρίου:
2 ολόκληρες εφημερίδες (πολλών φύλλων)
Χαρτοταινία (2 cm φάρδος)
2-3 φύλλα γκοφρέ χαρτί διαφορετικών χρωμάτων
Προεραιτικά: αντικείμενα που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σκηνικά στοιχεία (κούτες παπουτσιών, υφάσματα κλπ)

Η κούκλα και η σημασία της στην παιδαγωγική και θεραπευτική

Στην εκπαίδευση: Η θεατρική κούκλα ενθουσιάζει, προσηλώνει, μεταφέρει γνώσεις με ζωντάνια, μεταδοτικότητα, παιχνιδιάρικα σαν μαγικό όν! Είναι μια οντότητα που ζωντανεύει την γνώση. Τα παιδιά την αγαπούν και την εμπιστεύονται, την νοιώθουν οικία. Τα βοηθάει να συνδέονται συναισθηματικά με τη γνώση, να εκφράζουν και να ξεπερνούν τα πιο μύχια συναισθήματα τους.

Ακόμη:
Βελτιώνει τις δεξιότητες:
- ως προς τον εμπλουτισμό της διδασκαλίας εννοιών των εκπαιδευτικών
- Πνευματικές, χειρωνακτικές και συνεργασίας των μαθητών
Εξοικειώνει τους μαθητές με τη «βήμα προς βήμα» μεθοδολογία υλοποίησης ενός έργου
Αυξάνει τη συμμετοχή των μαθητών μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες
Ενδυναμώνει το αυτοσυναίσθημα των μαθητών

Στη θεραπευτική: Η κούκλα μπορεί να είναι ένα βασικό θεραπευτικό εργαλείο καθώς λειτουργεί ως ένα μέσο προβολής του εαυτού. Στην κατασκευή της απεικονίζονται κυρίαρχα σωματικά μπλοκαρίσματα και ανισορροπίες, όπως σε έναν καθρέπτη. Ενώ μέσα από την εμψύχωση, αναδύονται ασυνείδητα στοιχεία του χαρακτήρα του θεραπευόμενου. Η κούκλα έχει την ιδιότητα να συνδέει άμεσα το άτομο με το παιδικό κομμάτι του. Ειδικά όταν την κατασκευάζει το ίδιο το άτομο, καθώς μέσω μίας πολύ απλής τεχνικής που δεν τρομάζει, χρησιμοποιεί την φαντασία του, την δημιουργικότητά του και κατά συνέπεια εκφράζει τα συναισθήματά του. Ακόμη, όπως και στη μάσκα, η κούκλα λειτουργεί ώς διάμεσος, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο σε περιπτώσεις που το άτομο μπορεί να νιώθει άγχος, ενοχές ή να έχει κάποιο τραύμα που δεν του επιτρέπει να μιλήσει άμεσα για αυτό.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ INFO@PRASINALOGA.GR

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ: ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΚΑΠΟΚΑΚΗ
H ομάδα του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» ιδρύθηκε το 1997 από την Εμμανουέλα Καποκάκη, πτυχιούχο της Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας (Charleville-Mezières, Γαλλία) με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση.

Προτείνει ένα θέαμα με συνδυασμό δράσης κούκλας και ηθοποιού, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό κουκλοθέατρο. Οι παραστάσεις της προσεγγίζουν τον θεατή με τρόπο διαφορετικό από το θέατρο λόγου, λειτουργώντας μέσα από τη γλώσσα της εικόνας, του συμβόλου και του αρχετύπου, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο θέαμα, για παιδιά και ενήλικες θεατές.

Οι κούκλες της είναι διαφορετικών τεχνικών και έχουν ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον. Έχει κάνει 15 θεατρικές παραγωγές σε αθηναϊκά θέατρα (συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Θεάτρου και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών), συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ (με τιμητικά βραβεία), παραστάσεις και διοργανώσεις σε πολλούς Δήμους και εκατοντάδες Σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Παραδίδει σεμινάρια και αναλαμβάνει κατασκευές.

Όλες οι παραστάσεις της ομάδας ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» βρίσκονται στην λίστα εγκεκριμένων δραστηριοτήτων του Υπουργείου Παιδείας, στον ιστότοπο e-yliko.gr καθώς εκτός από ψυχαγωγικό ενδιαφέρον έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ,79,ΑΘΛΗΤΙΚΑ,72,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,6,ΑΡΓΟΛΙΔΑ,3231,ΑΡΓΟΣ,891,ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ,156,ΑΡΚΑΔΙΑ,754,ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑ,9,ΑΧΑΙΑ,64,ΑΧΑΪΑ,124,ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ,4,ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣ,8,Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές,22,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ,1,ΕΘΝΙΚΑ,4,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,56,ΕΙΚΟΝΕΣ,1,ΕΛΛΑΔΑ,452,ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ,122,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,7,ΕΡΜΙΟΝΗ,38,ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ,251,ΕΥΡΩΠΗ,11,ΗΛΕΙΑ,56,ΚΑΙΡΟΣ,4,ΚΑΛΑΜΑΤΑ,4,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,364,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ-ΘΑΛ. ΣΠΟΡ,1,ΚΟΡΙΝΘΙΑ,246,ΚΟΡΙΝΘΟΣ,293,ΚΟΡΙΝΘΟΣ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,3,ΚΟΣΜΟΣ,56,ΚΥΠΡΟΣ,2,ΛΑΚΩΝΙΑ,539,ΛΑΚΩΝΙΑ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,6,ΜΕΘΑΝΑ,2,ΜΕΣΣΗΝΙΑ,665,ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,8,ΜΕΣΣΗΝΝΙΑ,4,ΜΠΑΣΚΕΤ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,3,ΝΑΥΠΛΙΟ,1382,ΝΑΥΠΛΙΟ<ΑΡΓΟΛΙΔΑ,1,ΝΑΥΠΛΛΙΟ,1,ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,529,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,87,ΠΑΙΔΕΙΑ,1,ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ,178,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,28,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,66,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,218,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,11,ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,1,ΠΟΛΙΤΙΗ,2,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,556,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,593,Πόλο,1,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,110,ΣΠΕΤΣΕΣ,7,ΣΠΟΡ,8,Στίβος,6,ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,3,ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΑ ΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,11,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,23,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,4306,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,7,ΤΕΛΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,12,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,62,ΤΡΙΠΟΛΗ,8,ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ,7,ΥΓΕΙΑ,36,ΥΔΡΑ,57,ΧΑΝΤΜΠΟΛ,1,AUTO-MOTO,15,AXAIA,5,Superleague,1,VIDEO,38,
ltr
item
Arena News: ΝΑΥΠΛΙΟ: Σου αρέσουν οι κούκλες; Έλα στο Τριανόν
ΝΑΥΠΛΙΟ: Σου αρέσουν οι κούκλες; Έλα στο Τριανόν
https://2.bp.blogspot.com/-QuiKsRHdZBk/XG1g1ZxT0yI/AAAAAAAAfKM/Vo2FhmapJuQ0Is5NlH9mUqyMN4kmLXx8QCLcBGAs/s1600/kataskeui%2Bkouklas.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-QuiKsRHdZBk/XG1g1ZxT0yI/AAAAAAAAfKM/Vo2FhmapJuQ0Is5NlH9mUqyMN4kmLXx8QCLcBGAs/s72-c/kataskeui%2Bkouklas.jpg
Arena News
http://www.arenanews.gr/2019/02/blog-post_45.html
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/2019/02/blog-post_45.html
true
4269035019219870889
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα. ... Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy