ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Απάντηση Πνευματικού σε ΜουρούτσοΑπάντηση στους υπαλλήλους του κ. Μουρούτσου και στον κ. Μουρούτσο έδωσε ο Δήμαρχος Κορινθιών σχετικά με την ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορούσε το κτίριο των παλιών δημοτικών σφαγείων.

Στο κείμενο τους οι υπάλληλοι του κ. Μουρούτσου κάνουν λόγο για μικροπολιτική , τσαπατσουλιά και μιζέρια ενώ αφήνουν αιχμές σχετικά με το ποσό εκμίσθωσης του χώρου, αλλά και για την μελέτη που κόστισε 25.000 ευρώ , κατηγορώντας την Δημοτική Αρχή ότι δεν την αξιοποίησε.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε σχετικά με την συμμετοχή του Δήμου σε προηγούμενη πρόσκληση στα πλαίσια προγράμματος ΕΣΠΑ όπου ο Δήμος χρηματοδοτήθηκε με 25.000€, τα οποία δαπανήθηκαν για την εκπόνηση προμελέτης που αφορούσε την αποκατάσταση του χώρου των Δημοτικών Σφαγείων.
Σύμφωνα με το πόρισμα αυτής της προμελέτης, ο Δήμος Κορινθιών θα έπρεπε να καταβάλει ποσό που ανέρχεται περίπου στα 2.000.000€ για την διενέργεια εργασιών αποκατάστασης του ακινήτου.
Το συμφέρον του Δήμου εξυπηρετήθηκε καλύτερα με την διεξαγωγή διαγωνισμού για την ανεύρεση ιδιώτη, ο οποίος θα καταβάλει στο Δήμο ώς μίσθωμα το ποσό των 410 ευρώ μηνιαίως, και ο ο οποίος θα δαπανήσει ένα μεγάλο κεφάλαιο, περίπου το ίδιο με αυτό που διατυπώνεται στην προμελέτη, ώστε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες βελτιστοποίησης και λειτουργικής αναβάθμισης του κτιρίου. Στον χώρο θα γίνει μία σημαντική τουριστική επένδυση που θα αποφέρει χρήματα στα ταμεία του Δήμου, ενώ μετά την λήξη του συμβολαίου το ακίνητο θα παραμείνει στον Δήμο Κορινθίων ως ένα περιουσιακό στοιχείο ανυπολόγιστης αξίας. Αυτή η επένδυση σηματοδοτεί την ανάπτυξη που οραματίζεται η Δημοτική Αρχή για τον τόπο και αναμένεται ότι θα συμπαρασύρει παρόμοιες επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Τα ανωτέρω απαντούν στο κείμενο των υπαλλήλων του κ. Μουρούτσου με τον οποίο θα είμασταν μια "ευχάριστη οικογένεια" εαν δεν υπήρχαν οικονομικές διεκδικήσεις του από το Δήμο Κορινθίων
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID