ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

Τελεσίγραφο Γαβρόγλου στο Πανεπιστήμιο ΠελοποννήσουΗ δέχεστε το Σχέδιο συγχώνευσης με το ΤΕΙ Πελοποννήσου ως έχει, με μια μικρή βελτίωση στην Πληροφορική να γίνει πενταετής Σχολή, ή η συγχώνευση με το ΤΕΙ δεν προχωρά.
Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τις οποίες είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθανάσιος Κατσής, μετά από αυτή την μη αναμενόμενη εξέλιξη, συγκαλεί για αύριο Τρίτη έκτακτη Σύγκλητο.
Ωστόσο η Σύγκλητος με την απόφαση που έλαβε σήμερα, πριν τη συνάντηση την Πρυτανικών Αρχών με τον υπουργό, απέρριπτε την ενσωμάτωση της ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου .
Παράλληλα η Σύγκλητος αποφάσισε να ζητήσει από τον υπουργό Παιδείας, την πλήρη υιοθέτηση και εφαρμογή των προτάσεων της Επιτροπής του υπουργείου παιδείας, για τη διερεύνηση των μορφών συνεργασίας, ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερα η Σύγκλητος απαιτεί:
Α. Την άμεση ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Τρίπολη και μετεξέλιξη του ήδη υφιστάμενου τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών πενταετούς φοίτησης, με πλήρη διασφάλιση των επαγγελματικών και ακαδημαϊκών δικαιωμάτων των φοιτητών .

Β. Τη μετακίνηση του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων από τη Σπάρτη στην Τρίπολη και την ένταξη του στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Γ. Τη διάθεση των προτεινόμενων , από την Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, πιστώσεων και χρηματικών πόρων.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID