$type=ticker$cols=4

$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

Το Άργος έλυσε το θέμα με τα σκουπίδια

Ένα μεγάλο έργο είναι γεγονός για το δήμο Άργους Μυκηνών Η διαχείριση των σκουπιδιών στην πόλη μας μετά από δεκαετίες αδιεξόδου βρίσκει ...
Ένα μεγάλο έργο είναι γεγονός για το δήμο Άργους Μυκηνών
Η διαχείριση των σκουπιδιών στην πόλη μας μετά από δεκαετίες αδιεξόδου βρίσκει λύση

Όταν ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος στις αρχές της τρέχοντος θητείας του βεβαίωνε τους πολίτες τους Άργους ότι θα λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών πολλοί κακόπιστοι θεώρησαν ότι είναι μία κενή δέσμευση. Είναι η πλευρά των συμβούλων που σε όλα τα έργα υποδομών του δήμου μας ήταν απέναντι. Είτε λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεών είτε λόγω των μεγάλων συμφερόντων που βρίσκονται πίσω από έργα διαχείρισης των σκουπιδιών . Και σε αυτά τα δύο ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος στάθηκε απέναντι και κέρδισε. Παραδίδει στους πολίτες του Άργους ένα έργο που σε ολόκληρη την Πελοπόννησο δεν υπάρχει αντίστοιχο

Το ιστορικό του έργου:

Ο δήμαρχος με την ομάδα συνεργατών του πριν από 4 σχεδόν χρόνια αποφάσισαν ότι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης πρέπει και της αρμόζει να γίνει μια από ποίο σύγχρονες στο θέμα των σκουπιδιών της. Απαίτησε χρηματοδότηση σε καιρούς σκληρών μνημονίων. Την κέρδισε ως πρόεδρος της ΠΕΔ όχι μονάχα για τον δήμο του αλλά και για τους δήμους ολόκληρης την Πελοποννήσου. Το ποσό μικρό, 600 χιλιάδες μόνο, σε αντίθεση με άλλους δήμους όπως πχ. το Δήμο Ναυπλίου του πήρε 1.2 εκ ευρώ. Με αυτές τις 600 χιλιάδες που ήρθαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ο δήμος μελέτησε αδειοδότησε και κατασκεύασε μια σύγχρονη μονάδα στα όρια του. Η πορεία ήταν όμως ήταν δύσκολη και όχι ανέφελη όπως σας γράψαμε πριν . Το Ναύπλιο που αρχικά είχε συμπράξει μαζί μας χωρίς να εξηγήσει το λόγο έκανε πίσω . Τρία χρόνια μετά εμείς ξεκινάμε την διαχείριση των σκουπιδιών .

Ο Καμπόσος προχώρησε αδειοδότησε την μονάδα του Άργους και κέρδισε όλες την ενστάσεις που προέβαλαν επαγγελματίες «οικολόγοι» και οικονομικά συμφέροντα.

Κατασκεύασε τη μονάδα με το ποσό της χρηματοδότησης που πήρε από το υπουργείο με έναν διαγωνισμό που συμμετείχαν πάνω από 20 εταιρίες. Τον δικαίωσε ακόμα και το ελεγκτικό ως προς την νομιμότητα αποκατάστασης του χώρου που ήταν σκουπιδότοπος δεκαετίες

Το κυριότερο όμως παράσημο στην προσπάθεια αυτή του Καμπόσου ήταν το ΚΟΣΤΟΣ διαχείρισης των σκουπιδιών . Ο δήμαρχος προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό μακριά από συμφέροντα . Οι σειρήνες της διαπλοκής δεν φτάνουν και δεν θα φτάσουν στα αυτιά του. Η αρχική του επιβράβευση του ήταν ότι οι 8 μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου συμμετείχαν στο διαγωνισμό και καμία δεν έθεσε θέμα ως προς της διαδικασίες του διαγωνισμού κάτι που στην Ελλάδα έχει συμβεί ελάχιστες φορές .

Η δημοτική αρχή είχε μελετήσει και είχε καταλήξει ότι η διαχείριση των σκουπιδιών δεν μπορεί τα επόμενα πολλά χρόνια να ξεπεράσει τα 45 ευρώ τον τόνο και δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Ο ανάδοχος που κέρδισε το έργο και με την σφραγίδα της ολομέλεια του Ελεγκτικού συνεδρίου θα λειτουργήσει τη μονάδα με 29.45 ΕΥΡΩ !!!!

Για την ίδια διαχείριση ό κύριος Χειβιδόπουλος ζητά από τους πολίτες του Άργους να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 130 ευρώ τον τόνο…

Σας παραθέτουμε δύο ακόμα νούμερα που αποκαλύπτουν ξεκάθαρα για ποίος πραγματικά ενδιαφέρεται για το ΑΡΓΟΣ

600,000 ευρώ η διαχείριση του καμπόσου κάθε χρόνο,

2.600.000 το χρόνο η διαχείριση που θέλει και ο κύριος Χειβιδόπουλος να επιβάλει στους δημότες μας μέσω μίας κεντρικής διαχείρισης όλης της Πελοποννήσου για 20 χρόνια.

Επίσης ο δήμαρχος ενδιαφέρεται για τις δουλειές στην πόλη του. Στο Εργοστάσιο αλλά και σε δραστηριότητες γύρω από αυτό θα απασχοληθούν πάνω από 100 άτομα και πάνω από 40 επιχειρήσεις της πόλης μας θα έχουν καθημερινή οικονομική εμπλοκή στο θέμα των σκουπιδιών.

Ας μας πει ο κ. Χειβιδόπουλος αν η λύση που προσπαθεί να μας επιβάλλει πόσοι Αργείτες θα δουλέψουν; Πόσες επιχειρήσεις του Άργους μπορούν να βγάλουν έστω ένα ευρώ μέσα από τη κεντρική διαχείριση.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος απευθύνεται σε όλους. Σε αυτούς που ήταν δίπλα του στην προσπάθεια αυτή και σε αυτούς που τον πολέμησαν στο θέμα των σκουπιδιών έχοντας συμφέροντα άμεσα συνδεμένα με τη διαπλοκή.

Τους στέλνει μήνυμα ότι ο δήμος ΑΛΛΑΖΕΙ τα επόμενα χρόνια με αφετηρία το εργοστάσιο των σκουπιδιών κάθε μήνα οι πολίτες θα βλέπουν δράσεις που να βελτιώνουν την καθημερινότητα τους.

Ο Καμπόσος κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του. Η προσπάθεια συνεχίζεται

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ,79,ΑΘΛΗΤΙΚΑ,72,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,6,ΑΡΓΟΛΙΔΑ,3125,ΑΡΓΟΣ,868,ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ,155,ΑΡΚΑΔΙΑ,753,ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑ,9,ΑΧΑΙΑ,64,ΑΧΑΪΑ,124,ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ,4,ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣ,8,Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές,22,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ,1,ΕΘΝΙΚΑ,4,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,56,ΕΙΚΟΝΕΣ,1,ΕΛΛΑΔΑ,452,ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ,121,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,7,ΕΡΜΙΟΝΗ,33,ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ,250,ΕΥΡΩΠΗ,11,ΗΛΕΙΑ,56,ΚΑΙΡΟΣ,4,ΚΑΛΑΜΑΤΑ,4,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,361,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ-ΘΑΛ. ΣΠΟΡ,1,ΚΟΡΙΝΘΙΑ,246,ΚΟΡΙΝΘΟΣ,293,ΚΟΡΙΝΘΟΣ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,3,ΚΟΣΜΟΣ,56,ΚΥΠΡΟΣ,2,ΛΑΚΩΝΙΑ,538,ΛΑΚΩΝΙΑ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,6,ΜΕΘΑΝΑ,2,ΜΕΣΣΗΝΙΑ,662,ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,8,ΜΕΣΣΗΝΝΙΑ,4,ΜΠΑΣΚΕΤ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,3,ΝΑΥΠΛΙΟ,1307,ΝΑΥΠΛΙΟ<ΑΡΓΟΛΙΔΑ,1,ΝΑΥΠΛΛΙΟ,1,ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,529,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,87,ΠΑΙΔΕΙΑ,1,ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ,176,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,28,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,66,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,218,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,11,ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,1,ΠΟΛΙΤΙΗ,2,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,555,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,592,Πόλο,1,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,110,ΣΠΕΤΣΕΣ,7,ΣΠΟΡ,8,Στίβος,6,ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,3,ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΑ ΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,11,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,22,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,4190,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,7,ΤΕΛΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,12,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,62,ΤΡΙΠΟΛΗ,8,ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ,7,ΥΓΕΙΑ,36,ΥΔΡΑ,57,ΧΑΝΤΜΠΟΛ,1,AUTO-MOTO,15,AXAIA,5,Superleague,1,VIDEO,38,
ltr
item
Arena News: Το Άργος έλυσε το θέμα με τα σκουπίδια
Το Άργος έλυσε το θέμα με τα σκουπίδια
https://i.ytimg.com/vi/8IHghoYPbQM/0.jpg
https://i.ytimg.com/vi/8IHghoYPbQM/0.jpg
Arena News
http://www.arenanews.gr/2019/04/blog-post_22.html
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/2019/04/blog-post_22.html
true
4269035019219870889
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα. ... Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy