ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

ΝΑΥΠΛΙΟ: Γλυκιά- Εργατικές κατοικίες στο έλεος της κακοκαιρίας


Οι περιοχές Γλυκιάς - Εργατικών Κατοικιών παρατημένες  στο έλεος τους, αφού η Δημοτική Αρχή δεν δείχνει να ενδιαφέρεται και αυτό φαίνεται από την ανυπαρξία έργων, σήμερα όπως και άλλες φορές πλημμύρισαν.Μεγάλα κομμάτια του αφημένου στην τύχη του οδοστρώματος γέμισαν με νερό. Οι συγκεκριμένες περιοχές για πολλά χρόνια δεν έχουν "δει" κανένα έργο και οι κάτοικοι εκεί θεωρούνται "παιδιά ενός κατώτερου Θεού". 
Η ΔΕΥΑΝ βεβαίως μας ενημέρωσε για το φαινόμενο εκδίδοντας μια ανακοίνωση:
«Ως γνωστόν έχει δημιουργηθεί μέγιστο πρόβλημα για του κατοίκους – οικοπεδούχους των περιοχών Γλυκιάς – Εργατικές Κατοικίες.
Το πρόβλημα αυτό συνίσταται στο γεγονός της συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού στις περιοχές αυτές λόγο των έντονων βροχοπτώσεων και των ακραίων καιρικών φαινομένων που υπέστη η περιοχή μας το τρέχον έτος.
Η αίτια του φαινομένου αυτού οφείλεται στην ανάσχεση της απορροής των ομβρίων υδάτων προς την θάλασσα μέσω των χειμάρρων Ραμαντάνη – Γλυκιάς και των υφιστάμενων χανδάκων, λόγω της έμφραξης αυτών από βλάστηση και μπάζα.
Συνεπώς για την λύση του προβλήματος αυτού απαιτείται ο καθαρισμός με ειδικά μηχανήματα των προαναφερθέντων χειμάρρων και των υφιστάμενων χανδάκων.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της καθώς και των δυνατοτήτων της ήδη έχει πάρει πρωτοβουλία εκτελώντας και προγραμματίζοντας διάφορες ενέργειες, όπως δημιουργία ροής για εγκλωβισμένα νερά σε πάροδο της οδού των παλαιών Εργατικών Κατοικιών – διευθέτηση κοίτης χάνδακος παραπλεύρως της σιδηροδρομικής γραμμής επί της παραλιακής οδού Ναυπλίου - Νέας Κίου και άλλες παρόμοιες ενέργειες όχι μόνο το τρέχον έτος αλλά και τα προηγούμενα.
Για αυτό το λόγο καλεί άμεσα σε συνεργασία – ενεργοποίηση τους υπεύθυνους φορείς (Περιφερειακή Ενότητα για τον καθαρισμό και την διευθέτηση των χειμάρρων- ΤΟΕΒ για την ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων νερού).

Ολοκληρώνοντας θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί η συνεργασία των υπευθύνων φορέων μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, για την επίλυση του προβλήματος (Περιφερειακή Ενότητα – ΤΟΕΒ-Δήμος-Δ.Ε.Υ.Α.Ν)».
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID