Σοβαρό ατύχημα, ενώ έκανε ποδηλασία στην περιοχή της Μάνης, είχε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Πάιατ είχε πτώση με συνέπεια να υποστεί κατάγματα και γι’ αυτό επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα για νοσηλεία.

Παρά την ατυχία του, ο Αμερικανός πρέσβης απηύθυνε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» προς το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης για τις πρώτες βοήθειες που έλαβε μετά το ατύχημα. Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter τα εξής: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του νοσοκομείου Αρεόπολης για την εξαιρετική φροντίδα που μου παρείχαν μετά από ατύχημα που είχα με το ποδήλατό μου στη Μάνη. Ευχαριστώ και όλους τους Έλληνες φίλους που μου τηλεφώνησαν για να μου ευχηθούν περαστικά. Είμαι στενοχωρημένος που το συμβάν διέκοψε το ταξίδι μου, αλλά προσβλέπω στην επιστροφή στην Αθήνα για να αναρρώσω», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Πάιατ.

Ο Τζ. Πάιατ είναι λάτρης της ποδηλασίας, ενώ είναι γνωστή και η αγάπη που τρέφει για τη Σπάρτη και άλλες περιοχές της Λακωνίας. Μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρέσβης των ΗΠΑ συμμετείχε στην «Ποδηλατική Σπαρτακιάδα», στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, όπου τερμάτισε μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα (φωτο), εν μέσω αποθέωσης από τους πολίτες.

(Αντ)ευχαριστίες Μαριόλη σε Παιάτ
Με τη σειρά του, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, δρ Ανάργυρος Μαριόλης, απηύθυνε τις εξής ευχαριστίες στον κ. Πάιατ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον αξιότιμο Πρέσβη των Η.Π.Α. κ. Geoffrey Pyatt, ο οποίος για την αντιμετώπιση έκτακτου προβλήματος υγείας που παρουσίασε, εμπιστεύτηκε το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και εμένα προσωπικά, όχι μόνο στο διαγνωστικό - θεραπευτικό πεδίο, αλλά και στη μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Ένας άνθρωπος με σπάνιο χαμόγελο και ευγένεια. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Πρέσβη».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.