$type=ticker$cols=4

$type=grid$count=3$m=0$sn=0$rm=0$show=home

ΝΑΥΠΛΙΟ: Πίνεται ή δεν πίνεται;

Τελικά μάλλον θα κόψουμε από ότι μας λέει η ΔΕΥΑΝ το εμφιαλωμένο νερό και θα πίνουμε της βρύσης. Εξειδικευμένο εργαστήριο λέει, της ΔΕΥΑΝ,...

Τελικά μάλλον θα κόψουμε από ότι μας λέει η ΔΕΥΑΝ το εμφιαλωμένο νερό και θα πίνουμε της βρύσης. Εξειδικευμένο εργαστήριο λέει, της ΔΕΥΑΝ, λέει, κάνει αναλύσεις κάθε μέρα και βρίσκει ότι το νερό είναι κατάλληλο προς πόση. Βεβαίως άξιο απορίας είναι το γεγονός ότι δεν αναφέρονται πουθενά οι αναλυτικές συγκεντρώσεις:
(1.Έλεγχος νερού φυσικοχημικός. Περιλαμβάνει: pH, Αγωγιμότητα, ολικά στερεά, αιωρούμενα στερεά, σκληρότητα ολική, αλκαλικότητα ολική, αλκαλικότητα φαιν/νης, μόνιμη σκληρότητα, όξινα ανθρακικά, ανθρακικά και χλωριούχα άλατα
2. Έλεγχος νερού μικροβιολογικός σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Περιλαμβάνει: Κολοβακτηρίδια, Escherichia coli, Εντερόκοκκους και άλλα ανά περίπτωση
3. Ανάλυση για ιχνοστοιχεία και επιμολυντές. Περιλαμβάνει: Νιτρώδη, Νιτρικά, Φωσφορικά, Αμμωνιακά, Κάλιο, Απολυμαντικές ουσίες, Φθοριούχα, Υδρόθειο, Υδροκυάνιο, Φαινόλες ή επιλεγμένα βαρέα μέταλλα ανά περίπτωση.)


Τελείως αόριστα μας λέει να πιούμε νερό από την βρύση.  Παρακάτω παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ:

Σύμφωνα με το σύνολο των τελευταίων αναλύσεων νερού αλλά και του αρχείου που διατηρεί η Υπηρεσία μας, το νερό που διατίθεται προς κατανάλωση στους δημότες του Δήμου Ναυπλιέων από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Ναυπλίου (ΔΕΥΑΝ), για τις περισσότερες ΤΚ, βρίσκεται εντός των ορίων που καθορίζονται στην Υπουργική Απόφαση Γ1 (δ)/ΓΠ οικ. 67322/ ΦΕΚ 3282 Β/19-9-2017, που αφορά την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή εκτός των ορίων που ορίζει η νομοθεσία βρίσκεται μόνο το διατιθέμενο νερό στις ΤΚ Πουλακίδας και Μάνεση της ΔΕ Μιδέας. Σε όλες τις άλλες ΔΚ και ΤΚ του Δήμου Ναυπλιέων, συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Ναυπλίου, το διατιθέμενο νερό καλύπτει τις προδιαγραφές του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στο Χημικό και Μικροβιολογικό εργαστήριο γίνονταικαθημερινά όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι της ποιότητας του νερού από το έμπειρο προσωπικό της ΔΕΥΑΝ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ΔΕΥΑΝ τα εργαστήρια (μικροβιολογικό – χημείο) που λειτουργούν εντός της επιχείρησης, αποτελούν το βασικό πλεονέκτημα της επιχείρησης, καθώς έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν άμεσα και υπεύθυνα δείγματα νερού από όλες τις ΤΚ του Δήμου και να ενημερώνεται η Επιχείρηση πολύ γρήγορα για τα αποτελέσματα των αναλύσεων.

Στο μικροβιολογικό εργαστήριο γίνεται μικροβιολογικός έλεγχος του πόσιμου νερού του δικτύου της επιχείρησης, ενώ το χημικό εργαστήριο της ΔΕΥΑΝ ασχολείται με τις ενόργανες αναλύσεις των νερών, γεγονός που προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΔΕΥΑΝ, οι έλεγχοι στο πόσιμο νερό που προσφέρει η ΔΕΥΑΝ στους καταναλωτές, γίνονται σε τρεις φάσεις και αφορούν τον έλεγχο στις πηγές του νερού (πηγές και γεωτρήσεις), στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης και τη βρύση των καταναλωτών. Ο έλεγχος πραγματοποιείται σταθερά, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε πολυσύχναστα σημεία, όπως νοσοκομεία, σχολεία, ιδρύματα, αλλά και διάφορα περιφερειακά σημεία της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων της περιοχής.

«Το νερό του Ναυπλίου είναι ασφαλές και εντός των ορίων που ορίζει η σχετική νομοθεσία για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης» σημειώνει ο Πρόεδρος και συμπληρώνει: «Ο κυριότερος τομέας που παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση είναι τα μικροβιολογικά χαρακτηριστικά του νερού, διότι αν συμβεί οτιδήποτε τότε η επίπτωση είναι άμεση. Για εμάς παίζει σημαντικό ρόλο αυτός ο έλεγχος. Από εκεί και πέρα πρέπει να τονιστεί ότι η νομοθεσία είναι αυστηρή καθώς μας υποχρεώνει να γίνεται έλεγχος για τα πάντα, ακόμη και για ραδιενέργεια».

Μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΝ τονίζει πως οι έλεγχοι που γίνονται και η αυστηρή νομοθεσία που ισχύει όλα αυτά τα χρόνια έχουν πλέον βοηθήσει στον εντοπισμό των προβλημάτων, με αποτέλεσμα να δίνει τη δυνατότητα στην υπηρεσία – εφόσον εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα – να αντικαταστήσει τις πηγές τροφοδοσίας νερού ή να γίνει κάποιου είδους επεξεργασία σε άλλες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ποιότητας, η διαφορά στην γεύση που υπάρχει στο πόσιμο νερό του δικτύου της ΔΕΥΑΝ, σε σχέση με τα εμφιαλωμένα νερά του εμπορίου, ή των πηγών οφείλεται, πέρα από την προσωπική προτίμηση, στο γεγονός ότι το νερό που καταλήγει στις βρύσες των καταναλωτών, υπόκεινται σε επεξεργασία – απολύμανση, ώστε να παρέχεται η μεγίστη ασφάλεια.

Ο ίδιος εξηγεί πως η καταλληλότητα ενός νερού καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τους κανόνες της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας και πως ο πάροχος σε κάθε χώρα της ΕΕ θα πρέπει να προσφέρει τις εγγυήσεις περί συμμόρφωσης με αυτούς τους κανόνες. Επιπλέον η ποιότητα του πόσιμου νερού διασφαλίζεται και από εξειδικευμένο ιδιωτικό εργαστήριο (πιστοποιημένο) για μεγαλύτερη εξασφάλιση της ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στελέχη της ΔΕΥΑΝ το δίκτυο τροφοδότησης παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του πόσιμου νερού, ενώ ιδιαίτερο ρόλο παίζει η κατάσταση που βρίσκεται το εσωτερικό δίκτυο των ιδιοκτησιών των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ καταλήγει: «Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου σαν βασική της θέση έχει, ότι το νερό είναι αποκλειστικά δημόσιο αγαθό. Αυτό ακριβώς, εδώ και τρία χρόνια μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε ένα κοινωνικό τιμολόγιο με σημαντικές ελαφρύνσεις και απαλλαγές, για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας, οι οποίες έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την οικονομική κρίση. Επίσης, αυτή την περίοδο η ΔΕΥΑΝ εκτελεί ένα πολύ μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα αντικατάστασης – επέκτασης δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, σε όλους τους οικισμούς του Καλλικρατικού Δήμου μας. Οι Δημότες μας πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι πίνουν ασφαλές νερό, όπως προκύπτει και από τα αποτελέσματα όλων των σχετικών αναλύσεων και ελέγχων, που αναρτώνται τακτικά στο διαδίκτυο και δίνουν τη δυνατότητα στον πολίτη να γνωρίζει την ποιότητα του νερού». Τέλος, οι καταναλωτές θα πρέπει να ενημερώνονται υπεύθυνα και άμεσα από την ΔΕΥΑΝ για τυχόν μεταβολές στην ποιότητα του παρεχόμενου νερού στους δημότες καθώς μπορεί αυτή να αλλάξει μετά από αιφνίδια φαινόμενα όπως εκτεταμένη κακοκαιρία, ισχυρές βροχοπτώσεις, λειψυδρία και βλάβες εξοπλισμού ή δικτύου. Η χρηματοδότηση της καθημερινής λειτουργίας και της ανάπτυξης της ΔΕΥΑΝ γίνεται με τις εισπράξεις από τους λογαριασμούς των Δημοτών μας. Η ομαλή πορεία εξαρτάται από την εξόφληση των λογαριασμών».

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ,79,ΑΘΛΗΤΙΚΑ,75,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,7,ΑΡΓΟΛΙΔΑ,3449,ΑΡΓΟΣ,933,ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ,172,ΑΡΚΑΔΙΑ,765,ΑΤΑΞΙΝΟΜΗΤΑ,9,ΑΧΑΙΑ,66,ΑΧΑΪΑ,125,ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ,4,ΓΑΛΑΤΑΣ-ΠΟΡΟΣ,8,Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές,22,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ,1,ΕΘΝΙΚΑ,4,ΕΙΔΗΣΕΙΣ,56,ΕΙΚΟΝΕΣ,1,ΕΛΛΑΔΑ,452,ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ,125,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,7,ΕΡΜΙΟΝΗ,43,ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ,255,ΕΥΡΩΠΗ,11,ΗΛΕΙΑ,56,ΚΑΙΡΟΣ,4,ΚΑΛΑΜΑΤΑ,4,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,374,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ-ΘΑΛ. ΣΠΟΡ,1,ΚΟΡΙΝΘΙΑ,248,ΚΟΡΙΝΘΟΣ,304,ΚΟΡΙΝΘΟΣ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,3,ΚΟΣΜΟΣ,56,ΚΥΠΡΟΣ,2,ΛΑΚΩΝΙΑ,550,ΛΑΚΩΝΙΑ.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,6,ΜΕΘΑΝΑ,2,ΜΕΣΣΗΝΙΑ,676,ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,8,ΜΕΣΣΗΝΝΙΑ,4,ΜΠΑΣΚΕΤ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,3,ΝΑΥΠΛΙΟ,1447,ΝΑΥΠΛΙΟ<ΑΡΓΟΛΙΔΑ,1,ΝΑΥΠΛΛΙΟ,1,ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,529,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,87,ΠΑΙΔΕΙΑ,1,ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ,190,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,29,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,66,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,221,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,11,ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,1,ΠΟΛΙΤΙΗ,2,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,560,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,600,Πόλο,1,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,110,ΣΠΕΤΣΕΣ,7,ΣΠΟΡ,8,Στίβος,6,ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,3,ΤΕΛΕΤΑΙΑ ΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΑ ΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,11,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,27,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,4617,ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΝΕΑ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,7,ΤΕΛΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,12,ΤΕΥΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ,1,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,63,ΤΡΙΠΟΛΗ,8,ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ,7,ΥΓΕΙΑ,36,ΥΔΡΑ,57,ΧΑΝΤΜΠΟΛ,1,AUTO-MOTO,15,AXAIA,5,Superleague,1,VIDEO,38,
ltr
item
Arena News: ΝΑΥΠΛΙΟ: Πίνεται ή δεν πίνεται;
ΝΑΥΠΛΙΟ: Πίνεται ή δεν πίνεται;
https://1.bp.blogspot.com/-I8doGXMnnsc/XU07cxMysgI/AAAAAAAAhrU/6rex6rtKoG4jOeGYy68wxtj5fSF-4l7TACLcBGAs/s640/900x600_adv1-thumb-large-thumb-large.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-I8doGXMnnsc/XU07cxMysgI/AAAAAAAAhrU/6rex6rtKoG4jOeGYy68wxtj5fSF-4l7TACLcBGAs/s72-c/900x600_adv1-thumb-large-thumb-large.jpg
Arena News
http://www.arenanews.gr/2019/08/blog-post_28.html
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/
http://www.arenanews.gr/2019/08/blog-post_28.html
true
4269035019219870889
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα. ... Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy