ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

« Τελετή ανακήρυξης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιου σε επίτιμο Δημότη Σπάρτης»Ύστερα από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Απριλίου 2018, ο Δήμος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει μία σεμνή τελετή ανακήρυξης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιου σε επίτιμο Δημότη Σπάρτης, στην αίθουσα «Φιλιππόπουλος» του Πνευματικού Κέντρου, την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, στις 12:00 η ώρα, .
Ο Σεβασμιώτατος από την αρχή της ενθρόνισής του μέχρι και σήμερα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ιεράρχη, με τεράστιο έργο.
Απόδειξη αυτoύ τα ευαγή ιδρύματα της Μητροπόλεως:
- Το Άσυλο Ανιάτων στη Σπάρτη
- Ίδρυμα Περίθαλψης ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη Σπάρτη
- Γηροκομείο στη Νεάπολη Βοιών
- Γηροκομείο στην Ελίκα
- Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι
που βοηθούν στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την απάλυνση του ανθρώπινου πόνου.
Μεγάλη η προσφορά του και στα νέα παιδιά καθώς συνετέλεσε και βοήθησε τα μέγιστα για την ίδρυση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ καθώς και δύο βρεφονηπιακών σταθμών, έναν στη Σπάρτη και έναν στη Μονεμβάσια και καθιέρωσε από το 1995 τις μαθητικές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στην Ταϋγέτη και τις κατασκηνώσεις για ΑΜΕΑ στη Νεάπολη.
Ο Δήμος Σπάρτης θα προβεί στην κίνηση αυτή ως ένδειξη αναγνώρισης της εξέχουσας προσωπικότητας και του πνευματικού , κοινωνικού και φιλανθρωπικού του έργου.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Facebook Comments APPID