ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Η Ένωση Συγγραφέων λογοτεχνών Αργολίδας απαντάει στην κ. Τσιλιμίγκρα-για μικροπολιτικές σκοπιμότητες μιλάει η ίδιαΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΣΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ κας ΜΕΛΙΝΑΣ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ

Με μεγάλη μας λύπη διαβάσαμε το σχόλιο της κ. Μελίνας Τσιλιμίγκρα στην προσωπική της ιστοσελίδα με αφορμή την παρουσία της στο περίπτερο της ΕΣΛΑ την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018 (παραθέτουμε αυτούσιο το σχόλιο για την ενημέρωσή σας). Το σχόλιο της κ. Μ.Τσιλιμίγκρα είναι διπλά άδικο, για την προσπάθεια που καταβάλουμε ώστε να επιβιώσει και να αναπτυχθεί ένας χώρος έκφρασης για τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών του τόπου μας καθώς και για την καθημερινή ανάδειξη του έργου τους μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΣΛΑ και μέσω των εκδηλώσεών της. Όσα καταμαρτυρεί στην ΕΣΛΑ η κ. Μ.Τσιλιμίγκρα είναι ανυπόστατα, χωρίς καμία τεκμηρίωση και μας εκπλήσσει ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει την Ένωση ενώ δεν το έχει κάνει ποτέ άλλοτε έστω και για να μας γνωρίσει. Αλλά ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:
1. Το περίπτερο της ΕΣΛΑ στην έκθεση βιβλίου του Ναυπλίου δεν φύτρωσε! Τα τελευταία χρόνια κάποιοι άνθρωποι προσφέρουν προσωπικό χρόνο, δυνάμεις και χρήματα για να υπάρχει αυτό το βήμα έκφρασης σε μια κορυφαία πολιτισμική διοργάνωση. Ενώ μέχρι πέρυσι η ΕΣΛΑ διοργάνωνε διάφορες εκδηλώσεις στο χώρο της έκθεσης προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών και αναδεικνύοντας ακόμη περισσότερο την τοπική δημιουργία, οι διοργανωτές της έκθεσης μας ζήτησαν να μην επαναληφθούν φέτος οι εκδηλώσεις αυτές γιατί θεωρούνται «αθέμιτος ανταγωνισμός» με τους εκδότες που εκθέτουν.
2. Όπως συμβαίνει πάντα στα πλαίσια της «ελληνικής ιδιαιτερότητας», υπάρχουν άτομα που εκμεταλλεύονται τέτοιες περιπτώσεις για να παρουσιάζονται από έναν χώρο, χωρίς να έχουν κάνει το παραμικρό για να στηρίξουν την προσπάθεια της ΕΣΛΑ. Ιδιαίτερα φέτος το φαινόμενο ήταν περισσότερο έντονο καθώς παρατηρήθηκε ακόμη και προσθήκη εκδόσεων από άλλους νομούς! Συμβαίνει μάλιστα άτομο που πριν μήνες είχε διαπράξει εμετική διαδικτυακή επίθεση κατά του τότε Δ.Σ της ΕΣΛΑ, να τοποθετεί μια αυτοέκδοση στο περίπτερό μας χωρίς να ζητήσει τη συγκατάθεση κανενός!
3. Σε όλα τα μέλη και τους φίλους της ΕΣΛΑ έχουμε ζητήσει μαζί με τα στοιχεία τους, για να τους ενημερώνουμε, να μας αποστείλουν τα εξώφυλλα των εκδόσεών τους και ένα βιογραφικό σημείωμα που θα ήθελαν να δημοσιοποιηθεί. Αντίθετα με τα όσα καταγγέλλει η κ. Μ.Τσιλιμίγκρα, δεν θέσαμε ποτέ ως όρο συμμετοχής στην έκθεση την οποιοδήποτε έμπρακτη απόδειξη βοήθειας προς την ΕΣΛΑ και αγκαλιάσαμε όλους, χωρίς εξαίρεση, τους δημιουργούς. Επειδή δε ορισμένοι δεν συμμετέχουν ποτέ στις εκδηλώσεις της ΕΣΛΑ, κατά διαστήματα φωτογραφίζουμε τις εκδόσεις στο περίπτερο της ΕΣΛΑ ώστε να μπορούμε να τις παρουσιάσουμε από την σελίδα μας. Το ίδιο συνέβη και με την κ. Μ. Τσιλιμίγκρα στις 16-8-2018, στο περίπτερο της ΕΣΛΑ, όταν ο Πρόεδρος της ΕΣΛΑ κ. Γ.Κόνδης της ευχήθηκε καλή επιτυχία και της ζήτησε να αποστείλει το εξώφυλλο του βιβλίου της και το βιογραφικό της (για λόγους ποιότητας εικόνας) δίνοντας μάλιστα και την προσωπική του ηλ. Διεύθυνση για διευκόλυνση, καθώς η ΕΣΛΑ δεν διαθέτει κανένα στοιχείο επικοινωνίας με τη συγγραφέα. Σημειώνουμε, πως ενώ η κ. Μ.Τσιλιμίγκρα δεν συμμετέχει σε καμία εκδήλωση της ΕΣΛΑ, η Ένωση στήριξε ποικιλοτρόπως την παρουσίαση του βιβλίου της στην Δ.Κ.Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» (18-6-2016).
4. Αδυνατούμε να καταλάβουμε σε ποιον και σε τι ακριβώς αναφέρεται η κ. Μ. Τσιλιμίγκρα με τη φράση «Και εγώ και η οικογένειά μου πολλάκις δείξαμε τη συμπαράστασή μας, την αλληλεγγύη μας και τη γενναιοδωρία μας…».
5. Έχουμε ήδη δεχτεί δεκάδες θετικές κριτικές για την προσπάθεια που κάνουμε να αναδείξουμε τους νέους συγγραφείς και το έργο τους από όλες τις περιοχές της Αργολίδας. Μπορεί σήμερα να φαίνεται άκομψος ο ρυθμός «μια ανάρτηση την ημέρα» που επιβάλλεται από τις ανάγκες της έκθεσης βιβλίου, στα επόμενα βήματά μας όμως η παρουσίαση του έργου τους θα έχει προτεραιότητα. Επομένως, δεν μας ανησυχεί η καταγγελία της κ. Μ.Τσιλιμίγκρα και θέλουμε να πιστεύουμε πως πρόκειται για παρεξήγηση που δημιουργήθηκε άδικα και την οποία η ίδια θα θελήσει να ανασκευάσει. Μας γεμίζει λύπη το γεγονός ότι αντί ανάρτησης για το έργο ενός συγγραφέα, είμαστε υποχρεωμένοι να αναρτάμε απαντήσεις σε καταγγελίες. Όμως οι πνευματικοί άνθρωποι δεν καταγγέλλουν αλλά συμμετέχουν, στο βαθμό που μπορούν, για να κάνουν το καλό καλύτερο. Είναι κανόνας που ισχύει για όλες και όλους χωρίς καμία διάκριση.

Η παρούσα απάντηση θα αναρτηθεί στη σελίδα της ΕΣΛΑ, θα κοινοποιηθεί στην κ. Μελίνα Τσιλιμίγκρα και σε όλα τα μέλη της ΕΣΛΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΛΑ

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ κ. ΜΕΛΙΝΑΣ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ
Μελίνα Τσιλιμίγκρα (18-8-2018, 00:07)
Με μεγάλη μου λύπη συνειδητοποιώ πως υπάρχουν μικροπολιτικές μέχρι και στην Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδος. Δυστυχώς προσωπικά ποτέ δεν υποστηρίχθηκα ως νέα συγγραφέας από την ένωση αυτή (ενώ η υποστήριξη στους υπόλοιπους συγγραφείς είναι έμπρακτη και με τη δημοσίευση των έργων τους στη σελίδα τους και με την παρουσία τους στην έκθεση όταν οι συγγραφείς παρουσιάζουν το έργο τους). Προσωπικά απέχω ως προσωπικότητα από μικρότητες και κακίες και σε καμμία περίπτωση δεν σκέφτηκα ποτέ πως σε μια τέτοια ένωση υποτίθεται ανθρώπων σκεπτόμενων θα ερχόμουν αντιμέτωπη με τέτοιου είδους τακτικές. Και εγώ και η οικογένειά μου πολλάκις δείξαμε τη συμπαράστασή μας, την αλληλεγγύη μας και τη γενναιοδωρία μας, μα όπως φάνηκε είμαι -παρότι η νεότερη συγγραφέας-, persona non grata. (όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να παρακολουθήσει τις αναρτήσεις συμπαράστασης στην κ. Μ.Τσιλιμίγκρα από την ιστοσελίδα της)
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Facebook Comments APPID