ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΝΑΥΠΛΙΟ: Οι απομιμήσεις του παρελθόντος και το πάρκο Κολοκοτρώνη
Ήθελε λέει αυτή η Δημοτική Αρχή να αλλάξει το πάρκο, να κόψει λέει τα δέντρα, να κάνει το ιστορικό πάρκο, πλατεία με μαλλί της γριάς, κερκίδες, επιτραπέζια παιχνίδια κ.α. θα ανέβαινε λέει η πόλη, τα έσοδα και ότι άλλο. Αυτό όμως που αντίκρισε χθες ήταν η άρνηση των δημοτών του Ναυπλίου να ξεπουλήσουν την ιστορία της πόλης και τις αναμνήσεις τους στα οικονομικά κ.α. οφέλη που θα είχε η μετατροπή ενός πάρκου σε μία κακόγουστη πλατεία (σ.σ. από τη μελέτη φαινόταν αυτό)
 Η Δημοτική Αρχή κατάλαβε (αν κατάλαβε) ότι μερικά πράγματα δεν μπορούν να ξεπουληθούν και δεν είναι δυνατόν να γίνουν βορρά προς εκμετάλλευση οποιουδήποτε επιχειρηματία.

Κάποιοι όμως από την εν λόγω δημοτική αρχή παραμένουν αμετανόητοι. Παρακάτω παραθέτουμε δήλωση δημοτικής συμβούλου μετά την διαβούλευση και την απόφαση των Δημοτών για το πάρκο:


"Διαβούλευση απόψε στο πάρκο Κολοκοτρώνη για την ανάπλαση του χώρου. Μίλησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων και ελάχιστα οι πολίτες.Οι δεύτεροι εξέφρασαν την γνώμη τους δια βοής ως άλλη Εκκλησία του Δήμου. Η ετυμηγορία μία : Να παραμείνει το πάρκο ως έχει. Η ανάπλαση παίρνει τον δρόμο της απλής αποκατάστασης; Οι παλιές πόλεις σε τούτον τον τόπο αντέχουν μόνον απομιμήσεις του παρελθόντος και αναβιώσεις; Η σύνθεση αρχιτεκτονικών και περιβαλλοντικών στοιχείων σε μια σύγχρονη, σημερινή κοινωνία απορριπτέα σε τούτο τον τόπο. Το παρήγορο και ελπιδοφόρο μήνυμα της αποψινής διαβούλευσης ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής. Καληνύχτα!"
Καλλιόπη Καλκούνου  Δημοτική  Σύμβουλος 
με την παράταξη της Δημοτικής Αρχής 
από ΦΒ

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Facebook Comments APPID