ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΑΡΓΟΣ: Ομιλία του Ν. Ξιώνη στον ΔαναόΤην Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, Κυριακή της Ορθοδοξίας, και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει:
Ο κ. Νικόλαος Ξιώνης
Θεολόγος-Καθηγητής
Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
με θέμα: « Η Θεολογία της εικόνας και η σημασία
της επίκλησης και προσκύνησης των Αγίων ».
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή για τον ομιλητή
και τον Σύλλογο.
Απο το Διοικητικό Συμβούλιο


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ομιλητή:
O κ. Νικόλαος Ξιώνης είναι Επίκουρος Καθηγητής Δογματικής του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Είναι πτυχιούχος, μεταπτυχιακός και διδάκτορας της Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Με υποτροφία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Γερμανία και είναι κάτοχος
Ακαδημαϊκού τίτλου της Φιλοσοφικής & Θεολογικής Ακαδημίας των Ιησουϊτών «Sankt Georgen» της Φρανκφούρτης. Επέκτεινε τις σπουδές του στη Θεολογία της δυτικής παραδόσεως με την παρακολούθηση σεμιναρίων στην Ευαγγελική Σχολή του Johann Wolfgang Goethe του Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης και εξειδικεύθηκε στη Φιλοσοφία και στη ρωμαιοκαθολική και ευαγγελική Θεολογία. Είναι μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Δογματολόγων της Ορθοδόξου Θεολογίας και της Διεθνούς Ενώσεως Πατερικών Σπουδών & έχει δημοσιεύσει μονογραφίες φιλοσοφικού και θεολογικού περιεχομένου, έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών σεμιναρίων, άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στην αγγλική, γερμανική και ρουμανική γλώσσα . Τέλος είναι υπεύθυνος διαπανεπιστημιακών συνεργασιών μεταξύ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πανεπιστημίων του εξωτερικού.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Facebook Comments APPID