ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΑΡΓΟΣ: Το Κοινωνικό παντοπωλείο ζητάει την βοήθειά σαςΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ: Είμαστε πολίτες που αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και την κοινωνική αλληλεγγύη. Πιστεύουμε ότι κανείς δεν πρέπει να βρίσκεται μόνος απέναντι στην φτώχεια και την ανεργία που καθημερινά, λόγω των πολιτικών που εφαρμόζονται, πλήττουν όλο και περισσότερες οικογένειες. Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι θέμα φιλανθρωπίας, δε μπορεί να οργανωθεί από τους υπεύθυνους της κρίσης ή από όσους θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν για ιδιοτελείς σκοπούς. Είναι ζήτημα αφύπνισης, ενεργοποίησης και αυτοοργάνωσης της ίδιας της κοινωνίας. Γιατί υπάρχουν δικαιώματα (σίτιση, στέγαση, ρεύμα κ.α.) που είναι αδιαπραγμάτευτα.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ: Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους είναι ένας χώρος που δημιουργήσαμε το 2011 με σκοπό να οργανωθεί η αλληλεγγύη προς συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση. Οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα επιβίωσης μπορούν να τροφοδοτούνται δωρεάν τρόφιμα και βασικά είδη. Τα είδη αυτά συλλέγονται αποκλειστικά από την προσφορά συμπολιτών.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: Οι δικαιούχοι έχουν δυνατότητα να προμηθεύονται κάθε μήνα συγκεκριμένες ποσότητες από βασικά είδη, εφόσον έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα και έχοντας καταθέσει σχετική αίτηση η οποία έχει γίνει αποδεκτή. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά εξετάζονται από τα μέλη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και είναι προσβάσιμα σε οποιονδήποτε θέλει να τα ελέγξει, έτσι ώστε να υπάρχει η μέγιστη διαφάνεια.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ: Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών, είναι ανεξάρτητο από οικονομικές και άλλες ενισχύσεις από το κράτος, το δήμο ή από κόμματα. Λειτουργεί αποκλειστικά με την προσφορά των απλών πολιτών. Μπορείς να προσφέρεις τρόφιμα μακράς διαρκείας, γάλατα, είδη ατομικής υγιεινής και χαρτικά.

Επίσης μπορείς να βοηθήσεις στη λειτουργία του χώρου, να γίνεις μέλος και να συμμετέχεις στις συνελεύσεις του.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια