Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης εκτός των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και ένα θέμα που αφορούσε την προστασία των ζωών και συγκεκριμένα περιστατικό στο Ανυφί Ναυπλίου, όπου υπάλληλοι του Δήμου πηγαίνοντας για στείρωση σκυλιά που θεωρούνταν "επικίνδυνα" τα έχασαν στο δρόμο.

Στην συνεδρίαση τόσο ο κ. Στέλιος Κυριακού, όσο και η Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής εταιρείας,ζήτησαν εξηγήσεις για το τι απέγιναν τα σκυλιά που πήγαιναν προς στείρωση.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Λέντζος Αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλίεων εξήγησε τα γεγονότα και μίλησε για λάθος των υπαλλήλων και του κτηνιάτρου (σ.σ. δεν βρισκόταν στο ιατρείο του). Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Π. Αναγνωσταράς λέγοντας: "Σέβομαι τις ανησυχίες και την αγωνία των ανθρώπων που υπηρετούν στην Φιλοζωική Εταιρεία. Περιστατικά σαν αυτά θα έχουμε πάλι, πρέπει αν βρούμε μία νόμιμη λύση. Πρέπει να προσφέρουμε ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης στα ζώα". Και τέλος τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Δ. Κωστούρος ο οποίος αφού μας ανέλυσε τι λέει η νομοθεσία περί του θέματος, τι έχει κάνει ο Δήμος Ναυπλίου για τα αδέσποτα για το περιστατικό είπε ότι:

Υπήρξε μια αστοχία στο συγκεκριμένο περιστατικό. Δεν χρειάζεται απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα.. Οι εργαζόμενοι αυτοί (σ.σ. που ασχολούνται με τα αδέσποτα), είναι για όλες τις δουλειές και μπορεί να ήταν κουρασμένοι ... Να μην καταδικάζουμε κιόλας μπορεί και να συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό. Στην συνέχεια είπε ότι θα γίνονται ακόμα και φωτογραφήσεις ζώων τα οποία πάνε για στείρωση έτσι ώστε να μην υπάρχει πλέον αμφισβήτηση και έκλεισε λέγοντας: "... ήταν ανθρώπινο λάθος..."

Ο κ. Στέλιος Κυριακού εκπρόσωπος του φιλοζωικού συλλόγου Ναυπλίου έκλεισε λέγοντας:
''ΧΑΘΗΚΑΝ''ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ??? Δαγκώσανε και τα απομακρύνατε ή τα πήγατε για στείρωση??? Τι σημαίνει ''ήταν μια αστοχία''??? Πήγατε δηλαδή οργανωμένοι με τα κλουβιά σας , τα λουράκια σας και σας περίμενε ο κτηνίατρος ή τσουβαλιάσατε δύο ζώα σε ένα βαν με την βοήθεια ανθρώπων που δηλώνουν ζωόφιλοι και ξεκινήσατε προς άγνωστη κατεύθυνση??? ''Αστοχία'' κύριε δήμαρχε σημαίνει ότι δεν πιάσαμε τον στόχο μας. Ποιος ήταν τελικά ο στόχος σας???
Μια εβδομάδα πριν την ''αστοχία'' μίλησα με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο και του είπα ότι διαθέτω και την γνώση αλλά και τα εργαλεία , κλουβιά , λουριά , φίμωτρα και άλλα ώστε να κάνουμε σωστή δουλειά αν θέλουμε να περισυλλέξουμε ένα ζώο. Τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου τεθήκαμε στην διάθεσή του. Γιατί δεν μας καλέσατε να πιάσουμε τα ζώα και διαλέξατε ανορθόδοξους τρόπους με άσχετους ανθρώπους?????
Στις εκατοντάδες επεμβάσεις που αναφέρατε ότι έγιναν τόσα χρόνια , η περισυλλογή είχε γίνει από εμένα και την ομάδα μου. Πήρατε ποτέ μπάλα τα χωράφια για να ψάξετε να βρείτε τα σκυλιά που πέρασαν από τα χέρια μας????
Ήμουν είμαι και θα παραμείνω στο πλευρό των ζώων και ελπίζω σύντομα να καταλάβετε ότι δεν έχετε απέναντί σας ανθρώπους μειωμένης αντίληψης. Τότε ίσως καταφέρουμε να συνεργαστούμε και να δώσουμε λύσεις ΣΟΒΑΡΕΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ στο θέμα των αδέσποτων που απασχολεί τον δήμο μας αλλά και όλους τους δήμους της χώρας μας".

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.