Διαστάσεις από ότι φαίνεται έχει πάρει το θέμα των σκυλιών που χάθηκαν από το Ανυφί προς το Άργος. Μετά από τις αντιδράσεις που δέχτηκε το δημοτικό συμβούλιο από φιλοζωικές οργανώσεις τώρα και στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Άργους- Μυκηνών επικρίνουν την ανικανότητα και την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής Ναυπλίου, χαρακτηρίζοντάς την "ανεύθυνη". Συγκεκριμένα ο κ. Γκαβούνος αναφέρει:

"Σχετικά με την απώλεια των 2 σκύλων απο υπαλλήλους του Δήμου Ναυπλιέων, παρακολούθησα τις εξηγήσεις που εδώθησαν στο δημοτικό συμβούλιο τους και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τα όσα ειπώθηκαν απο το Δήμαρχο Ναυπλιέων ήταν δικαιολογίες.
Πρώτα πρώτα ξέχασε να ζητήσει συγγνώμη τόσο απο τους κατοίκους του Άργους όσο και απο τα ζώα που αποσπάστηκαν με αυτόν το βίαιο τρόπο απο το φυσικό τους περιβάλλον.
Δεν έπεισε ο κύριος Κωστούρος γιατί :
α) κανένας εθελόντης ζωόφιλος δεν θα συμμετείχε σε ένα τέτοιο εγχείρημα .
β) για να γίνει μια στείρωση προυποθέτει τα ζώα να ειναι νηστικά τις τελευταίες 24 ώρες άρα η μετακίνηση θα ήταν δικαιολογημένη προς την πανσιόν φιλοξενίας ζώων, για την οποία όλο καμάρι ο κύριος Κωστούρος ανέφερε ότι υπάρχει σύμβαση, για να παραμείνουν εκεί μέχρι να ενημερωθεί ο αρμόδιος κτηνίατρος.
γ) στείρωση χωρίς ραντεβού με κτηνίατρο υπάρχει μόνο στο αφήγημα του κυρίου Δημάρχου και όχι στην συνήθη πρακτική.
δ) περισυλλογή χωρίς κλουβί μεταφοράς και τα απαραίτητα εργαλεία δεν είναι περισυλλογή.
ε) η δικαιολογία των μεταφορέων ότι άνοιξαν την πορτα να δουν αν τα σκυλιά ήταν μέσα ειναι επιεικώς αστεία.
Αυτό που δεν μας είπε ο κύριος Κωστούρος είναι εαν αυτό το "ατυχές" εγχείρημα συνέβη για πρώτη φορά ή είναι συνηθισμένο γεγονός με βάση την πρακτική που εφαρμόζει ο δήμος του, μιας και απο όσο κατάλαβα αυτή είναι η κανονικότητα.
Λυπάμαι ειλικρινά για το γεγονός αυτό και παρακαλώ πολύ να προσπαθήσουν μην ξανασυμβεί,εαν δεν έχει ξαναγίνει ,τέτοιο <<ατύχημα>> εντός των ορίων του Δήμου Άργους-Μυκηνών".

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.