ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

2000 νοικοκυριά στην Πελοπόννησο σε ανάγκη- τι ζητά ο Περιφερειάρχης

Σε επιστολή που απέστειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας στο Υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει την ανάγκη να στηριχθούν περί τα 2000 νοικοκυριά σε όλη την Πελοπόννησο τα οποία πλήττονται από τον κορονοιό. 
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Περιφερειάρχη κ. Νίκα:
“Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονωϊού, παρουσιάζεται η ανάγκη υποστήριξης με την μορφή έκτακτης βοήθειας παροχής τροφίμων σε νοικοκυριά. Από την εκτίμηση των αρμοδίων υπηρεσιών -ως αυτή αποτυπώνεται στη συνημμένη έκθεση- ο αριθμός των νοικοκυριών που περιήλθαν σε ανάγκη ανέρχεται στα 2.000.
Κατόπιν των ανωτέρω στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών, όπως αυτές απορρέουν από το άρθρο 186 του Ν.3852/2010, επειδή η συγκεκριμένη ανάγκη δεν μπορεί να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό έτους 2020 της Περιφέρειας, σας παρακαλούμε για έκτακτη χρηματοδότηση με το ποσό των 500.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Παροχή έκτακτης βοήθειας για την αγορά τροφίμων σε νοικοκυριά που περιήλθαν σε ανάγκη εξ αιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του COVID 19 και τα οποία δεν λαμβάνουν κρατική παροχή ή ανάλογη παροχή από άλλο κοινωνικό πρόγραμμα»”
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια