ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Παρέμβαση Ανδριανού για τις μειωμένες επιδοτήσεις


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ. Γιάννης Ανδριανός σε σχετική ανάρτηση του στο FB για τις μειωμένες επιδοτήσεις ανέφερε ότι θα κάνει παρέμβαση έτσι ώστε να δει τι γίνεται στην περίπτωση των καταγγελιών για μειωμένες επιδοτήσεις συγκεκριμένα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:"Παρέμβασή μου για την απόρριψη μεγάλου αριθμού παραγωγών και την καταβολή μειωμένης επιδότησης από τονΟΠΕΚΕΠΕ.
 Κατέθεσα σήμερα Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδημε θέμα έγγραφο του του Δημάρχου Ερμιονίδας για την απόρριψη μεγάλου αριθμού παραγωγών και την καταβολή μειωμένης επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ".
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
«Με την παρούσα Αναφορά, σας κοινοποιώ συνημμένως το από 3/4/2020 έγγραφο του Δημάρχου Ερμιονίδας που μου απεστάλη και αφορά την απόρριψη μεγάλου αριθμού παραγωγών και την καταβολή μειωμένης επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σας καλώ να εξετάσετε με την προσήκουσα προσοχή τα διαλαμβανόμενα στο ως άνω έγγραφο, ώστε να δρομολογηθούν οι κατάλληλες λύσεις»

Στην επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τους Βουλευτές του Νομού αναφέρονται τα ακόλουθα :αναφέρονται τα ακόλουθα Κύριε Πρόεδρε,
Σας μεταφέρω τις έντονες διαμαρτυρίες, απορίες και παράπονα που μου απευθύνει μεγάλος αριθμός παραγωγών της περιοχής μας, οι οποίοι είτε απορρίφθηκαν ολοκληρωτικά είτε έλαβαν μειωμένη επιδότηση.
Συγκεκριμένα, άλλοι δεν γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκαν και άλλοι έχουν ασαφή πληροφόρηση. Όλοι πάντως έχουν ένα ερώτημα : «ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ» καθ' όσον έκαναν πάντα την ίδια δήλωση χωρίς κανένα πρόβλημα.
Και βέβαια ανακύπτει και ένα ακόμη ερώτημα. Αν τον περσινό χρόνο οι δηλώσεις ήταν ανακριβείς, τότε και τις προηγούμενες χρονιές ήταν ομοίως ανακριβείς. Αρα μήπως πρέπει να τους ζητηθούν χρήματα πίσω; Δεν είναι δυνατόν οι δηλώσεις να είναι απολύτως ανακριβείς. Μέρος αυτών θα είναι ακριβές. Γιατί λοιπόν δεν επιδοτούνται τα τμήματα ως προς τα οποία είναι οι δηλώσεις ακριβείς;
Ακούγεται επίσης, ότι υπάρχουν στις δηλώσεις «ψιλά γράμματα» που αναφέρονται στους κανονισμούς. Αν πράγματι έτσι είναι, δεν αναμένει κανείς από τους αγρότες να διαβάζουν «ψιλά γράμματα».
Ακούγεται ακόμη, ότι για να επιδοτηθεί μία καλλιέργεια πρέπει να υπάρχουν 8 δένδρα ανά στρέμμα. Διερωτάται κανείς γιατί 8 και όχι 18 ή 5. Και γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των δένδρων στο σύνολο του χώρου, αλλά όταν στο χώρο ο αριθμός είναι άνω των
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Facebook Comments APPID