ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΝΑΥΠΛΙΟ: Οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν "τα δωρεάν" tablet


Προ ημερών ο Δήμος Ναυπλίου στην ιστοσελίδα του ανάφερε ότι θα διαθέσει δωρεάν tablet στους μαθητές που αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να αποκτήσουν συσκευή για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση. Αυτό αξιολογήθηκε από όλους ως κάτι θετικό. Μόνο που ο δήμος ξέχασε να πει ότι τα tablet δεν είναι "χάρισμα" αλλά θα επιστραφούν στα σχολεία όταν λήξη η εξ' αποστάσεως διδασκαλία.
Συγκεκριμένα οι διευθυντές των σχολείων έστειλαν το ακόλουθο Mail που αποδεικνύει του λόγου το αληθές:
Ημερομηνία: 03/04/2020
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ναυπλιέων προτίθεται να διαθέσει συσκευές tablet για τις οικογένειες των μαθητών που αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να αποκτήσουν ηλεκτρονική συσκευή ώστε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την υπεύθυνη δήλωση στην ιστοσελίδα του σχολείου και εν συνεχεία να την αποστείλουν στο mail του σχολείου.


Ο Δήμος στην ιστοσελίδα του είχε γράψει τα εξής:
Ζούμε πλέον όλοι μας σε διαφορετικούς ρυθμούς, η εκπαιδευτική μας κοινότητα καλείται να εργάζεται διαδικτυακά και μόνο.
Έχοντας, όμως, πλήρη επίγνωση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης πολλών οικογενειών και την αδυναμία μαθητών όλων των βαθμίδων να παρακολουθήσουν, γιατί δεν έχουν στη διάθεσή τους τα ανάλογα μέσα, ο Δήμος Ναυπλιέων και συγκεκριμένα οι σχολικές επιτροπές του Δήμου δίνουν τη δυνατότητα προμήθειας tablet και αγοράς δεδομένων.
Η διαδικασία θα εξελιχθεί μετά από συνεννόηση των διευθυντών των σχολείων, οι οποίοι θα κρίνουν και θα υποδείξουν τον απαραίτητο αριθμό προμήθειας υλικού, με τις σχολικές επιτροπές.
Στεκόμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά και στα σχολεία μας και εκτελούμε κάθε χρέος που απαιτεί η ζωή τους. Μένουμε σπίτι και κάνουν μάθημα όλα τα παιδιά μας!


Αυτονόητο βεβαίως είναι ότι πολλοί γονείς δεν πρόκειται να ζητήσουν τα "δωρεάν" tablet καθώς γνωρίζουν ότι αν καταστραφεί ή πάθει βλάβη θα πρέπει να το αποκαταστήσουν.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Facebook Comments APPID