ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Τα μέτρα στήριξης για επαγγελματίες και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης

 
Για τις αποφάσεις στήριξης που έχει λάβει ο Δήμος Τρίπολης και αφορούν τις πληττόμενες επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου. 
Ο κ. Τζιούμης τόνισε πως είναι απαραίτητη η συμμόρφωση και η συνεργασία των ιδιοκτητών καταστημάτων και η τήρηση των υγειονομικών κανονισμών. Για τη διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων, ανέφερε πως θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να κάνουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία.
 “Ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης έδειξε πως μπορεί να είναι αποτελεσματικός” Ουσιαστικά, ο Δήμος Τρίπολης απαλλάσσει τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές, για όσο χρονικό διάστημα διήρκεσε το “lockdown”, από τις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο όσον αφορά τα τέλη κοινόχρηστων χώρων Τα μέτρα ανακούφισης των επιχειρηματιών που μίσθωναν  καταστήματα ιδιοκτησίας του Δήμου και που διέκοψαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού ήταν απαλλαγή του 100% από το μίσθωμα του επαγγελματικού ακινήτου για του μήνες που παρέμειναν κλειστά. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μείωση των δημοτικών τελών κατάληψης, για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης επιπλέον χώρου για τραπεζοκαθίσματα. 
Για την πλατεία Αγίου Βασιλείου, τόνισε υπάρχει ένα θέμα νομικής κι εφόσον ξεπεραστεί, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα πάνω στο δρόμο. «Είμαστε σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες και αναζητούμε τη νομική φόρμουλα» ανάφερε ο κ. Τζιούμης. Κατόπιν, μίλησε για την «καμπάνια του Δήμου με την οποία καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις».
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Facebook Comments APPID