ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Κυπαρισσία: Να συνεχιστεί το έργο ανάπλασης της Άνω Πόλης ζητά ο εμπορικός σύλλογος


Να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχιστεί το έργο ανάπλασης της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης. Τονίζει ότι οι επιχειρήσεις στην περιοχή της ανάπλασης βρίσκονται σε μόνιμη «καραντίνα», ενώ ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά πλεονεκτήματα του δήμου έχει τεθεί εκτός, με μεγάλες συνέπειες για όλους.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας τονίζει:
«Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, όλο αυτό το διάστημα, στην πόλη μας, έχει προστεθεί και η παρακώλυση των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας, με αποτέλεσμα αφενός την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής και αφετέρου την παράταση της αναστολής λειτουργίας των εκεί επιχειρήσεων και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Ηδη μετρούμε 6 μήνες από την έναρξη των εργασιών, όπου οι επιχειρήσεις στην περιοχή ανάπλασης είναι ουσιαστικά σε μόνιμη "καραντίνα", οι τζίροι μειώθηκαν σημαντικά ή είναι ανύπαρκτοι λόγω της κατάστασης που επικρατεί και κάποιες από αυτές ήδη αναγκάστηκαν να κλείσουν.
Οι συνέπειες είναι καταστροφικές, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι η βασική πηγή εισοδήματος για τους περισσότερους επαγγελματίες, τις οικογένειές τους και τους εργαζομένους τους.
Η παρούσα κατάσταση επηρεάζει δραματικά και την εμπορική και επιχειρηματική αλυσίδα στο σύνολο της πόλης μας, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά και όχι μόνο πλεονεκτήματα, στο σύνολο του δήμου μας, τίθεται εκτός, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας.
Ο σύλλογος μας ζητά από την διοίκηση του Δήμου Τριφυλίας, στο σύνολό της, συμπολίτευση και αντιπολίτευση (ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται, για λάθη, παρατυπίες, παραλείψεις) να κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο στην Ανω Πόλη.
Προτεραιότητα όλων μας στην παρούσα φάση είναι η άμεση υλοποίηση του έργου, ιδίως μετά τις εξελίξεις με την πανδημία. Εν καιρώ σίγουρα τόσο ως δημότες όσο και ως επιχειρηματίες θα μάθουμε τι έχει συμβεί με το έργο της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας».
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Facebook Comments APPID