ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας για το εργατικό δυστύχημα

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα σε εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ:
«Ακόμα ένας συνάδελφος σκοτώθηκε το Σάββατο 20 Ιουνίου εν ώρα εργασίας στο συγκρότημα της ΤΕΜΕΣ. Η μακάβρια πανελλαδική λίστα με τους νεκρούς εργάτες εν ώρα εργασίας μεγαλώνει καθημερινά το τελευταίο διάστημα. Δυστυχώς, θρηνούμε συνεχώς νεκρούς εργάτες σε πολλούς εργασιακούς χώρους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης που στηρίζεται στο κέρδος των λίγων. Αυτό είναι το “θαύμα” στο οποίο αναφερόταν χθες, στην επίσκεψή του σε αυτό το χώρο ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης. Εχθές μίλαγε για τις "εμβληματικές επενδύσεις στον τουρισμό", σήμερα σκοτώνεται ένας εργάτης σε αυτές τις επενδύσεις.
Για την εργοδοσία και το κράτος της, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία είναι κόστος. Για τους εργάτες, η εντατικοποίηση και οι άθλιες συνθήκες δουλειάς είναι καθημερινότητα. Δουλειά 7ήμερη, με τσεκουρεμένα δικαιώματα, με άγχος και πίεση από την εργοδοσία. Αυτά είναι που πληρώνουν κάθε χρόνο με τη ζωή τους εκατοντάδες συνάδελφοι σε όλη τη χώρα.
Φτάνει πια, δεν πάει άλλο! Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στη δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ακέραιοι στις οικογένειές μας!
Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του αδικοχαμένου συναδέλφου.
Απαιτούμε:
- Την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος και τον καταλογισμό των ευθυνών. Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες να μη διανοηθούν να ρίξουν τις ευθύνες στην “κακιά την ώρα” και το “ανθρώπινο λάθος”.
- Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς της συγκεκριμένης εταιρείας και σε κάθε άλλο χώρο δουλειάς σε όλο το νομό.
- Την άμεση στήριξη και αποζημίωση της οικογένειας».
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια