ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Οι έμποροι των Σπετσών διαμαρτύρονται για το παρεμπόριοΕυχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών στην οποία εκφράζει την ικανοποίησή του αναφορικά με την θέση που κράτησαν στο θέμα του παρεμπορίου οι βουλευτές της Α' Πειραιώς και ζητάει από όποιον παρατηρεί τέτοιου είδους φαινόμενα να επικοινωνεί με τις αρχές. 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ο Εμπορικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Σπετσών, έχει αναδείξει εδώ και πολλά χρόνια, ως ζωτικής σημασίας προτεραιότητα, την αποτελεσματική πάταξη του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου. Πρόκειται για δραστηριότητες που προκαλούν τεράστια ζημιά στην αγορά, σε μία εποχή όπου νόμιμες και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επιχειρήσεις δίνουν αγώνα επιβίωσης. Στερούν ταυτόχρονα και φορολογικά έσοδα από τα δημόσια ταμεία, σε μία περίοδο όπου φορολογούμενοι, νοικοκυριά και επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτους άμεσους και έμμεσους φόρους. Επιπλέον, μέσα από την πώληση προϊόντων αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των καταναλωτών.
Ζητάμε την πάταξη αυτού του φαινομένου, γιατί δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Το κράτος και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να παρέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά για να προστατευτεί η νόμιμη εμπορική δραστηριότητα και το δημόσιο συμφέρον από την εξάπλωση του παρεμπορίου. Απαιτείται εντατικοποίηση της αστυνόμευσης συντονισμός μεταξύ όλων των αρμόδιων οργάνων και αυστηρή εποπτεία στη διαφθορά και τη συναλλαγή όσον αφορά τους επίορκους κρατικούς λειτουργούς.
Ζητάμε την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας για το παρεμπόριο αρχικά, αλλά και την κωδικοποίηση, τον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση των νόμων και διατάξεων, που αφορούν τα εμπλεκόμενα με το παρεμπόριο αδικήματα. Ζητάμε από το Αστυνομικό Τμήμα Σπετσών, εντατικοποίηση των ελέγχων και της αστυνόμευσης, όπου υπάρχει παράονομη εμπορική δραστηριότητα χωρίς καμία εξαίρεση, καθώς επίσης συνεχή και αδιάλειπτη εποπτεία των Λαϊκών Αγορών.
Ζητάμε από το Λιμεναρχείο Σπετσών και το Λιμεναρχείο Πορτοχελίου, τον έλεγχο των προβλεπόμενων παραστατικών διακίνησης αγαθών και εμπορευμάτων κατά την είσοδο, των ιδιωτικής χρήσης φορτηγών στο νησί.
Ζητάμε από τον Δήμο Σπετσών να εκδίδει κάρτες εισόδου, μόνο αφού πρώτα ελέγξει, ότι ο αιτών επαγγελματίας, διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αυτά προβλέπονται στην κανονιστική διάταξη, για το κυκλοφορικά στις Σπέτσες. Επιφυλασσόμαστε  έναντι παντός τρίτου για τα νόμιμα δικαιώματα μας.
Η Ευχαριστήρια Επιστολή
"Ευχαριστούμε τους βουλευτές Α' Πειραιά και Νησων, κα Δουνια Νονη, κο Μανωλάκο Νικόλαο και κο Μελά Ιωάννη, για την ανταπόκριση τους στην προσπάθεια μας, να καταπολεμήσουμε το παραεμπόριο και λαθρεμπόριο στο νησί. Αναμένουμε από τις αρχές, Δήμος, Αστυνομία, Λιμενικό, να επιδείξουν ανάλογη ευαισθησία και απτά αποτελέσματα. Τέλος ζητάμε από όλους σας, να επικοινωνείτε με τις αρχές και τη γραμματεία, στο 6987 568268, όταν διαπιστώνετε τέτοια φαινόμενα."
 Το Δ.Σ.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια