ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Ικανοποίηση Πετράκου για το κτίριο "Ταρσούλη- Αξελού"Την ικανοποίησή του «για την θετική ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα στις προτάσεις που καταθέσαμε με βάση την επερώτησή μας ώστε να χρηματοδοτηθεί η μελέτη και η αποκατάσταση του σημαντικού παραδοσιακού κτιρίου “Ταρσούλη – Αξελού”, στο πλαίσιο γενικότερης Προστασίας και ανάδειξης του κηρυγμένου ιστορικού τόπου της Κορώνης», διατυπώνει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος.
Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Πετράκου έχει ως εξής:

«Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την θετική ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα στις προτάσεις που καταθέσαμε με βάση την επερώτησή μας ώστε να χρηματοδοτηθεί η μελέτη και η αποκατάσταση του σημαντικού παραδοσιακού κτιρίου «Ταρσούλη – Αξελού», στο πλαίσιο γενικότερης Προστασίας και ανάδειξης του κηρυγμένου ιστορικού τόπου της Κορώνης.
Όπως τονίσαμε το αρχοντικό Ταρσούλη – Αξελού είναι ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας διατηρητέο μνημείο. Έχει παραχωρηθεί από το 1991 στην Κοινότητα Κορώνης από τον Νίκο Ταρσούλη και την Άννα Αξελού – Κοντομάτη κόρη του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου Μιχαήλ Αξελού. Έχει κηρυχτεί διατηρητέο μνημείο με ομόφωνη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων με Αρ. 1/31/3/88 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 11/7/88. Χαρακτηρίζεται «Ως έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1469/50. Γιατί είναι αξιόλογο Νεοκλασικό κτίριο με μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και πολλά μορφολογικά και τοπολογικά στοιχεία που έχουν Βενετσιάνικη προέλευση.
Παράλληλα για μια ακόμη φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΕΡΤ η οποία ανέδειξε την ανάγκη αποκατάστασης αυτού του σημαντικού μνημείου, όπως και του ιστορικότατου κάστρου της Κορώνης, μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ3.
Ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”
Θανάσης Πετράκος»
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια