ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασία

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με κύριο θέμα τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για να αποτραπούν δυσάρεστα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Αργολίδας, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, του Λιμεναρχείου, του Δασαρχείου, του Ε.Ε. Σταυρού, του ΜΟΡΕΑ και εθελοντικών ομάδων και διασωστών καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Έγινε εκτενής αναφορά στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί από τον κάθε εμπλεκόμενο φορέα στον τομέα αρμοδιότητάς του και καθορίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την πλήρη ετοιμότητα.
Επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συζητήθηκε η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων σε δάση και ευπαθείς περιοχές.
Κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν οι απαραίτητες περιπολίες με σκοπό τον εντοπισμό δύσβατων δρόμων που χρήζουν καθαρισμού και αποκατάστασης καθώς επίσης τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αφού διαχρονικά αποδεικνύεται ότι μεγάλη ευθύνη έχει ο ανθρώπινος παράγων τόσο στην εκδήλωσή των πυρκαγιών όσο και στην καταστολή τους.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια