ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Πάτρα: Πάει για γενική πανελλήνια απεργία ο κλάδος της εστίασης

Ο ΣΚΕΑΝΑ μπροστάρης, αποφασίζει την Τρίτη...
Η κρίση στην εστίαση και η αντιμετώπιση του κλάδου από την πολιτεία στο όνομα των κανόνων για την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων διασποράς του ιού και την αποφυγή των συνωστισμών, δεν είναι μόνο φαινόμενο της Πάτρας.
Υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και έχει ξεσηκώσει τους επαγγελματίες της εστίασης, αλλά και τους εργαζόμενους τους, αφού πολλά από τα καταστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν όπως πρέπει και άλλα αναγκάζονται να κλείσουν επί της ουσίας.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του patrasevents.gr οι σύλλογοι της εστίασης όλης της χώρας, έχοντας ξεκινήσει επαφές μεταξύ τους και συζητήσεις για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιδράσουν απέναντι στην αντιμετώπιση του κράτους, ετοιμάζονται για μια νέα πανελλήνια κινητοποίηση.
Η μορφή της κινητοποίησης αυτής ακόμα δεν έχει αποφασιστεί, ούτε υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Όμως το πιθανότερο σενάριο αυτή τη φορά είναι να έχει τη μορφή γενικής πανελλήνιας απεργίας και να διεξαχθεί στο τέλος του μήνα.
Η συλλογιστική, άλλωστε, έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του κλάδου. «Αφού δεν μας αφήνετε να δουλέψουμε, τότε κλείστε μας».
Θυμίζουμε ότι η τελευταία μεγάλη κινητοποίηση που είχε γίνει από τον κλάδο και στην οποία πρωταγωνίστησε για ακόμα μία φορά ο ΣΚΕΑΝΑ ήταν αυτή με τις άδειες καρέκλες, στην πλατεία Γεωργίου.
Σε επίπεδο ΣΚΕΑΝΑ και Πάτρα, πάντως, εξελίξεις πάνω στο ζήτημα θα υπάρξουν στο διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης. Εκεί θα αποφασιστούν ημερομηνία, μορφή κινητοποίησης και λεπτομέρειες για το όλο θέμα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην Πάτρα και στην Αχαϊα, μέσα απο τις συζητήσεις που έχουν γίνει, το 90% των επαγγελματιών της εστίασης, βλέποντας την κατάσταση που υπάρχει και τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει το κράτος, είναι πρόθυμοι να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
Ο ΣΚΕΑΝΑ λοιπόν θα είναι μπροστάρης και σε αυτή τη κινητοποίηση του κλάδου. Μη ξεχνάμε ότι πριν από 1,5 χρονο περίπου ήταν αυτός που πήρε την απόφαση για να κλείσουν τα μαγαζιά, διεκδικώντας τότε τη μείωση του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών.
Και στη συνέχεια τον ακολούθησαν όλοι. Το είπαμε άλλωστε. Το πρόβλημα για την εστίαση δεν είναι τοπικό, είναι πανελλήνιο
ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια