ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα e-ΕΦΚΑ. Η απόλυτη κοροϊδία! λένε οι εργαζόμενοι

Κατασκήνωση Χαλκιδικής - ΧΑΝΘ

Ο Σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank καταγγέλλει το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του e-ΕΦΚΑ αποκαλώντας το κοροϊδία.Διαβάστε παρακάτω για πιο λόγο οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην διαδικασία και τι ζητούν από το Υπουργείο να πράξει. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 " Συνάδελφοι,
Με μια παράνομη, αντικαταστατική ενέργεια ο ΕΦΚΑ κυκλοφόρησε εγκύκλιο με την οποία ζητά, εντός τεσσάρων ημερών (22/6-26/6/2020), να υποβληθούν αιτήσεις για την κατασκηνωτική περίοδο (1/7-15/7/2020) για τα έμμεσα μέλη των ασφαλισμένων ηλικίας 6 έως 16 ετών.
Στους δικαιούχους για πρώτη φορά, πέραν των ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ συμπεριλαμβάνονται και ασφαλισμένοι σε 15 Ταμεία όπως π.χ. ΟΑΕΕ, ΤΑΞΥ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΠ, ΜΜΕ κ.λ.π.
Με μόνο στόχο την κατάργηση αυτής της παροχής, για την οποία εμείς και οι Τράπεζες πληρώνουμε κάθε μήνα, επινόησαν τα εισοδηματικά κριτήρια!!!
Στην αίτηση ζητούν να συμπληρώνεται το εισόδημα του άμεσα ασφαλισμένου καθώς και το εισόδημα του/της συζύγου προβλέποντας και την περίπτωση κοινής φορολογικής δήλωσης.
Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι δεν λένε καν από ποιο όριο εισοδήματος και πάνω θα εγκρίνονται οι αιτήσεις, αλλά απλά ότι θα ανακοινωθούν οι νικητές! (προφανώς με κλήρωση) ενώ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων για όσους αποκλείστηκαν.
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι του ΕΦΚΑ ότι δεν ζητάμε μια παροχή που εξαρτάται από τη δική τους φιλανθρωπία, αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να εφαρμοστεί το καταστατικό του ΤΑΥΤΕΚΩ που σύμφωνα με το άρθρο 27 περιλαμβάνει τη διοργάνωση κατά την καλοκαιρινή περίοδο κάθε χρόνο παιδικών κατασκηνώσεων.
Γι’ αυτό πληρώνουμε κάθε μήνα εμείς και οι Τράπεζες εισφορά.
Αν νομίζουν ότι θα καταργήσουν βήμα-βήμα όλες τις παροχές σε χρήμα και ότι κάθε μήνα θα εξακολουθούμε να πληρώνουμε εισφορά σε ένα Ταμείο ανύπαρκτο χωρίς καμία παροχή είναι πραγματικά γελασμένοι.
Εκτός αν η Κυβέρνηση υιοθετεί το ταξικό πρόσημο, μας θεωρεί ρετιρέ και εκβιαστικά μας αναγκάζει να πληρώνουμε φόρο αλληλεγγύης!!
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;
Είναι πλέον ευθύνη όλων των Συλλόγων και κυρίως της ΟΤΟΕ να υπάρξει άμεση παρέμβαση στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ με αίτημα να εφαρμοστεί το καταστατικό του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Ήδη ο Σύλλογος μας θα απευθύνει, με τη νομική του υπηρεσία, εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία προς τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ για την άμεση εφαρμογή του καταστατικού του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Η ΟΤΟΕ πρέπει να συνεδριάσει άμεσα και να πάρει απόφαση που θα λύνει το θέμα μία διά παντός.
Ή θα απαιτήσει την άμεση εφαρμογή του Καταστατικού του Ταμείου και την κάλυψη όλων των ασφαλισμένων
Ή με αφορμή την κατάργηση των παροχών σε χρήμα θα απαιτήσει για το σύνολο των Τραπεζοϋπαλλήλων την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης που προβλέπει την καταβολή κατασκηνωτικού επιδόματος 724€ στους δικαιούχους
Αν προκρίνει η ΟΤΟΕ τη δεύτερη λύση θα πρέπει να ζητήσει την αποχώρηση μας από το ΤΑΥΤΕΚΩ και την άμεση έναρξη διαλόγου με τις διοικήσεις των Τραπεζών για τη δημιουργία ενός φορέα (ΝΠΙΔ) που θα καλύπτει όλες τις παροχές σε χρήμα.
Με αυτό το πλαίσιο εξάλλου ξεκινήσαμε το 2018 συζητήσεις με τις Διοικήσεις των Τραπεζών (που τότε ενεπλάκησαν και προτάσεις ασφαλιστηρίων συμβολαίων) και σήμερα μετά από δυόμιση χρόνια ανακαλύψαμε ότι κάπου χαθήκαμε στη μετάφραση!!
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΛΩΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ"


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια