ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Ξεκινάει τη Δευτέρα η λειτουργία του sea track στις παραλίες του Ναυπλίου


Ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου από 8:00 το πρωί η λειτουργία του ειδικού συστήματος πρόσβασης ΑμεΑ τύπου Sea Track, στις παραλίες Καραθώνα, Πλάκα, Κονδυλίου και Τολού με σκοπό τα άτομα με αναπηρίες να απολαμβάνουν τις θάλασσες της περιοχής του Ναυπλίου. Εκτός του ειδικού συστήματος πρόσβασης στους χώρους υπάρχουν ειδικοί διάδρομοι, αποδυτήρια και WC, επίσης έχουν οριστεί και θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ. 
Το έργο παρελήφθη χθες Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων, το ολοκληρωμένο σύστημα πρόσβασης στην θάλασσα για Άτομα με Αναπηρία Sea Access, παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, του προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου κ. Νίκου Καραλή, της προέδρου του ΑΜΕΑ Αργολίδας Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Ν.Αργολίδας κας Σούλας Παπαγεωργοπούλου, του Δ/ντή του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αργολίδας κ. Γιάννη Βογιατζή, της προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων κας Μαρία Ράλλη, του Αντιδημάρχου Ναυπλιέων κ. Παναγιώτη Λέντζου, του προέδρου της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Καχριμάνης, του Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα, του δημοτικού συμβούλου κ. Σταύρος Γαβρήλος κ.α.
Οι άνθρωποι με αναπηρία που βρέθηκαν στην παρουσίαση, ενθουσιάστηκαν με το σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου να το δοκιμάζει, λέγοντας πως είναι εξαιρετικό και πολύ απλό στη χρήση του.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μετά το τέλος της παρουσίασης – παραλαβής μεταξύ άλλων δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα στην παραλία της Πλάκας, σε μία από τις τέσσερις παραλίες με γαλάζια σημαία, στις οποίες ο Δήμος Ναυπλιέων τοποθέτησε τα ολοκληρωμένα συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία. Θεωρώ ότι για εμάς στον Δήμο Ναυπλιέων, είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα να ξέρει όλος ο κόσμος ότι οι παραλίες μας είναι προσβάσιμες άρα και φιλικές προς τα Άτομα με Αναπηρία. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα Άτομα με Αναπηρία, μας χαρακτηρίζει από την αρχή μέχρι το τέλος ως κοινωνία. Αυτό που είχαμε υποσχεθεί ότι η Επόμενη Μέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη, φαίνεται από τις κινήσεις που κάνουμε. Σίγουρα δεν σταματάμε εδώ, υπάρχουν ακόμη πράγματα να γίνουν και θα γίνουν, σε ότι αφορά την πρόσβαση και την ίση μεταχείριση από την κοινωνία μας, των Ανθρώπων με Αναπηρία».« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια