-->
 ΛΑΚΩΝΙΑ:Τέλος για φέτος το πανηγύρι του Μυστρά με ψήφους 23 ΟΧΙ και 10 ΝΑΙ

ΛΑΚΩΝΙΑ:Τέλος για φέτος το πανηγύρι του Μυστρά με ψήφους 23 ΟΧΙ και 10 ΝΑΙ


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης συζητήθηκε το θέμα για την διεξαγωγή ή μη της εμποροπανήγυρης Μυστρά 2020.
Ένα θέμα πάρα πολύ δύσκολο για να παρθεί απόφαση αφού από την μια πλευρά υπάρχει το θέμα της υγείας λόγω του covid-19 και από τη άλλη η οικονομική καταστροφή για πολλές επιχειρήσεις.
Η θέση του εισηγητή του θέματος του Αντιδημάρχου Καρλαύτη Θανάση ήταν λόγω όλων των ανωτέρω και ότι βασικά η υγεία των πολιτών προέχει , ζήτησε την ματαίωση της εμποροπανήγυρης του Μυστρά.
Τόνισε ότι η Δημοτική αρχή φυσικά και καταλαβαίνει την οικονομική ζημιά των ανθρώπων που περιμένουν να πάρουν οικονομικές ανάσες από την εμποροπανήγυρη του Μυστρά αλλά δυστυχώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά και οι υπηρεσίες ήταν αντίθετες.
Να τονίσουμε ότι η επιτροπή της εμποροπανήγυρης και το τοπικό συμβούλιο γνωμοδότησαν θετικά για την διεξαγωγή. Εκτός αυτών και το ΚΤΕΛ και ο σύλλογος των ΤΑΞΙ επιθυμούσαν να γίνει η εμποροπανήγυρης.
Κατά την συζήτηση η θέση της αντιπολίτευσης τόσο της μείζονος όσο και της ελάσσονος ήταν κατά πλειοψηφία να μην διεξαχθεί η εμποροπανήγυρης.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας είπε ότι θα πρέπει εκτός από το θέμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα πρέπει να δούμε και το οικονομικό αποτέλεσμα που όλα δείχνουν ότι ο τζίρος των επιχειρήσεων θα είναι τουλάχιστον 40% μειωμένος.
Θα γίνουν έξοδα από πλευράς Δήμου αλλά και 150 περίπου επαγγελματιών, με κίνδυνο το αποτέλεσμα να είναι καταστροφικό για όλους , αφού βάση της ΚΥΑ τα πρόστιμα για τη μη συμμόρφωση αυστηρών μέτρων είναι μεγάλα που φθάνουν μέχρι και το κλείσιμο του πανηγυριού.
Ο πρώην Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης ξεκαθάρισε από την αρχή ότι προσωπικά έχει την άποψη ότι ο Δήμος βάση της ΚΥΑ δεν προλαβαίνει να οργανώσει το πανηγύρι με όλα αυτά που ζητούνται και είναι αρνητικός στη στο να γίνει φέτος το πανηγύρι , τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει ο Δήμος να βρει δικό του χώρο διεξαγωγής αφού τα μισθώματα που ζητούν οι ιδιοκτήτες για μία εβδομάδα είναι πάρα πολύ μεγάλα.
Αυτήν την πρότασή του την απεδέχθη αμέσως ο Δήμαρχος Πέτρος Δούκας λέγοντας μάλιστα να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αφού και αυτός πριν από λίγο καιρό συζητούσε να αγοραστεί από το άσυλο Αθηνών ο χώρος ιδιοκτησίας του που έχει στον Μυστρά.
Η δική μας προσωπική άποψη σε αυτό το θέμα είναι ότι ο αυτός χώρος - αν και όταν αποκτηθεί - εκτός από την εμποροπανήγυρη θα πρέπει να αξιοποιηθεί και για άλλες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια της χρονιάς που θα έχουν στόχο την οικονομική ανάπτυξη της όλης περιοχής.
Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Αλέκο Βουνάση είπαν ότι πρέπει να γίνει το πανηγύρι του Μυστρά και να παρθούν όλα τα μέτρα που επιβάλλονται βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Κατά την ψηφοφορία οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αποφάσισαν με αριθμό ψήφων 23 ΟΧΙ και 10 ΝΑΙ να μη διεξαχθεί η εμποροπανήγυρης.0 Response to " ΛΑΚΩΝΙΑ:Τέλος για φέτος το πανηγύρι του Μυστρά με ψήφους 23 ΟΧΙ και 10 ΝΑΙ"

Δημοσίευση σχολίου

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel

-->