ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Στην Επίδαυρο για τους "Πέρσες" ο Πρωθυπουργός


Τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στους συντελεστές  των  "Περσών" και βρέθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου μαζί με την σύζυγό του για να παρακολουθήσει την παράσταση.


Πολύ ζεστός με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και με όλο τον θίασο των «Περσών» που εκείνος ετοιμάζει για την Επίδαυρο ήταν ο Πρωθυπουργός στις αρχές Ιουλίου, όταν βρέθηκε στην πρώτη ανάγνωση του έργου συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο,το οποίο χαρακτήρισε επίκαιρο, ήταν απολύτως διαβασμένος για αυτό και συζητούσε με τον ίδιο τον Λιγνάδη και την πρωταγωνίστριά του Λυδία Κονιόρδου για τα μηνύματά του.Φεύγοντας από το Κτίριο Τσίλερ βεβαίωσε τον διευθυντή του Εθνικού πως δεν μπορεί να λείψει από την παράστασή του και πως θα σπεύσει να την δει στην Επίδαυρο.

Λίγα λόγια για το έργο
Οι Πέρσες (472 π.Χ.) είναι το παλαιότερο πλήρες δράμα που σώζεται στις μέρες μας και, ταυτόχρονα, ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη σημαντικότερη σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.
Μια από τις πιο καθοριστικές μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας αποτελεί το θέμα της τραγωδίας του Αισχύλου, ο οποίος πήρε μέρος σ’ αυτήν.
Χωρίς θριαμβολογίες και κομπασμούς και με σεβασμό στην οδύνη των ηττημένων, ο Αισχύλος παραδίδει έναν ύμνο για την ελευθερία του ατόμου και αντιπαραθέτει τα δημοκρατικά ιδεώδη απέναντι στη δεσποτική μοναρχία και την τυφλή υποταγή στην εξουσία.
Η νίκη στεφανώνει εκείνους που ακολουθούν τη σύνεση, ενώ ο μηχανισμός της δικαιοσύνης τιμωρεί όποιον, με οδηγό την αλαζονεία, ξεπερνάει τα όρια, προσβάλλοντας, με την έπαρσή του, θεούς και ανθρώπους.
Μετάφραση-μετρική διδασκαλία Θ.Κ. Στεφανόπουλος
Σκηνοθεσία Δημήτρης Λιγνάδης
Χορογραφία, επιμέλεια κίνησης Κωνσταντίνος Ρήγος
Σκηνικά Αλέγια Παπαγεωργίου
Κοστούμια Εύα Νάθενα
Μουσική Γιώργος Πούλιος
Φωτισμοί Χριστίνα Θανάσουλα
Μουσική διδασκαλία Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνοθέτη Νουρμάλα Ήστυ
Βοηθός σκηνογράφου Δάφνη Φωτεινάτου
Βοηθός ενδυματολόγου Σοφία Γαβαλά
Βοηθοί χορογράφου Μαρκέλλα Μανωλιάδου, Αγγελος Παναγόπουλος
Βοηθός φωτίστριας Μαριέττα Παυλάκη
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) Βασίλης Αθανασόπουλος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Μιχάλης Θεοφάνους, Νίκος Καραθάνος, Λυδία Κονιόρδου, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιώργος Μαυρίδης, Αργύρης Ξάφης, Αργύρης Πανταζάρας, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιάννος Περλέγκας, Αλμπέρτο Φάις
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Facebook Comments APPID