ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Το βιβλίο "Στο Σύρμα" έγινε ταινία και γυρίζεται στην Μεσσηνία


Κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους γυρίζεται αυτές τις μέρες στη Μεσσηνία, βασισμένη στο βιβλίο του δικηγόρου Αντώνη Κατσά “Στο σύρμα”.

Το έργο ανέβηκε με επιτυχία το χειμώνα στο Πνευματικό Κέντρο από τη “Θεατρική διαδρομή”.
Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια, η οποία γίνεται από έμπειρο συνεργείο. Οι άνθρωποι που δουλεύουν στους τομείς της σκηνοθεσίας, του ήχου, της κάμερας έχουν πλούσια επαγγελματική εμπειρία και το αποτέλεσμα αναμένεται να συγκεντρώσει θετικά σχόλια, όπως και το θεατρικό.
Η ταινία θα έχει διάρκεια 100 λεπτά και το κοινό θα δει στο κινηματογραφικό πανί έξτρα σκηνές, που δεν είχαν χωρέσει στο θεατρικό. Τα γυρίσματα γίνονται τόσο σε κλειστούς χώρους, αλλά θα γίνουν και πολλά εξωτερικά. Ηδη έχουν γυριστεί σκηνές στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γλυφάδας (γραφεία διοικητή Μακρονήσου) και ακολουθούν κι άλλες στα Δικαστήρια της Τρίπολης, αφού τα κελιά των κρατητηρίων έχουν παραμείνει ίδια, όπως ήταν και στην εποχή που διαδραματίζεται η ιστορία του βιβλίου. Στις σκηνές αυτές εθελοντικά θα βοηθούν οι ηθοποιοί του Θεατρικού Ομίλου Τρίπολης. Ενα νταμάρι επίσης έχει επιλεγεί για να γυριστούν οι σκηνές της εκτέλεσης, καθώς και ένα παγκάκι κάτω από το Κάστρο Καλαμάτα στο Ιστορικό Κέντρο και ένα καϊκι στο Λιμάνι της Κορώνης.
Τα μέλη της “Θεατρικής διαδρομής” συντελούν στις επίπονες πρόβες και ετοιμασίες, ενώ ο σκηνοθέτης Κώστας Χαλκιάς έχει διδάξει τους ρόλους στους ερασιτέχνες ηθοποιούς. Επικεφαλής του συνεργείου είναι ο εικονολήπτης Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Οι ηθοποιοί θα είναι 65, αντί για 40 που ήταν στο θεατρικό. Το φιλμ αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να είναι έτοιμο ως το τέλος του έτους. Επίσης, αν δεν υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας, θα ανέβει εκ νέου το διάστημα 9 με 31 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια