ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Τους "απέκλεισε" ένα 3ευρώ
Απίστευτη εξέλιξη παρατηρήθηκε αυτές τις μέρες στην Παιδεία, όπου από τους προσωρινούς πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2019 δεν αξιολογήθηκαν και απορρίφθηκαν 10.000 και παραπάνω αιτήσεις αναπληρωτών, με πρόφαση την μη καταβολή παραβόλου των 3 ευρώ. Στις πιο πολλές περιπτώσεις η πληρωμή έγινε κανονικά αλλά το σύστημα τις ακύρωσε.
Έτσι, για 3 ευρώ θεωρείται βέβαιο ότι θα μείνουν άνεργοι πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί εξ αιτίας της προχειρότητας του συστήματος. Επιπλέον, ακόμη και οι πίνακες κατάταξης είναι γεμάτοι λάθη και σε πολλούς εκπαιδευτικούς δεν έχουν βάλει μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες και άλλα κοινωνικά κριτήρια, συνεπώς εκ των πραγμάτων η κατάταξη είναι λάθος, με αποτέλεσμα να αδικηθούν εξ αυτού, χιλιάδες εκπαιδευτικοί.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απάντηση, ούτε δόθηκε καμία λύση από το Υπουργείο Παιδείας. Για πρώτη φορά στην ιστορία θα προσληφθούν άνθρωποι από προσωρινούς πίνακες και αυτό το υπουργείο Παιδείας το θεωρεί σωστό. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Παιδείας θα μείνουν εκτός πινάκων το 20% των υποψηφίων, λόγω προχειρότητας του συστήματος και δεν γίνεται καμία προσπάθεια να διορθωθεί αυτή η αδικία.
Ενώ κάνουν λόγο για ταχύτατη οργάνωση του Κράτους, στην πράξη κάνουν ταχύτατη αποδιοργάνωση, ουσιαστικά «απολύοντας» 10.000 εκπαιδευτικούς, η πλειοψηφία των οποίων έχει υπηρετήσει με όποιο προσωπικό και οικογενειακό κόστος την δημόσια εκπαίδευση εδώ και πολλά χρόνια, ζώντας πάντα με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Ο αποκλεισμός τους , μάλιστα, για αυτή τη χρονιά συνεπάγεται τη στέρηση του δικαιώματός τους για τρία χρόνια να συμμετάσχουν εκ νέου για τα τρία επόμενα χρόνια στη διαδικασία πρόσληψής τους.
Είναι εξαιρετικά άδικο και απαράδεκτο να μην επιτραπεί εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας η συμμετοχή όλων των υποψηφίων εκπαιδευτικών στους Πίνακες Αναπληρωτών και καλούμε την ηγεσία του να δώσει μια δίκαιη λύση, ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια