ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Αυτοψία υπουργών στις καμένες περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα υπουργοί της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα στην περιοχή βρίσκονται ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης συνοδευόμενοι από τους βουλευτές Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικό, κ. Αθανάσιο Δαβάκη και κ. Σταύρο Αραχωβίτη, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκωνα Τζινιέρη και τους δημάρχους Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα, Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο και Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο.
Μετά το πέρας της αυτοψίας, θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο του Γυθείου, προκειμένου να διαμορφωθούν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημιές που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα του περασμένου Σαββατοκύριακου
Ενεργοποιήθηκε και το Copernicus Mapping
Η Υπηρεσία Copernicus Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων της περιοχής στην Ανατολική Μάνη, που επλήγη από τη δασική πυρκαγιά, ενεργοποιήθηκε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.
Η Υπηρεσία Copernicus, διαθέτει όλα τα χαρτογραφικά στοιχεία προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την καλύτερη εκτέλεση του έργου τους.
Είναι η δεύτερη φορά που η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιεί την Υπηρεσία Copernicus για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, ενώ για πρώτη φορά είχε ενεργοποιηθεί στην πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας.


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια